Νέα από Αρκαδία. Ας συμφωνήσουν, επί τέλους!

ARKADIAΑυτό το πηγαινέλα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου μεταξύ των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων στη Βουλή παρατράβηξε. Κατάντησε κωμικό και γελοίο συνάμα, εκεί που η σοβαρότητα θα έπρεπε να κατισχύει της γελοιότητας. Από τη στιγμή που όλοι κρίνουν αναγκαία την κατάθεση και ψήφισή του, θα έπρεπε να είχε ψηφιστεί το συντομότερο δυνατόν. Με συμφωνίες και αμοιβαίες υποχωρήσεις, όπου ήταν αναγκαίο. Αλλωστε οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες, όπως φαίνεται από τα κείμενα που κατατέθηκαν. Οι βασικές αρχές που πρέπει να το διέπουν είναι λίγο ως πολύ σε όλους κοινές. Γι αυτό και ένας είναι ο δρόμος. Της συμφωνίας. Κάποτε και το κάποτε είναι τώρα, πρέπει όλα τα κόμματα της δημοκρατικής νομιμότητας να αποφασίσουν ποιοι βασικοί κανόνες πρέπει να γίνονται σεβαστοί, όσο και να πιέζονται από αγανακτισμένους οπαδούς τους ή τις δημοσκοπήσεις. Η μη χρήση βίας, η προστασία της ελευθερίας του λόγου, ανεξαρτήτως διαφωνιών, η αποφυγή ακραίου διχαστικού λόγου, η προστασία των ανίσχυρων έναντι κάθε άρρωστου διώκτη, η επιβολή του νόμου έναντι όλων ανεξαιρέτως είναι -υποθέτουμε- θεμελιώδεις κανόνες που μπορούν να ενώσουν όλους όσοι ανησυχούν πράγματι για τη δημοκρατία σε αυτόν τον τόπο. Είναι υποχρέωση των υγιώς σκεπτομένων Ελλήνων να προστατεύσουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς της, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των πολιτών. Οι μίζερες κομματικές αντιπαραθέσεις και οι μικροκομματικοί υπολογισμοί, δεν έχουν θέση απέναντι σε αυτό το πρόβλημα.

 

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο πρέπει να ψηφιστεί, με όποιες τροποποιήσεις κριθούν αναγκαίες, όπως δέχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης, και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την ψήφισή του.

 

Το ξέρουμε. Ο νόμος δεν αρκεί, όταν μάλιστα δεν υπάρχει η κατάλληλη παιδεία τη στιγμή που συνηθίζουμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε, όπως συμβαίνει και με τις διεθνείς συμφωνίες, που τις προσυπογράφουμε αλλά δεν τις εντάσσουμε στην εσωτερική νομοθεσία. Όμως κάποτε πρέπει να γίνει η αρχή. Σε τόσο κρίσιμα ζητήματα ουδείς δικαιούται να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Αρκετά πια.

 

 

 

 

 

 

 

Μια τρελή πενηντάρα

 

«Μια Τρελή θεότρελη πενηντάρα» κατέφθασε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου μας και θα βρίσκεται εκεί από την Κυριακή 9 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 21 Ιουνίου, αποφασισμένη να πάει κόντρα στα ήθη της εποχής της και τον καθωσπρεπισμό της κοινωνικής της τάξης. Έχει αποφασίσει ν’ ακολουθήσει τον μεγάλο της έρωτα παρόλο που είναι χήρα, παρόλο που ο “κύκλος” της δεν το επιτρέπει και κυρίως παρόλο που είναι “σαράντα και…”Το αριστουργηματικό δίδυμο Αλέκος Σακελλάριος – Χρήστος Γιανακόπουλος που μας χάρισαν πολλές αθάνατες κωμωδίες με τις οποίες διασκέδασαν γενιές και γενιές, ανέβασαν το 1960 την κωμωδία “Σαράντα και…” με τη Μαίρη Αρώνη ως Τζένη Πετρομιχάλη, μια σαραντάρα χήρα, ολίγον πεταχτούλα, που ερωτεύεται έναν γοητευτικό αλλά φτωχό βιολιστή και έρχεται αντιμέτωπη με τα αδέρφια της που θέλουν να την παντρέψουν με τον ηλικιωμένο Τζώρτζη Χατζηθωμά, πλούσιο πλην όμως κουφό εφοπλιστή. Η μεγάλη επιτυχία του έργου οδήγησε τους συγγραφείς, έπειτα από πολλά χρόνια, στην κινηματογραφική διασκευή “Μια τρελή τρελή σαραντάρα” με τη Ρένα Βλαχοπούλου στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σήμερα την εκρηκτική Τζένη Πετρομιχάλη καλείται να ερμηνεύσει η Μπέσυ Πετροπούλου – Λειβαδίτη ενώ συμμετέχουν και πολλοί άλλοι δάσκαλοι, μέλη της Θεατρικής Ομάδας των δασκάλων του νομού μας, που για ενδέκατη συνεχή χρονιά μας προσφέρουν άφθονο γέλιο. Δείτε τους.

 

Βουλή, ερώτηση

 

Ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Ζαχαριάς από κοινού με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιο Πετράκο, και Κοδέλα Δημήτριο κατέθεσαν ως αναφορά προς το κ. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων την επιστολή της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος με θέμα «Λειτουργία Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Πελοποννήσου με έδρα την Τρίπολη», που είχε σταλεί στον υπουργός Εργασίας κ. Βούτση και ζητούν την παραμονή της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΕ Πελοποννήσου στην Τρίπολη.

Που, μυαλό;

 

Με τους δημοσιογράφους φαίνεται ότι τα έχουν βάλει στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου. Μόνο που μερικά στελέχη του φαίνεται πως δεν έχουν κοινό πολιτικό νου. Χθες το βράδυ, στην Κόρινθο, το ΠΑΣΟΚ έκανε κεντρική πολιτική εκδήλωση στην οποία ήταν μάλιστα καλεσμένος ως κεντρικός ομιλητής, ο γραμματέας του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης. Την ώρα, λοιπόν, που ήταν στο βήμα ο γραμματέας και μιλούσε για την δημοκρατική παρακαταθήκη του κόμματος, ένα τοπικό στέλεχος, η πρώην βουλευτίνα Κατερίνα Φαρμάκη, κάλεσε την αστυνομία να συλλάβει επ’ αυτοφώρω, στον χώρο της εκδήλωσης, τον διαχειριστή ενός τοπικού blog, που είχε αναρτήσει ένα άρθρο που δεν άρεσε στην πρώην βουλευτίνα Ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ένας υποψήφιος για τη νομαρχιακή επιτροπή κατήγγειλε το γεγονός δημόσια και από κοντά θέση πήρε και μία άλλη υποψήφια βουλευτίνα, η Κατερίνα Δικητόλια, η οποία καταχειροκροτήθηκε όταν είπε πως αυτές οι συμπεριφορές και αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν αρέσουν στον κόσμο. Η Φαρμάκη πήρε τον λόγο για να δικαιολογηθεί και για κάμποση ώρα το κέντρο βάρους της συζήτησης μεταφέρθηκε από την πολιτική συζήτηση στην προσωπική κόντρα της με τον δημοσιογράφο. Ο Ανδρουλάκης έσπευσε να ζητήσει να κλείσει το θέμα, αλλά η ζημιά είχε γίνει και το νήμα της πολιτικής συζήτησης για το ΠΑΣΟΚ είχε χαθεί… Πηγή: matrix.gr

 

Όλα σε ένα

 

Καταργούνται με απόφαση του Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκ οι αρμοδιότητες που είχαν οι 5 Δήμοι του Νομού Αχαΐας, οι 4 του Νομού Αργολίδας και οι 2 του Νομού Κέρκυρας και μεταφέρονται στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι οποίες αναλαμβάνουν σε ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ (ONE SHOP STOP) όλες τις ενέργειες για τη νομιμοποίηση ή απόρριψη των αιτημάτων των 13.000 ενεργών υπηκόων τρίτων χωρών του Νομού Αχαΐας, 6.000 του Νομού Αργολίδας και 5.000 του Νομού Κέρκυρας, διενεργώντας αυτές τους ελέγχους για την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

 

Πάρκο Φιλοδένδρων

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πάρκο Φιλοδένδρων πραγματοποίησε την περασμένη Τετάρτη 5 Ιουνίου, ημέρα του Περιβάλλοντος το ιδιωτικό νηπιαγωγείο και παιδικός σταθμός Μελί – Μελό ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσουν τις ομορφιές της φύσης και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Οι μαθητές καθάρισαν το πάρκο και φύτεψαν λουλούδια για να ομορφύνουν το χώρο, όπως μόνο εκείνα ξέρουν.

 

Με τη ευκαιρία ο Σύλλογος Φιλοδένδρων καλεί τα μέλη του την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013 σε τακτική Γενική Συνέλευση στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού για απολογισμό πεπραγμένων κλπ καθώς και διενέργεια αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου ΔΣ.

 

Χαμογελάτε

 

Δικηγόρος: Γιατρέ, πριν διενεργήσετε τη νεκροψία, ελέγξατε αν υπήρχε σφυγμός; Μάρτυρας: Όχι

Δικηγόρος: Ελέγξατε την πίεση του αίματος; Μάρτυρας: ‘Οχι.

Δικηγόρος: Ελέγξατε την αναπνοή; Μάρτυρας: Όχι..

Δικηγόρος: Ώστε λοιπόν, είναι πιθανόν ο ασθενής να ήταν ζωντανός όταν αρχίσατε την νεκροψία;

Μάρτυρας: Όχι.

Δικηγόρος: Πώς μπορείτε να είστε σίγουρος, γιατρέ; Μάρτυρας: Γιατί ο εγκέφαλός του βρισκόταν πάνω στο γραφείο μου σε μια γυάλα.

Δικηγόρος ¨ Α, μάλιστα. Όμως θα μπορούσε ο ασθενής, παρ’ όλα αυτά, να είναι ακόμα ζωντανός;

Μάρτυρας: Ναι, είναι πιθανόν- θα μπορούσε να είναι ζωντανός και να ασκεί τη δικηγορία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *