Νικόλαος Σοφικίτης Καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχετικά με δημοσίευση της ιστοσελίδας zougla.gr

νικος σοφικιτηςΔιαμαρτυρία και Δήλωση. Του Νικολάου Σοφικίτη του Βασιλείου

Καθηγητού Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντού της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, κατοίκου Καρδαμιτσίων Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 7-6-2013 αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας www.isarkadias.gr, το ψευδέστατο, συκοφαντικό, κακοηθέστατο και προσβλητικό της τιμής και της υπόληψης μου ως ανθρώπου, ιατρού, επιστήμονα και πανεπιστημιακού δασκάλου δημοσίευμα από την ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, με τίτλο «Καταγγελία made in USA για Καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!!» με τη φωτογραφία μου, τη φωτογραφία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, στο οποίο είμαι Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και με ρητή αναφορά του ονόματος μου. Στο δημοσίευμα αυτό διαδίδονται τα παρακάτω ψευδή, κακοήθη, συκοφαντικά και προσβλητικά γεγονότα:

1. «Μην αναφερθείτε σε αυτό το θέμα, γιατί θα πάθει η καρδιά μου». Μ’ αυτόν τον ασυνήθιστο και αδόκιμο τρόπο αντέδρασε ο Καθηγητής Ουρολογίας Νικόλαος Σοφικίτης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων όταν η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής «Ζούγκλα» τον πληροφόρησε για τα στοιχεία που διαθέτει περί του παραποιημένου βιογραφικού του». Το δημοσίευμα, ως προς το παραπάνω σκέλος είναι ψευδέστατο, συκοφαντικότατο, κακοηθέστατο και προσβλητικό της προσωπικότητας μου, της τιμής και της υπολήψεως μου διότι ουδέποτε δήλωσα προς τη «δημοσιογραφική» ομάδα της «Ζούγκλας» «Μην αναφέρεσθε σε αυτό το θέμα, γιατί θα πάθει η καρδιά μου».

2. Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος αυτού, σας γνωρίζω τα ακόλουθα: α) η δημοσιογραφική ομάδα της «Ζούγκλας» μαγνητοφώνησε, δηλαδή αποτύπωσε σε υλικό φορέα το περιεχόμενο της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μου για την μαγνητοφώνηση και χωρίς να υπάρχει η ρητή συναίνεση μου όπως ο Νόμος ορίζει. Απομένει να διευκρινισθεί τις επόμενες ημέρες αν είχε ζητηθεί άδεια για μαγνητοφώνηση από τον Πρύτανη, τον προηγούμενο Πρύτανη καθώς και τον προηγούμενο Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής. Σας πληροφορώ επίσης ότι τιμωρείται η χρήση της πληροφορίας ή του υλικού φορέα επί του οποίου αυτή έχει αποτυπωθεί με μη νόμιμο τρόπο. (παράγραφος 1 και 3 του άρθρου 370 Α του ΠΚ). Τέλος, σας πληροφορώ ότι η χρήση της εικόνας προσώπου χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή του συνιστά παράνομη προσβολή της προσωπικότητας του.

β) Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι ψευδέστατο, κακοηθέστατο, συκοφαντικό και προσβλητικό της προσωπικότητας μου διότι:

i) Στο δημοσίευμα αυτό, το οποίο εσείς σπεύσατε να αναδημοσιεύσετε, δεν φροντίσατε να επικοινωνήσετε μαζί μου ώστε να πληροφορηθείτε την αλήθεια αλλά, αντίθετα, σπεύσατε να διαδώσετε τα αναφερόμενα στο δημοσίευμα αυτό σε βάρος μου ψευδή, συκοφαντικά και κακοήθη σχόλια.

ii) Στο δημοσίευμα αυτό, σκοπίμως τίθεται εν αμφιβόλω το σύνολο του βιογραφικού μου, δηλ. το σύνολο των κατεχόμενων από εμένα τίτλων. Τέλος, στο ανωτέρω δημοσίευμα σας αφήνεται να εννοηθεί ότι υπήρξε «συγκάλυψη σκανδάλου» από τις αρμόδιες αρχές που επιμελήθηκαν της υπόθεσης.

iii) Η αλήθεια σε ό,τι αφορά την ψευδέστατη καταγγελία του Π. Ζαβού είναι η εξής:

Επί της καταγγελίας αυτής διενεργήθηκε ΕΔΕ από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και Προκαταρκτική Εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ και την Προκαταρκτική Εξέταση και μετά από εξέταση μεγάλου αριθμού μαρτύρων καθώς και μετά από αλληλογραφία με τα προαναφερόμενα Πανεπιστήμια των Η.Π.Α., προέκυψε η ανακρίβεια αυτών που κατήγγειλε ο Π. Ζαβός. Ειδικότερα αποδείχθηκε στη διενεργηθείσα ΕΔΕ ότι, αντίθετα με τις καταγγελίες του Π. Ζαβού άσκησα τα καθήκοντά μου ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Cornell (Assistant Professor, Cornell University School of Medicine) το 1995, όπως προκύπτει από επίσημα θεωρημένα από το αρμόδιο Προξενείο πιστοποιητικά του παραπάνω Πανεπιστημίου και μαρτυρίες πλειάδος μαρτύρων. Επίσης αποδείχθηκε ότι, αντίθετα με τις καταγγελίες του Π.Ζαβού, άσκησα τα καθήκοντά μου ως Research Instructor στο Tulane University School of Medicine, New Orleans, Louisiana το 1994, όπως προκύπτει από επίσημα θεωρημένα από το αρμόδιο Προξενείο πιστοποιητικά του Πανεπιστημίου και μαρτυρίες πλειάδος μαρτύρων. Τέλος αποδείχθηκε ότι άσκησα πράγματι καθήκοντα «Research Instructor» (το οποίο το βεβαιώνει ο ίδιος ο κ Ζαβός με την υπογραφή του σε περισσότερα του ενός θεωρημένα από το αρμόδιο Προξενείο πιστοποιητικά, άλλωστε) στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκυ, πραγματοποιώντας έρευνα και διδασκαλία, κατά την παραμονή μου στο Πανεπιστήμιο Κεντάκυ, όπως αποδεικνύεται από τις ένορκες καταθέσεις μαρτύρων, τα παραπάνω θεωρημένα πιστοποιητικά αλλά και το ογκωδέστατο συγγραφικό έργο (που περιγράφεται με λεπτομέρειες στο pubmed.com) και το ερευνητικό έργο που πραγματοποίησα εκεί. Με βάση τα παραπάνω, η καταγγελία του Π. Ζαβού προς το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τέθηκε στο αρχείο, με απόφαση του κ. Πρύτανη, που αποδέχθηκε το πόρισμα της διενεργηθείσας ΕΔΕ. Επίσης, με βάση τα παραπάνω, με Διάταξη της Εισαγγελείας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, που εγκρίθηκε και από την Εισαγγελεία Εφετών Ιωαννίνων, τέθηκε στο αρχείο και η ίδια ακριβώς ανώνυμη καταγγελία κάποιου «κουκουλοφόρου συκοφάντη» προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων και τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που αναφέρονταν στις παραπάνω ψευδείς καταγγελίες του Π. Ζαβού σε βάρος μου, σύμφωνα με το άρθρο 43 παρ. 2 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Τις αιτίες για τη συμπεριφορά του κ Ζαβού εναντίον μου έχω εκφράσει γραπτά στο παρελθόν.

Αυτονόητο είναι ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *