Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου. Απόφαση-ψήφισμα έκτακτης γενικής συνέλευσης

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΨΗΦΙΣΜΑ Έκτακτης Γ.Σ  Ι.Σ.Αιγίου 8/9/11

Αγωνιζόμαστε για:
1.    Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους τους πολίτες.
2.    Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας να πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω ενός αναβαθμισμένου ποιοτικά συστήματος υγείας που θα συμπεριλαμβάνει και αστικού τύπου κέντρα υγείας.
3.    Καμιά ατομική σύμβαση με ΕΟΠΥΥ.
4.    Η αποζημίωση των γιατρών με τον νέο φορέα να καθοριστεί με Γενική Συλλογική Σύμβαση Ιατρικής Απασχόλησης κατά πράξη και περίπτωση που θα διαπραγματευτεί το Υπουργείο Υγείας με το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ι.Σ.
5.    Όλοι ανεξαιρέτως οι γιατροί να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ηλεκτρονική συνταγογραφία και στην αναγραφή ηλεκτρονικά παρακλινικού ελέγχου και εργαστηριακών εξετάσεων.
6.    Οι συγχωνεύσεις Νοσοκομείων να κριθούν από τις τοπικές κοινωνίες μέσω των Δημοτικών Συμβουλίων σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους.
7.    Διακριτός ρόλος μεταξύ ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών και γιατρών ΕΣΥ.
ΟΧΙ Πρωτοβάθμια Περίθαλψη στα Νοσοκομεία
ΟΧΙ ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στο ΕΣΥ
ΟΧΙ ιδιωτικά ιατρεία σε γιατρούς ΕΣΥ
8.    Κατάργηση της τροπολογίας για την παράδοση του 51% των Ιατρικών κέντρων και εργαστηρίων σε επιχειρηματίες μη γιατρούς.
9.    Οργάνωση του ΕΤΑΑ-ΤΣΑΥ με πρόσληψη απαραίτητου προσωπικού για καθολική μηχανοργάνωση και αξιοπρεπή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του. Διατήρηση και οικονομική ενίσχυση των αντιπροσωπειών ΤΣΑΥ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σ. ΚΟΙΛΙΑΣ                                                    Α. ΥΦΑΝΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *