Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες περικοπές. Δεν θα πληρώσει ο ασθενής τη μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑsmallΤο χρονικό ενός προαναγγελθέντος εγκλήματος αποτελεί η σημερινή κατάσταση του ΕΟΠΥΥ που έχει φτάσει πλέον ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

Η μαύρη τρύπα του Φορέα απειλεί όχι μόνο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας αλλά υπάρχει κίνδυνος να συμπαρασύρει και την δευτεροβάθμια τινάζοντας στον αέρα το σύστημα υγείας.

Παράλληλα έχει οδηγήσει στην οικονομική εξαθλίωση τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν πλέον αδυναμία επιβίωσης των ιατρείων και εργαστηρίων τους.

 

Επιπλέον η σημερινή κατάσταση εκθέτει τη χώρα μας και αφήνει το περιθώριο στην τρόικα να επιβάλλει ακόμα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στον Έλληνα ασθενή.

 

Η αδυναμία να δημιουργηθεί η υποδομή για την σωστή οργάνωση του Φορέα οδήγησε στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση. Η έλλειψη ενός αξιόπιστου ηλεκτρονικού συστήματος είχε αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη εκτόξευση των δαπανών.

 

Την χαριστική βολή έδωσε η αποδυνάμωση και σταδιακή διάλυση των πολυϊατρείων τα οποία θα αποτελούσαν σημαντικό ανάχωμα στην εκτόξευση των δαπανών.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε από την πρώτη στιγμή καταγγείλει ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι θνησιγενής και επικίνδυνος.

 

Ακόμη έχει κατά επανάληψη τονίσει την ανάγκη για εξυγίανση και ορθολογισμό των δαπανών μέσα από την δημιουργία ενός αξιόπιστου ηλεκτρονικού συστήματος.

 

Ο ΙΣΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για περαιτέρω περικοπές. Για την σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι διοικούντες.

 

Δεν θα την πληρώσει ο Έλληνας ασθενής και ο ιατρικός κόσμος ο οποίος βάζει πλάτη για να σταθεί όρθιο το σύστημα υγείας.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *