ΙΣΑ. Εδώ και τώρα πρέπει να κλείσουν τα γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε να αποπληρωθούν οι ιατροί για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Προς τον κo Ανδρέα Λυκουρέντζο

ΥπουργΙΣΑsmallό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Αθήνα 17-6-2013

Α.Π 38222

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιτακτική ανάγκη άμεσης καταβολής των οφειλομένων στους ιατρούς μέλη μας, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αδυνατώντας, παρελθόντος του χρόνου, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να διασφαλίσουν τα μέσα βιοπορισμού της οικογένειάς τους. Η πολιτεία πρέπει να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα στους ιατρούς μέλη μας, ποσά τα οποία έχουν ήδη εκταμιευτεί στους λογαριασμούς του ΕΟΠΥΥ και για λόγους γραφειοκρατικούς δεν προχωρά αυτή η τόσο αναγκαία διαδικασία με αποτέλεσμα οι ιατροί να έχουν υποστεί τεράστια υλική αλλά και ηθική βλάβη.

 

Μετά από επίσκεψη και ενημέρωση μας από τον κ. Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, αλλά και, στη συνέχεια, επίσκεψη στον κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουμε την πεποίθηση ότι μία από τις κύριες αιτίες για τη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης των πολιτικών δεσμεύσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβεβλημένους ιατρούς είναι οι διατυπωμένες επιφυλάξεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου να αποδεχθούν τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο με βάση τις ήδη υφιστάμενες διατάξεις. Στην Ελλάδα της Κρίσης πρέπει να γίνει δεκτό ότι η συσταλτική ερμηνεία των σχετικών διατάξεων μόνο περαιτέρω ανούσια γραφειοκρατία μπορεί να δημιουργήσει και ως εκ τούτου είναι αναγκαία η διασταλτική ερμηνεία των διατάξεων, σύμφωνα πάντα με το πνεύμα του Νόμου. Με την παρούσα επανερχόμαστε και εκ νέου αιτούμαστε να προβείτε είτε σε κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση, είτε να δώστε τις αναγκαίες κατευθυντήριες οδηγίες προς τον ΕΟΠΥΥ για την υλοποίηση του πρακτικού του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

Για το Δ.Σ. του Ι.Σ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ

Κοινοποίηση :

Κο Ελευθ. Παπαγεωργόπουλο, Πρόεδρο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

2 thoughts to “ΙΣΑ. Εδώ και τώρα πρέπει να κλείσουν τα γραφειοκρατικά ζητήματα ώστε να αποπληρωθούν οι ιατροί για τα ληξιπρόθεσμα χρέη”

  1. Είναι ολοφάνερη η συμπαιγνία μεταξύ ΙΣΑ ,Υπουργείου Υγείας και της “αδέκαστης” Ελληνικής Δικαιοσύνης (του Ελεγκτικού συνεδρίου στην περίπτωσή μας). Όπως αποδείχτηκε περίτρανα και από την απόφαση του ΣΤΕ για την ΕΡΤ, η Δικαιοσύνη συμπορεύεται με τις επιλογές της κυβέρνησης και τις επιταγές των δανειστών. Οπότε ας μην έχουν οι γιατροί -αλλά και ο λαός- αυταπάτες. Σε διεκδίκηση αιτημάτων και δικαωμάτων πρέπει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις. Ούτε στους Συλλόγους των τυπικών ανακοινώσεων, ούτε στις Κυβερνήσεις των αναξιόπιστων, ούτε στους Δικαστές των αναδρομικών.

  2. Αυτο ακριβως πρεπει να αλλαξει στη χωρα !!!
    Να μην χρειαζεται ο καθενας να στηριζεται στις δικες του δυναμεις για να βγαλει ακρη .Να νιωθει οτι και αλλοι συμμεριζονται το προβλημα του και τον στηριζουν .
    Αυτη ειναι η νοοτροπια που πρεπει να στειλουμε στο γερο διαολο και να ασχοληθουμε ΟΛΟΙ μαζι με τα προβληματα !
    Και πρεπει απο καπου να ξεκινησουμε και να τα λυνουμε ενα-ενα .
    Ολα μαζι ειναι ανθρωπινως αδυνατο να καταφερουμε να τα αντιμετωπισουμε .

    Δεν φτανει πλεον να διαπιστωνουμε το προβλημα ,ομως …
    Ας αρχισουμε καποτε ,που να παρει !!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *