Νέα από Αρκαδία. Επείγει η λύση του κυκλοφοριακού

ARKADIA18-150x150Το κυκλοφοριακό της Τρίπολης, μετά την πεζοδρόμηση κεντρικών οδικών της αξόνων και την, ως εκ τούτου, απομάκρυνση των αυτοκινήτων από το ιστορικό κέντρο, αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα, το οποίο έπρεπε να είχε μελετηθεί πριν τις πολεοδομικές παρεμβάσεις. Έστω όμως και τώρα, μετά από σοβαρή μελέτη, πρέπει να γίνουν όλες οι αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

 

Γνωρίζουμε ότι το κυκλοφοριακό συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής στην πόλη. Τούτο γιατί όπως έχει αποδειχθεί μετά από εργαστηριακές μετρήσεις και μελέτες η πιο σημαντική πηγή αερορύπανσης σε μια πόλη είναι το κυκλοφοριακό, σε σημαντικό ποσοστό. Γνωρίζουμε επίσης, από έρευνες, ότι η ηχορύπανση, που συνδέεται άμεσα με το κυκλοφοριακό και άλλες λειτουργίες της πόλης, επιβαρύνει την υγεία των συμπολιτών μας.

 

Τα ανωτέρω διαμορφώνουν μια κατάσταση ιδιαιτέρως επιβαρυντική για την ποιότητα ζωής του δημότη, συνεπώς απαιτείται άμεση και ριζική αντιμετώπιση.

 

Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως βασικά μέτρα που όταν εφαρμοστούν διευκολύνουν κατά πολύ την κυκλοφορία μέσα στην πόλη. Γι αυτό και το κυκλοφοριακό θα πρέπει να μας απασχολεί διαρκώς. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είναι ανάγκη να επεξεργάζεται διαρκώς νέα στοιχεία για νέες διορθωτικές κινήσεις.

 

Όμως, πριν αποφασίσουμε για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, επιβάλλεται να συμφωνήσουμε για το πιο είναι το όραμά μας για το νέο Δήμο Τρίπολης. Η ιστορία της πόλης μας, η παραγωγική της φυσιογνωμία, η γεωγραφική της θέση στον ελληνικό χώρο, το φυσικό περιβάλλον, οι οικισμοί των Δήμων που συνενώθηκαν, οι δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές που διαθέτει, μας δίνουν το δικαίωμα να οραματιζόμαστε την Τρίπολη ως μια πράσινη τεχνόπολη, ως μια πόλη δηλαδή που θα κερδίσει το στοίχημα της νέας ψηφιακής εποχής και της περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης, με υποδομές και ποιότητα ζωής που θα αποτελούν πόλο έλξης για σύγχρονες επενδύσεις και ευχάριστη μόνιμη διαμονή ή φιλοξενία. Μια ανθρώπινη πόλη, ωστόσο, έχει ανάγκη από κατάλληλους και ελκυστικούς, για τους δημότες και του επισκέπτες της, δημόσιους χώρους που αλλάζουν το τοπίο, που αναδύουν την ιστορία και τον πολιτισμό της και γίνονται ο αγαπημένος τόπος συνάντησης. Αυτό δεν μπορεί να κατακτηθεί χωρίς να λύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που επηρεάζει το σύνολο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

 

 

 

 

 

 

 

Επιτυχίες ΣΔΟΕ

 

Η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη από το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου και δίκαια αισθάνεται ικανοποίηση ο επί κεφαλής του κ. Νίκος Κολεντζάκης. Τέσσερα πολυτελή επιβατικά αυτοκίνητα με πινακίδες Βουλγαρίας κατέσχεσαν υπάλληλοι της υπηρεσίας του, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στην οικία ιατρού στην περιοχή Κιάτου Κορινθίας. Στο οικόπεδο, στο οποίο βρίσκεται η οικία του γιατρού εντοπίστηκαν επίσης μία μεταλλική και τρεις πλαστικές υπέργειες δεξαμενές, οι οποίες περιείχαν 5.500 λίτρα πετρελαίου (5.200 χρώματος γκρι-μαύρου και 300 χρώματος κόκκινου), ενδείξεις που οδηγούν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο σε λαθραίο πετρέλαιο ναυτιλίας για κίνηση των εν λόγω αυτοκινήτων.

 

Εξόρμηση

 

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Τρίπολης, διοργανώνει για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος (22-23-24 Ιουνίου 2013), ορειβατική εξόρμηση στον Ταϋγετο. Αναχώρηση το Σάββατο 22 Ιουνίου ώρα 4.00 μ.μ. από τα γραφεία του Ε.Ο.Σ. Τρίπολης, Λαγοπάτη 43, με προορισμό το καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στον Ταϋγετο. Την Κυριακή θα γίνει ανάβαση στην κορυφή (Πρ. Ηλίας) 2.407 μ. και στη συνέχεια μία ομάδα θα επιστρέψει στο καταφύγιο (ώρες πορείας 6, βαθμός δυσκολίας Β+),

ενώ η άλλη ομάδα θα συνεχίσει την πορεία στο «Χαλασμένο Όρος» 2.204 μ. (ώρες πορείας 9, βαθμός δυσκολίας Γ).

 

Διάλογος ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

 

Την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013 και ώρα 8:00 μ.μ. στη αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου Παρ. Αστρους, θα πραγματοποιηθεί δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος (Γενική Συνέλευση) των μελών και Φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με θέμα την ανάλυση των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής για το ιδρυτικό συνέδριό του. Η ανάλυση των θέσεων θα γίνει από τον Κώστα Ζαχαριά, βουλευτή Αρκαδίας, και από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

 

Αντιπρόσωποι ΝΟΔΕ

 

Εκλογές είχαμε στα γραφεία της ΝΟΔΕ Αρκαδίας την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου για την ανάδειξη των αντιπροσώπων για το 9ο Τακτικό Συνέδριο της Ν.Δ., στις 28, 29 και 30 Ιουνίου στην Αθήνα. Σε αυτές εξελέγησαν οι παρακάτω:

 

Σύνεδροι από Νομαρχιακή Οργάνωση: Γιάννης Κατσίρης, Νίκος Γιαννακάκος, Αθανάσιος Καλλιγάς, Κώστας Μανώλης , Σωτήρης Καπόγιαννης, Γιάννης Αγγελάκος και Γιώργος Νικήτας

 

Νομαρχιακή οργάνωση (τμήμα γυναικών): Ελένη Λυμπεροπούλου, Μαρία Εικοσιδέκα και Μαρία Παπαδοπούλου Από τον τομέα αυτοδιοίκησης (ψήφισαν 25): Κώστας Μανδρώνης Από τον τομέα αγροτοσυνδικαλιστικού: Χρήστος Κυριαζάκος

 

Κατασκηνώσεις

 

Το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου στο ΔΑΚ Τρίπολης έγινε η πρώτη αναχώρηση εργαζομένων και μικρών κατασκηνωτών. Εκατό μικροί φίλοι του Δήμου , αγόρια ηλικίας 8 – 10 ετών με διάχυτο τον ενθουσιασμό επιβιβάστηκαν στα πούλμαν για να μεταβούν στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Aστρος. Τα παιδιά καλωσόρισε ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Σταύρος Κουκάκης ο οποίος τόνισε πως φέτος είχαμε ρεκόρ προσέλευσης, καθότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από παιδιά από 7 έως 12 ετών. Για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να δώσει τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να βρεθούν στην κατασκήνωση του Δήμου πρόσθεσε ακόμα μία κατασκηνωτική περίοδο .

 

Εις μνήμην

 

Είναι γνωστό πως η 19η Ιουνίου έχει καθοριστεί ως ημέρα τέλεσης μνημοσύνου όλων των Ευεργετών – Δωρητών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Γι το σκοπό αυτό σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ», Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο.

 

Υφυπουργός τύπου;

 

Έντονο είναι το παρασκήνιο από χθες το βράδυ για το όνομα του νέο υφυπουργού που ανακοίνωσε ο Σαμαράς στο πλαίσιο της πρότασης των εννέα σημείων, ότι θα οριστεί ως υπεύθυνος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και θα συνεργαστεί με το Σίμο Κεδίκογλου που είναι υπεύθυνος στον τομέα της επικοινωνίας. Δύο είναι τα ονόματα που έπεσαν από χθες το βράδυ στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών και φαίνεται ότι υπάρχει απόλυτη συμφωνία και των κυβερνητικών εταίρων και του πρωθυπουργού. Κατ’ αρχάς ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νέος υφυπουργός δεν προέρχεται από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας αλλά από τα κόμματα των δύο εταίρων. Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ λέγεται ότι προτάθηκε το όνομα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, στενού συνεργάτη του Βενιζέλου, ενώ ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ είναι ο δεύτερος υποψήφιος από την πλευρά του κ. Κουβέλη. Το όνομα θα οριστικοποιηθεί την Τετάρτη στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και θα άμεσα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ορκωμοσίας. Πηγή: parapolitika.gr

 

Χαμογελάτε

 

Γιατί οι άντρες δεν παθαίνουν την νόσο των τρελών αγελάδων ;

 

– Γιατί είναι όλοι τους γουρούνια.

 

Γ. Παπ.

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Επείγει η λύση του κυκλοφοριακού”

  1. Μα τι εννοειτε για τις μελετες ;;;

    Κατοπιν μελετης δεν πεζοδρομηθηκαν οι δρομοι ;;;
    Κατοπιν μελετης δεν γεμισε η πολη κολωνακια ;;;
    Κατοπιν μελετης δεν αφεθηκαν ολα τα νεοκλασικα κτηρια στην τυχη τους ;;;
    Κατοπιν μελετης δεν γεμισε η πολη φαναρια αντι κυκλικων κομβων ;;;
    Κατοπιν μελετης δεν τσιμεντοποιηθηκε το κεντρο της ;;;

    Μελετανε οι ανθρωποι και ξερουν πολυ καλα τι μελετανε και τι υπολογιζουν …
    Σας παρακαλω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *