Skip to main content

Θύελλα στους γιατρούς από επιστολή Πατούλη στο Λυκουρέντζο! Οι κατηγορίες και οι πλαστές υπογραφές

γ. ΠατουληςΦωτιές έχει ανάψει στους κόλπους των γιατρών μια επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας που απευθύνεται στον υπουργό Υγείας και φέρονται να την έχουν υπογράψει πολλοί πρόεδροι διαφορετικών ιατρικών συλλόγων της χώρας.  
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Μια επιστολή που απευθύνεται στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο και μέσω της οποίας ζητείται άμεση συνάντηση για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έμελλε να αποτελέσει αιτία πολλοί ιατρικοί σύλλογοι να στραφούν κατά του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ) Γιώργου Πατούλη. Γιατί στράφηκαν εναντίον του; Γιατί δηλώνουν ότι η υπογραφή τους πλαστογραφήθηκε αφού ουδέποτε είχαν υπογράψει τέτοια επιστολή προς τον υπουργό Υγείας.
Ειδικότερα η περιβόητη επιστολή που τυπώθηκε με το λογότυπο του ΙΣΑ υπογράφεται πρώτα από τον Γιώργο Πατούλη. Και ακολουθούν τα ονόματα των Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και του Ηρακλείου.
Ο Γ.Πατούλης. πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Βαρβάρα Ανεμοδουρά όμως αρνείται ότι υπέγραψε επιστολή προς τον υπουργό Υγείας και με δικό της έγγραφο προς τον Γιώργο Πατούλη σημειώνει: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά ουδεμία εξουσιοδότηση, συνεννόηση ή συμμετοχή είχε δια της Προέδρου του για τη σύνταξη και υπογραφή του υπ΄ αρ.  38273/19-6-2013 εγγράφου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών προς τον Υπουργό Υγείας»
Η Βαρβάρα Ανεμοδουρά, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά
Γι αυτό και ζητά διευκρινήσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών που το εξέδωσε αλλά και «αποκατάσταση της αλήθειας». Μάλιστα ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιάς χρησιμοποιεί ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα κατά του Γιώργου Πατούλη κάνοντας λόγο για «αυθαίρετη χρησιμοποίηση,  τόσο του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά,  όσο και την υπογραφή (του ονόματος) της Προέδρου» ενώ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του.
Και δε σταματά εδώ αφού ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά μιλά για «άκρατη φιλοδοξία και προσπάθεια προβολής με παρεκκλίνουσες συμπεριφορές που αγγίζουν τα όρια του ποινικού νόμου,  πέραν από την ηθική της διάσταση» και καταλήγει μεταξύ άλλων για το πώς θα λυθούν τα προβλήματα του κλάδου όταν «παρατηρούνται τέτοιες μη σύννομες και αντιδεοντολογικές συμπεριφορές».
Στο ίδιο μήκος κύματος η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου αλλά και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κ.Γιαννακόπουλος οι οποίοι με επιστολές τους προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αρνούνται ότι έχουν υπογράψει την επιστολή και διαμαρτύρονται για τη χρήση του ονόματός τους.
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου
Από την άλλη έντονη είναι η αντίδραση και μελών του ΙΣΑ. Ο Γιώργος Ελευθερίου Μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ με επιστολή του ζητά άμεσα απαντήσεις σχετικά με το πώς είναι δυνατόν να «διασύρεται με αυτόν τον τρόπο το ΔΣ και ο ΙΣΑ με ευθύνη του Προέδρου.
Ως μέλος του ΔΣ απαιτώ εξηγήσεις και όπως έρθει το θέμα στο αμέσως επόμενο ΔΣ του ΙΣΑ! Επιτέλους σε όλα υπάρχουν και κάποια όρια !».
Ο Γιώργος Ελευθερίου, μέλος Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Στο «παιχνίδι» μπήκαν πάντως και οι νοσοκομειακοί γιατροί. Με άρθρο του στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (ΟΕΝΓΕ) ο πρόεδρος Δημήτρης Βαρνάβας, καταφέρεται με ειρωνικά σχόλια κατά του Γ.Πατούλη υπογραμμίζοντας ότι είναι προσφιλής του τακτική αυτή, ενώ τονίζει μεταξύ άλλων: «ενώ γνώριζε ότι επίκειται εντός της ημέρας ρύθμιση του ζητήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών συνέταξε εσπευσμένα και έστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας από κοινού με πέντε Προέδρους Ιατρικών Συλλόγων στην οποία, αφού διεκτραγωδεί την κατάσταση των γιατρών, ζητά συνάντηση μαζί του «ώστε να σας θέσουμε εκ νέου το σοβαρότατο αυτό ζήτημα το οποίο πλήττει τον ιατρικό κόσμο».
Μάλιστα τύπωσε την επιστολή σε επιστολόχαρτο του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας και την πρωτοκόλλησε, ώστε να είναι εμφανές πως εκείνος είναι ο πρώτος τη τάξει Πρόεδρος!».
http://iatropedia.gr/articles/read/4374

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *