Νέα από Αρκαδία. Η δημόσια τηλεόραση

ARKADIAΗ απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει και να αναδιαρθρώσει την ΕΡΤ με τον τρόπο που έγινε βρίσκει τους Έλληνες διχασμένους. Από τη μια, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο ενός δημόσιου φορέα με ιστορία και προσφορά είναι ένα ακόμα δείγμα κυβερνητικής προχειρότητας και έλλειψης σχεδιασμού που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά χιλιάδων πολιτών οι οποίοι θέλουν ανοικτή μια δημόσια τηλεόραση νοικοκυρεμένη, χωρίς να υπόκειται σε αγοραίες δεσμεύσεις.

Από την άλλη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η ΕΡΤ χρειάζεται ριζική, τολμηρή και εκ βάθρων αναδιοργάνωση με οικονομίες σε μέσα και ανθρώπινο δυναμικό. Οι σπατάλες και τα κομματικά παραμάγαζα του παρελθόντος έπρεπε να είχαν τελειώσει προ πολλού, για πάντα. Και τώρα είναι ευκαιρία γι αυτήν την αλλαγή.

Σήμερα που η χώρα κινείται στο όριο σε όλους τους τομείς, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή που θα διασφαλίσει την ηρεμία στον δημόσιο βίο. Η συνέχεια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με πλάνο ορθολογικό και βιώσιμο είναι η μόνη διέξοδος. Η χώρα έχει ανάγκη από μια τηλεόραση που θα προσφέρει πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση, που θα δίνει βήμα έκφρασης στις τέχνες, στον πολιτισμό, στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εποχής, έχοντας σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα να εξυπηρετεί κομματικές ανάγκες ή να είναι όργανο της εκάστοτε κυβέρνησης.

Οι υπερβολές αυτή τη στιγμή και από τις δυο πλευρές παρέλκουν. Το κροκοδείλια δάκρυα που χύνονται από τα κομματικά γραφεία, που με τον έναν η τον άλλο τρόπο, χρησιμοποίησαν για τα δικά τους κομματικά οφέλη, τη δημόσια τηλεόραση δεν πείθουν δυστυχώς για ένα καλύτερο μέλλον. Είναι ανάγκη να επικρατήσει ο ρεαλισμός. Εξ ου και είναι απόλυτα αναγκαίο η δημόσια τηλεόραση να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατό, με τον πιο ορθολογικό και αξιοκρατικό τρόπο, δίνοντας μια δεύτερη ευκαιρία στα πιο ικανά στελέχη της δημόσιας επιχείρησης, χωρίς κομματικές ή άλλες προκαταλήψεις και δεσμεύσεις, βάσει συγκεκριμένου πλάνου αναβάθμισης. Η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα μπορεί και πρέπει να πρυτανεύσουν τώρα που η κοινωνία δοκιμάζει τα όριά της.

 

 

 

 

 

Υποψήφιοι πρυτάνεις

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Σβολόπουλος απευθύνει Διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιότητας σε όσους διαθέτουν τα νόμιμα προσόντα για τη θέση του Πρύτανη του Ιδρύματος. Οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη πρέπει να είναι Καθηγητές πρώτης βαθμίδας Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία.

Εισακτέοι σε Π.Π

Στους τριακόσιους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ανέρχονται οι εισακτέοι στις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όσον αφορά τις δυο σχολές της Τρίπολης. Συγκεκριμένα στη σχολή Οικονομικών Επιστημών θα εισαχθούν 160 φοιτητές ενώ στη σχολή Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών 140.

Λιμάνι Π. Αστρους

Υπεγράφη η σύμβαση για την υλοποίηση του λιμανιού του Παραλίου Αστρους στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Αρχιμήδης ΑΤΕ.. Πρόκειται για έργο πνοής, προϋπολογισμού 5, 3 εκατ. ευρώ, που όταν ολοκληρωθεί θα συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Εξ ου και η ικανοποίηση από πλευράς δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο να προχωρήσει και υπογραφεί η σύμβαση, παρά τα περί του αντιθέτου διαδιδόμενα.

Τέχνη και κρίση

Η ηθοποιός Κάτια Γέρου θα παραβρεθεί απόψε στις 9 στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Το παγκάκι», Αγ. Δημητρίου 7, για να συζητήσει μετά από αυτοσχεδιασμό πάνω στο θέμα: «Τέχνη και κρίση».

Συμπαρίσταται ο δήμαρχος

Την αμέριστη συμπαράστασή του εκφράζει ο Δήμαρχος κ. Σμυρνιώτης «στον αγώνα των υπαλλήλων και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για να μην υλοποιηθεί η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο της ΕΡΤ και ιδιαίτερα του Περιφερειακού Σταθμού της ΕΡΑ Τρίπολης». Στο μήνυμά του ο δήμαρχος θεωρεί «το κλείσιμο της ΕΡΑ Τρίπολης πλήγμα για την πόλη αλλά και χτύπημα της πολυφωνίας των πολιτών της Πελοποννήσου» για να υπενθυμίσει ότι η ιστορία του σταθμού αυτού είναι ταυτισμένη με την ιστορία της πόλης μας. Γι αυτό και δηλώνει πως βρίσκεται πάντα δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όπως και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, γιατί έχει ανάγκη το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Καταγγελία ΠΑΜΕ

Η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ Αρκαδίας « καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών ανακοινώθηκε το κλείσιμο και της ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».

Κρουαζιερόπλοια

Πύλη υποδοχής κρουαζιερόπλοιων προτείνεται να γίνει το λιμάνι της Καλαμάτας. Η πρόταση περιλαμβάνεται στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση. Σχετικές δηλώσεις για το θέμα έκανε ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η Καλαμάτα μπαίνει στην κυβερνητική στρατηγική ως πύλη εισόδου για επιβάτες κρουαζιέρας. Σύμφωνα με το Σχέδιο στο λιμάνι της Καλαμάτας προβλέπεται η δημιουργία εγκαταστάσεων για την υποδοχή και εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων. Παράλληλα η εταιρεία «HellenicSeaplanes» κατέθεσε στο δήμο Καλαμάτας αίτημα για τη δημιουργία υδατοδρομίου, έχοντας εξασφαλίσει μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό για την παρεμφερή ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα.

Στον εισαγγελέα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νότιας Κυνουρίας αφού άκουσε την εισήγηση του κ. ∆ηµάρχου κ. Μαρνέρη, είδε την έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Κοινότητας Κοσµά για την περίοδο από 01.01.2007 έως 31.12.2010, έλαβε υπόψη του την ανάλυση της παραπάνω έκθεσης από τον ορκωτό λογιστή, κ. Κουτρουµπή Ευθύµιο, και μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα:

1. Να διαβιβαστεί η έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Κοινότητας Κοσµά για την περίοδο από 01.01.2007 έως 31.12.2010 στον αρμόδιο εισαγγελέα (συμπληρωματικά των εγγράφων και στοιχείων που έχουν ήδη αποσταλεί για το συγκεκριμένο θέμα ). 2. Να κοινοποιηθεί η έκθεση διαχειριστικού ελέγχου της Κοινότητας Κοσµά για την περίοδο από 01.01.2007 έως 31.12.2010 στον κ. Μπαµπαδήµα Α., Πρόεδρο της πρώην Κοινότητας Κοσµά.

Χαμογελάτε

Πώς ξέρουμε ότι ο Αδάμ και η Εύα δεν ήταν Κινέζοι;

– Γιατί αν ήταν Κινέζοι θα έτρωγαν το φίδι και όχι το μήλο!

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *