Καταδικάστηκαν οι γυναικολόγοι για τον θάνατο της Μ. Βουλγαρίδη λόγω εγκληματικής αμέλειας

μ. βουλγαρίδηΟλοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα μετά από μια μαραθώνια διαδικασία, η δίκη για το θάνατο της άτυχης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πριν από τέσσερα χρόνια.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τρεις γιατρούς: τον τότε αναπληρωτή διευθυντή της Μαιευτικής κλινικής, την τότε ειδικευόμενη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας, καθώς και τον ένα από τους δύο, τότε, ειδικευόμενους γιατρούς. Ο τότε αναπληρωτής διευθυντής εκτός από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κρίθηκε ένοχος και για παράβαση καθήκοντος.

Στον τότε αναπληρωτή διευθυντή της κλινικής επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης δύο ετών και στον, τότε, ειδικευόμενο γιατρό ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι, σύμφωνα και με την πρόταση του Εισαγγελέα.

Ο συνήγορος της οικογένειας Βουλγαρίδη, Νίκος Διαλυνάς, έκανε λόγο ότι πρόκειται για μια ιστορική απόφαση μετά από τέσσερα χρόνια που η άτυχη Μαρία Βουλγαρίδη βρήκε τον θάνατο από εγκληματική αμέλεια.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *