Επιστολές ΙΣΑ. στους Υπουργούς κο Λυκουρέντζο και κο Μανιτάκη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΙΣΑsmall«Άμεση ανάγκη στελέχωσης των ΥΠΑΔ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών»

Κύριοι Συναρμόδιοι Υπουργοί,

Με την παρούσα επιστολή μας, επανερχόμεθα και ενόψει της δεινής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι ιατροί οι οποίοι στήριξαν καλόπιστα το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης τα τελευταία έτη.

Παρά τις σχετικές εξαγγελίες και πολιτικές δεσμεύσεις μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ δεν έχουν προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την καταβολή των δεδουλευμένων. Ενόψει του ότι, σύμφωνα με τα όσα τουλάχιστον πληροφορούμεθα, τούτο οφείλετε στην έλλειψη προσωπικού των οικείων ΥΠΑΔ, ζητούμε να προβείτε σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την άμεση στελέχωση των περιφερειακών διοικήσεων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, με στόχο την άμεση εκκαθάριση των σχετικών ενταλμάτων.

Προσβάλει το αίσθημα δικαίου, αλλά και την αρχή της χρηστής διοίκησης κάποιοι πάροχοι υγείας να πληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2013 και οι συμβεβλημένοι ιατροί ή τα εργαστήρια να είναι απλήρωτοι τρία ολόκληρα έτη.

Ο Ι.Σ.Α ο οποίος υπήρξε ανέκαθεν αρωγός σε κάθε προσπάθεια της πολιτείας για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο τον εμπαιγμό των μελών του, πολλοί εκ των οποίων κινδυνεύουν πλέον, παρελθόντος του χρόνου, να αποστερηθούν των αναγκαίων μέσων βιοπορισμού και άσκησης του λειτουργήματός τους. Ο Ι.Σ.Α. επιφυλάσσεται για τη λήψη κάθε συνδικαλιστικού ή ένδικου μέσου για την προστασία των συμφερόντων των μελών του.

«Άμεση ανάγκη νομοθετικής ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα χρέη»

                                                                            

 Κύριε Υπουργέ,

 Μετά από επίσκεψη και ενημέρωση μας από τον κ. Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, αλλά και, στη συνέχεια, επίσκεψη στον κ. Ιωάννη Καραβοκύρη, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχουμε την πεποίθηση ότι μία από τις κύριες αιτίες για τη μεγάλη καθυστέρηση υλοποίησης των πολιτικών δεσμεύσεων για την καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβεβλημένους ιατρούς είναι οι διατυπωμένες επιφυλάξεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου να αποδεχθούν τον πρόχειρο λογιστικό έλεγχο με βάση τις ήδη υφιστάμενες διατάξεις.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

     Με την παρούσα ζητούμε να προβείτε σε κατεπείγουσα νομοθετική ρύθμιση ώστε επιτέλους η πολιτεία να ανταποκριθεί στην υποχρέωσή της να καταβάλει άμεσα τα οφειλόμενα στους ιατρούς μέλη μας, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, αδυνατώντας, παρελθόντος του χρόνου, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να διασφαλίσουν τα μέσα βιοπορισμού της οικογένειάς τους.

3 thoughts to “Επιστολές ΙΣΑ. στους Υπουργούς κο Λυκουρέντζο και κο Μανιτάκη για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές”

  1. Γελάει ο κόσμος με τις “παρεμβάσεις” του ΙΣΑ, του ΠΙΣ, και της “νεοσύστατης” ΕΝΙ -ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή των χρεών των γιατρών. Μεταφέρουν , δίχως αιδώ,τα στερούμενα λογικής και ηθικής επιχειρήματα του υπουργείου και των αδρά αμοιβόμενων καρεκλοκένταυρων , υπαλληλίσκων του για τα προβλήματα που εντελώς ξαφνικά (!!!!!) προέκυψαν στην αποπληρωμή των χρεών των γιατρών. Ο ιατρικός κόσμος έχει να πληρωθεί 3 χρόνια, και για το 6 μηνο του 2013 δεν έχει πάρει ούτε σεντ, οδηγούμενος σε εξαθλίωση και ανυποληψία. Τα δε συνδικαλιστικά όργανά του τον γελοιοποιούν περαιτέρω, μεταφέροντάς του διαπιστώσεις και γραφεικρατικές “μπαρούφες”. Δυστυχώς κατά τα φαινόμενα, οι ανωτέρω σύλλογοι, θεωρούν πως το ιατρικό σώμα δε έχει ούτε την κριτική ικανότητα ούτε την πνευματική επάρκεια να αντιληφθεί το παιχνίδι σκοπιμοτήτων που παίζουν στην πλάτη του. Ας μην εκπλαγούν, εαν στο άμεσο μέλλον, τόσο ο ΠΙΣ, ο ΙΣΑ η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ( που μέσα σε ελάχιστους μήνες εξάντλησε “την αποτελεσματικότητά της” στην εκτόξευση απειλών για κινητοποιήσεις που ποτέ δεν ήρθαν και σε εθιμοτυπικές και άνευ ουσίας επισκέψεις στα γραφεία υπουργών ) και οι άλλοι ιατρικοί σύλλογοι, πέσουν σε πλήρη ανυποληψία σαν τη ΓΣΕΕ ή την ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένος ο σκοπός των έργων τους, καθορισμένη η τύχη τους…

  2. Αγαπητέ κ Χαλκίδη, συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σας. Θα ήθελα να προσθέσω πως γραφειοκρατικό πρόβλημα από τους επιτρόπους του ελεγκτικού συνεδρίου και για τις εφημερίες των γιατρών που επίσης έχουν να πληρωθούν επί τετραμήνου. Βέβαια οι επίτροποι του ελεγκτικού συνεδρίου πληρώνονται κανονικότατα και με ΠΟΛΥ ΠΑΧΥΛΟΥΣ μισθούς αφήνοντας τους υπόλοιπους κλάδους να λιμοκτονούν “λόγω ελέγχου της νομιμότητας” (εδώ γελάνε). Όσο για τους Ιατρικούς Συλλόγους για το μόνο που είναι ικανοί είναι στην έκδοση πιστοποιητικών και στην είσπραξη των συνδρομών. Πραγματικά ζηλεύω τον ΠΦΣ και τον Λουράντο (των Αθηνών).

  3. Πραγαμτικά,από το υπουργείο τον ΕΟΠΥΥ και τους ιατρικούς συλλόγους η στάση τους είναι αναμενόμενη. Όσον αφορά τους δικαστικούς και τους παρέδρους του ελεγκτικού συνεδρίου, μιας και παριστάνουν τους θεματοφύλακες της νομιμότητας, μπορούν να μας εξηγήσουν πως θεωρούν “παράνομο” να πληρώνεσαι προκαταβολές χρεών και νόμιμο γαι 3 χρόνια να μην πληρώνεσαι καθόλου??? Αλλά οι δικαστικοί προφανώς έχουν εντρυφήσει στο νομικό πεδίο όχι των ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, αλλά των ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *