Γιατρός ένοχος για ανθρωποκτονία

γιατροςΈνοχο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της ψευδούς βεβαίωσης δημοσίου εγγράφου κρίθηκε χειρούργος ιατρός (συνταξιούχος πλέον) της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Η υπόθεση αφορά έναν 27χρόνο ο οποίος έχασε τη ζωή του πριν από τρία χρόνια, ενώ στον χειρούργο ιατρό, στον οποίο αποδόθηκαν λάθη, επεβλήθη ποινή 44 μηνών με αναστολή υπό τον όρο της προσφοράς 5.000 ευρώ στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, ενώ παράλληλα τίθεται υπό την επιμέλεια και επιτήρηση της Κοινωνικής Αρωγής της Υπηρεσίας Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής Ν. Ροδόπης (Υ.Ε.Κ.Α.) για διάστημα τριών μηνών, σύμφωνα με την οικογένεια του εκλιπόντος.

 

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου προσέφυγε στη δικαιοσύνη καταλογίζοντας ιατρική αμέλεια στον χειρούργο ιατρό, ενώ η υπόθεση δικάστηκε την περασμένη Παρασκευή μετά από μια αναβολή.

 

Μάρτυρες πολιτικής αγωγής στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν οι καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνος Σιμόπουλος και Ιωάννης Πνευματικός καθώς και η αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Κομοτηνής κ. Άννα Τσακίρη.

 

Η οικογένεια του αδικοχαμένου νέου όλα αυτά τα χρόνια είχε επιδοθεί σε έναν αγώνα «αποκάλυψης της αλήθειας», όπως χαρακτηρίστηκα ανέφερε σε ανακοινώσεις που κατά καιρούς είχε κοινοποιήσει στον Τύπο, σε μια εξ αυτών μάλιστα ανέφεραν τα εξής:

 

«Στις 26/5/10 χάσαμε τον Γιώργο, ένα νέο 27 ετών. Υπήρξε θύμα της αμέλειας και της αδιαφορίας, μιας αμέλειας και αδιαφορίας που εκδηλώνεται στα πλαίσια του συστήματος παροχής φροντίδας υγείας. Το πρόσωπό του έκτοτε συμβολίζει τον αγώνα και το καθήκον να εντοπίσουμε και να περιορίσουμε τα λάθη και να μη τυγχάνουν ασυλίας οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας.

Εάν δεν γίνει αντιληπτή και αποδεκτή, η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ απέναντι στον άρρωστό του και η δέσμευσή του να θέτει στην πρώτη γραμμή το συμφέρον και τις ανάγκες του αρρώστου του και μόνον, δεν υπάρχει εγγύηση ότι η υγεία του αρρώστου και η ευζωία θα προστατεύονται μέσα στο σύστημα. Ο Γιώργος ζει για να θυμίζει σε όλους ότι η συγκάλυψη του ιατρικού λάθους αποτελεί το βαρύτερο διανοητικό αμάρτημα και η κοινωνία και οι ιθύνοντές της δεν πρέπει μοιρολατρικά να περιμένουν το επόμενο θύμα. Ευχόμαστε η θυσία του να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

 

http://www.zougla.gr/greece/article/giatros-enoxos-gia-an8ropoktonia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *