ΙΣΑ. Σχετικά μέ την συκοφαντική επιστολή του Προέδρου του ΦΣΑ ότι «οι Γιατροί παραβιάζουν το Νόμο»

ΙΣΑsmallΠρος κ. Μάριο Σαλμά Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας μετά την από 18/6/2013 συκοφαντική επιστολή του Προέδρου του ΦΣΑ ότι «οι Γιατροί παραβιάζουν το Νόμο»

Κύριε Υπουργέ,

Ο ΙΣΑ έλαβε γνώση της από 18.06.2013 επιστολής του κ. Προέδρου του Φ.Σ.Α. προς εσάς, με την οποία ζητά την παρέμβασή σας διότι (τάχα) «τον τελευταίο καιρό παρατηρείται ότι οι ιατροί παραβιάζουν το νόμο αναγράφοντας στα βιβλιάρια των ασφαλισμένων την εμπορική ονομασία των φαρμάκων της εταιρείας προτίμησής τους».

 

Οι δηλώσεις αυτές, στις οποίες παρασιωπείται το γεγονός ότι οι ίδιες οι κείμενες διατάξεις, όπως ισχύουν σήμερα, εισάγουν εξαιρέσεις στην υποχρέωση των ιατρών να συνταγογραφούν με τη δραστική ουσία, εμφανίζουν τον μέσο Έλληνα ιατρό ως παραβάτη του ιατρικού καθήκοντος, με αποτέλεσμα να θίγουν την τιμή και την υπόληψη των ιατρών.

 

Οι δηλώσεις αυτές πάντως γίνονται ακαίρως τη στιγμή που όλοι οφείλουμε να σιγήσουμε εν αναμονή της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τη νομιμότητα της υποχρέωσης των γιατρών να συνταγογραφούν με τη δραστική ουσία.

 

Για τους λόγους αυτούς, επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας για την προάσπιση της τιμής και υπόληψης των ιατρών, ζητούμε άμεσα την παρέμβασή σας ώστε ο κ. Πρόεδρος να προβεί σε συγκεκριμένη καταγγελία συγκεκριμένων ιατρών που αποδεδειγμένα «παραβιάζουν το νόμο» (εφόσον υπάρχουν), άλλως να ανακαλέσει άμεσα την ως άνω επιστολή που συνιστά δυσφήμιση του ιατρικού κλάδου στο σύνολό του. Σημειώνουμε ότι, με τους φαρμακοποιούς της γειτονιάς δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Όμως ο Πρόεδρος του ΦΣΑ, καλό είναι να προσέχει τη γενική και αφοριστική συκοφάντηση του ιατρικού κόσμου.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *