Τα σημερινά πρωτοσέλιδα 9-9-11

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: “60% θα πάνε για απόλυση. 30% αλλάζουν σύμβαση. 10% θα επανενταχθούν. Το σχέδιο της κυβέρνησης για όσους “εκκαθαριστούν” από ΔΕΚΟ, Οργανισμούς”

“ΜΕΓΑΛΕΣ ανατροπές για τους υπαλλήλους του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα προανήγγειλε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Η. Μόσιαλος. Σύμφωνα με αυτές, ένα ποσοστό 60% του πλεονάζοντος προσωπικού του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα οδηγηθεί στην εργασιακή εφεδρεία, με το 60% του μισθού του. Το 30% θα έχει συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μόνο το 10% θα επανενταχθεί. Μετά την εφεδρεία έρχεται η απόλυση. Ο εκπρόσωπος επικροτεί ουσιαστικά τις πρόσφατες δηλώσεις Λοβέρδου και χαρακτηρίζει «αντιπαραγωγικό» το συνολικό αποτέλεσμα της δουλειάς των δημοσίων υπαλλήλων. Υποστηρίζει ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης θα συζητηθεί και η άρση της μονιμότητας”.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Ζητούν χρέη από εταιρείες-φαντάσματα”

“Xρέη που ξεπερνούν τα 30 δισ.ευρώ από το σύνολο των 42 δισ.ευρώ θα προσπαθήσει να εισπράξει το υπουργείο Οικονομικών μετά τη δημοσιοποίηση της “μαύρης λίστας” 6.000 επιχειρήσεων-μεγαλοοφειλετών. Πρώτο φυγάς ο ΟΣΕ που χρωστά 1,26 δισ.ευρώ”.

ΑΥΡΙΑΝΗ: “Να φύγουμε μόνοι μας από το Ευρώ πριν μας πετάξουν με ταπεινωτικό τρόπο από την ευρωζώνη”

“Nα φύγουμε από το ευρώ πριν μας φύγουν. Να κηρύξουμε στάση πληρωμών και να τους στείλουμε αδιάβαστους, όλους τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εταίρους της συμφοράς που μας έτυχαν στο ευρώ, αν δεν θέλουμε να υποστούμε την εθνική ταπείνωση της αναγκαστικής εξόδου από την Ευρωζώνη”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Άγριο ξύλο στους “ράμπο” του ΣΔΟΕ”

“H αγορά δεν έχει εξαντλήσει μόνο τα οικονομικά όρια. Από το “δεν πληρώνω” περνά πλέον όλο και περισσότερο στο “δεν ανέχομαι κανέναν φορολογικό έλεγχο” και μάλιστα βιαίως. Στο νοσοκομείο υπάλληλος του ΣΔΟΕ από επίθεση μπράβων-κουκουλοφόρων στα Εξάρχεια”.

ΕΘΝΟΣ: “Πρώτο κύμα εφεδρείας με 20.000 υπαλλήλους”

“Φθινοπωρινός Γολγοθάς για χιλιάδες εργαζομένους στο δημόσιο. Άμεσα θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα με την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: “Ανοίγουμε τα αρχεία του Νίκου Ζαχαριάδη ιστορικού ηγέτη του ΚΚΕ!”

“Τα συγκλονιστικά παρασκήνια της ιστορίας του ΚΚΕ και του διεθνούς κομμουνισμού! Τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο, που οδήγησε τη χώρα μας πολλά χρόνια πίσω… Τον μυστήριο θάνατο του Ζαχαριάδη και ποιοι βρίσκονται πίσω απ`τη διαχρονική υπονόμευση του Ελληνισμού!!!”

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: “Παράδοση άνευ όρων σε νέα εφιαλτικά μέτρα”

“Η κυβέρνηση εκτός από τις μειώσεις έως 40% στους μισθούς του Δημοσίου, σχεδιάζει 50.000 απολύσεις μέσω εφεδρείας και την κατάργηση των υπολειμμάτων των Δώρου Χριστουγέννων”.

ΕΣΤΙΑ: “Κίνδυνος να μας αποπέμψουν”

“Μόλις χθες γράφαμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας εγκαταλείψουν αν διαπιστώσουν ότι εξακολουθούμε να μην τηρούμε όσα έχουμε συμφωνήσει να πράξουμε. Και τονίζαμε ότι είναι μύθος η καλλιεργούμενη θεωρία ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα μας αποπέμψουν ποτέ από την Ευρωζώνη διότι δήθεν αυτό θα έχει κοσμογονικές συνέπειες για αυτούς”.

Η ΑΥΓΗ: “Μπλακ άουτ. Φωνή λαού αύριο στη ΔΕΘ”

“Σε βαθύ σκοτάδι οικονομία και πολιτικό σύστημα. Το μνημόνιο οδήγησε την οικονομία στην κατάρρευση και την κοινωνία στην απόγνωση. Η ανατροπή του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου προϋπόθεση για τη διέξοδο από την κρίση. Τίτλοι τέλους για την κυβέρνηση μετά τα τελεσίγραφα από την τρόικα, την αποστασιοποίηση βουλευτών της και την κόκκινη κάρτα της κοινωνίας. Στα αδιέξοδα τη λύση δίνει πάντα ο λαός”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: “Εφιάλτης. Στο 26% η ανεργία”

“Στο 26% θα φτάσει η ανεργία το 2012, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ) για την ελληνική οικονομία, η οποία σημειώνει ότι το μίγμα της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζεται είναι λάθος, καθώς καταστρέφει κοινωνικά και οικονομικά τη χώρα και θα διατηρήσει την ύφεση για αρκετά χρόνια”.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: “Οι προθεσμίες και τα άδεια ταμεία πιέζουν”

“Υπό την πίεση των ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων, των άδειων ταμείων και των έμμεσων απειλών της Ευρωζώνης ακόμη και για έξοδο από το ευρώ, η κυβέρνηση μετά την παταγώδη αποτυχία της πολιτικής διαπραγμάτευσης για την αναθεώρηση του Μεσοπρόθεσμου προσπαθεί να βρει επιπλέον μέτρα για να επιτύχει τον στόχο για το έλλειμμα του 2011 και να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του 2012”.\

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: “Μονιμότητα, ΤΕΛΟΣ στο δημόσιο τομέα”

“Το σχέδιο της κυβέρνησης για να διώξει τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους. Βασικά εργαλεία η αναθεώρηση του Συντάγματος, ο χαρακτηρισμός ‘κρατικός υπάλληλος’, η αναλογία του 1 προς 11 και η στήριξη της ΝΔ. Πως θα μπουν σε εργασιακή εφεδρεία 6 στους 10 και ο ρόλος του ΑΣΕΠ. Επισπεύδεται η διαδικασία ψήφισης του ενιαίου μισθολογίου μέσα στον Οκτώβριο”.

Ο ΛΟΓΟΣ: “Πράσινο αντάρτικο για την εργασιακή εφεδρεία”

“Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν τις αντιρρήσεις του ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, με επιστολή τους προς τον Ευ.Βενιζέλο και τον Δημ.Ρέππα τασσόμενοι κατά της εργασιακής εφεδρείας καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών του Δημοσίου και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού τους”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: “Η κυβέρνηση εναντίον όλων των Ελλήνων. Αντιδράσεις και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ”

“Τα ψέματα τελείωσαν και η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο, έχοντας απέναντί της όλους:τους εργαζομένους στο Δημόσιο, τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα, τους επαγγελματίες των οποίων οι κλάδοι “ανοίγουν” τους επιχειρηματίες που δεν βλέπουν φως, τους κάθε λογής φορολογούμενους πολίτες που βλέπουν να χαράτσια να πηγαινοέρχονται”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: “Παλλαϊκός ξεσηκωμός”

“Το πλαίσιο πάλης του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα, που συνοδεύεται με κάλεσμα στα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη για να μπουν εμπόδια και να ανατραπεί η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική παρουσίασε χθες στη Θεσσαλονίκη η εκτελεστική γραμματεία του ΠΑΜΕ”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Μαύρη λίστα με οφειλέτες και… φαντάσματα”

“Μαύρη λίστα 6.000 επιχειρήσεων που χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 30 δισ ευρώ ανάρτησε στο Διαδίκτυο το υπουργείο Οικονομικών. Στη λίστα όμως κυριαρχούν δημόσιες επιχειρήσεις (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ κα) καθώς και επιχειρήσεις “φαντάσματα” που έχουν κηρύξει πτώχευση”.

City Press: “Δραματική επιδείνωση”

“Στο 43,3% η ανεργία στους νέους έως 24 ετών. Πτώση του ΑΕΠ 7,3% το δεύτερο τρίμηνο του 2011. Κατάρρευση οικοδομή, λουκέτα στους μικρομεσαίους.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: “Στοίχημα το τριήμερο της ΔΕΘ”

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: “Υφεση 7,7% στο εξάμηνο με “πάγωμα” επενδύσεων”

“Νέα δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε η ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την εξέλιξη του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στο δεύτερο φετεινό τρίμηνο. Η ύφεση στο διάστημα αυτό αναθεωρείται στο 7,3% από 6,9% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση”.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: “Τελεσίγραφο στην Αθήνα. Ευθεία απειλή από την τρόικα για την 6η δόση”

“Για πρώτη φορά από την υπογραφή του Μνημονίου υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας προειδοποιούν δημόσια ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης κάθε άλλο παρά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη”.

ΚΕΡΔΟΣ: “Σφίγγει ο κλοιός της τρόικας”

“Με διακοπή της βοήθειας απειλούν οι δανειστές αν δεν εκπληρωθούν οι όροι. Σόιμπλε: Καμία έκπτωση στις υποχρεώσεις της Ελλάδας. Αλταφάζ:Η Ελλάδα δεν θα πάρει ούτε ευρώ εάν δεν ανταποκριθεί . Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα καταφέρει περισσότερα απ`όσα της ζητούν”.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: “Κλοιός ύφεσης και ανεργίας που ξεπερνά κάθε πρόβλεψη”

“Ξεφεύγουν από κάθε αρνητική πρόβλεψη ύφεση και ανεργία, ενισχύοντας την αβεβαιότητα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά σε συνδυασμό και με το εξαιρετικά δυσμενές δημοσιονομικό περιβάλλον. Η οικονομική δραστηριότητα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 μειώθηκε 7,3% ενώ συνολικά στο πρώτο εξάμηνο η ύφεση διαμορφώνεται στο 7,7%”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *