Νέα από Αρκαδία. Προεκλογικές κινήσεις

Δεν ARKADIAέχει αυτοδιοικητικές εκλογές φέτος. Το ραντεβού δημάρχων και περιφερειαρχών με τις κάλπες είναι για του χρόνου. Ωστόσο, σιγά σιγά η προεκλογική περίοδος ξεκινάει. Με την έννοια ότι κάθε κίνηση των δημοτικών αρχόντων των μεγάλων πόλεων περνάει από κόσκινο με αναφορά τις αντιδράσεις των ψηφοφόρων.

Είναι η περίπτωση του Πέτρου Τατούλη. Ο πολιτικός που έσπασε το δεξιό μπετόν μιας εικοσαετίας στο περιφερειακό συγκρότημα Πελοποννήσου, ως ανεξάρτητος υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και … λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μικροσκόπιο. Οι λόγοι είναι πολλοί. Αρχής γενομένης από την ένδεια της ΝΔ σε υποψηφίους. Υψηλά ιστάμενοι της συντηρητικής παράταξης στην Αθήνα δεν έχουν δυσκολία να το παραδεχθούν, όπως και να αναγνωρίσουν ότι ο Δ. Δράκος ως υποψήφιος περιφερειάρχης δεν έκανε τίποτε για να κερδίσει. Όπως και ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου καταποντίστηκε από το Θανάση Πετράκο στην αρχή και τον Νίκο Πατσαρίνο, του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια, ως προς την αντιπολιτευτική του παρουσία. Δεδομένου ότι ο Τατούλης εκφράζει και τμήμα της συντηρητικής παράταξης, αφού βρέθηκε κάποτε και στο υπουργείο Πολιτισμού, μπαίνει το ερώτημα αν θα μπορούσε να τον στηρίξει η ΝΔ το 2014. Σε πρώτο άκουσμα το ερώτημα δεν είναι, όπως λένε, ξεκάρφωτο. Στο κάτω κάτω μια τέτοια κίνηση – και μάλιστα σε αυτοδιοικητικό πεδίο – θα ταίριαζε μια χαρά στη λογική Σαμαρά για ανοίγματα σε άλλους χώρους – κεντρώο ή κεντραριστερό – και σε πρώην αντιπάλους του. Πολυκομματική υποστήριξε ο Τατούλης είχε ήδη. Με το ΠΑΣΟΚ στα σχοινιά, αυτή τη στιγμή, γιατί να μην πάρει η ΝΔ τη θέση του στο σχήμα;

 

Αρα; Θα πείτε πως υπάρχουν και οι αντιδράσεις σκληρών κομματικών στελεχών που δεν συγχωρούν επ ουδενί τη σφοδρή σύγκρουση Τατούλη με υπουργούς της ΝΔ και με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό ως υπουργό Πολιτισμού κάποτε. Όμως αυτούς ποιος τους ακούει όταν το κομματικό συμφέρον τίθεται υπεράνω όλων; Εξ ου και η κίνηση Λυκουρέντζου να επαινέσει δημόσια και κατ επανάληψη το έργο Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μια κίνηση του υπουργού ασυνήθιστη τα τελευταία χρόνια, μετά το χάσμα που χώριζε τους δύο άνδρες.

 

Όλα αυτά τα θεωρείτε τυχαία. Δεν νομίζουμε.

 

 

 

 

 

Φιλόδενδροι

 

Νέο διοικητικό συμβούλιο προέκυψε στο Σύνδεσμο Φιλοδένδρων της πόλης μας μετά τις αρχαιρεσίες που έλαβαν χώρα τη περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να εργαστούν όλοι, από κοινού, για το καλό του Συνδέσμου που περνά μέσα από την οικονομική του ευρωστία, η οποία κατοχυρώνεται από την είσπραξη των ενοικίων του τουριστικού περιπτέρου. Το ότι η είσπραξη αυτή τα τελευταία χρόνια πάσχει τρομερά και γέρνει μονομερώς υπέρ των συμφερόντων των ενοικιαστών, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι τελείως συμπτωματική και δεν κρύβει άλλου είδους σκοπιμότητες .

 

«Φαντάσου την πόλη…».

 

Έκθεση με τίτλο “Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013”, η οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 14 Ιουνίου έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, διοργανώνει η εθελοντική ομάδα “Δίολκοι” στη δημοτική αγορά Κορίνθου. Η έκθεση περιλαμβάνει περισσότερες από πενήντα μελέτες φοιτητών, ιδιωτών αλλά και των δημόσιων φορέων της περιοχής, όπως του δήμου Κορινθίων, Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, Επιμελητήριου Κορινθίας και Εφορειών Αρχαιοτήτων κά. Η διαδρομή της έκθεσης αυτής περνάει από την κληρονομιά της ανοικοδόμησης του ’30 και τη διαχείρισή της, στα δημόσια κτήρια και τις προτάσεις συγκοινωνιακής επίλυσης των ζητημάτων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, στους μεγάλους κενούς χώρους, στους εκτεταμένους αρχαιολογικούς και ταυτόχρονα τοπιακούς σχηματισμούς, στη διασπορά τους, αλλά και στα ίδια τα μνημεία και τις προτάσεις ανάδειξής τους, στις επεμβάσεις σε μνημεία και τοπία μαζί, στις τοπικές επιθυμίες ανάπλασης σε οικισμούς μέχρι και σε φουτουριστικές ιδέες.

 

Της Αναλήψεως

 

Τη εορτή της Αναλήψεως εορτάζει την Πέμπτη 13η Ιουνίου 2013 το εξωκκλήσι το οποίο έχει υπό την προστασία του ο Σύλλογος των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων. Την Τετάρτη 12η Ιουνίου 2013, στις 7:30 το απόγευμα θα ψαλεί ο Μεγάλος Εσπερινός και θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Την ημέρα της εορτής Πέμπτη, στις 7:30 το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία.

 

Αντιπρόσωποι για συνέδριο

 

Τους αντιπροσώπους της στο 9ο συνέδριο της ΝΔ καλείται να εκλέξει η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Αρκαδίας, γι αυτό και προσκαλεί τα μέλη της Νομαρχιακής Συνέλευσης την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και από ώρα 10.00π.μ έως 7.00μ.μ στα γραφεία του κόμματος, προκειμένου να ψηφίσουν . Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για αντιπρόσωποι έχουν όλα τα μέλη του κόμματος. Υποψηφιότητες θα κατατίθενται στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. από Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και από ώρα 14.00 έως και Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 και ώρα 14.00.

 

Εν όψει τουριστικής περιόδου

 

Να συζητήσουν και να ενημερωθούν από τους αρμόδιους φορείς, σε θέματα που αφορούν τόσο την ομαλή διεξαγωγή της τουριστικής περιόδου, όσο και στην εντατικοποίηση των ενεργειών που αποσκοπούν στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής και ειδικότερα σε ζητήματα κυκλοφορίας , καθαριότητας , αστυνόμευσης, ασφάλειας και ευπρεπισμού της περιοχής μας, καλεί το Σωματείο Επαγγελματιών Αστρους « Ο Καρυτσιώτης» τα μέλη του την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του Διοικητηρίου στο Παράλιο Αστρος στις 12:00 το μεσημέρι.

 

Μετρήσεις μνήμης

 

Η Νευρολογική Κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις μνήμης του γενικού πληθυσμού στην πλατεία Αγίου Βασιλείου του δήμου Τρίπολης, την Πέμπτη 13/06/2013.Ώρες προσέλευσης του κοινού: 09:30-13:30 και 17:00-21:00.Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Ψ.Υ. (2710-232048). Έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί μετρήσεις μνήμης στα Κ.Υ. Μεγαλόπολης, Τροπαίων, Λεωνιδίου, Δημητσάνας και Αστρους.

 

Για «ανάρμοστη συμπεριφορά»

 

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη για “ανάρμοστη συμπεριφορά” ο πρώην προϊστάμενος της ΔΕΚΕ Πελοποννήσου και υπάλληλος των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Γιώργος Παπαηλίου. Τούτο «επειδή έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έπειτα από την άσκηση πειθαρχικής δίωξης με το υπ ́ αριθμ. ΕΜΠ 5377/20-3-2013 παραπεμπτήριο έγγραφο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για το πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 107 παρ.1 περ.ε του Ν.3528/2007, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από το Ν.4057/2012. Από την κοινοποίηση της παρούσης και για όσο χρόνο διαρκεί η αργία, παύει η άσκηση των καθηκόντων του ως άνω υπαλλήλου, κύριων και παρεπομένων».

 

Χαμογελάτε

 

Ποτέ δεν ξέρεις πόσους φίλους έχεις μέχρι να αποκτήσεις ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα…!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *