Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας. Επαγγελματικοί και Επιστημονικοί φορείς. Ψήφισμα για την μείωση των δαπανών για την υγεία

Τρίπολη 7-9-11

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Ιατρικός  Συλλόγος Αρκαδίας κατά την διάρκεια συνάντησης του  με  τους επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, στα γραφεία του συλλόγου, τους ενημέρωσε για  τις εξαιρετικά σημαντικές και βίαιες αλλαγές που επιχειρούνται στον τομέα την Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης.

Αλλαγές που στόχο έχουν την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση των δαπανών του Κράτους για την Υγεία.

Οι προϋποθέσεις λειτουργίας και οι πόροι αυτού του Ταμείου Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προοιωνίζουν εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο παροχών και ιατρικής μέριμνας. Είναι βέβαιο ότι η χώρα χρειάζεται ένα Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα αποφεύγει τις σπατάλες και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει τις αναγκαίες συνθήκες για την άσκηση της Ιατρικής με ανθρώπινο πρόσωπο.

Tο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα, σε συνάρτηση με τις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων, τη μείωση κρεβατιών, την εκχώρηση δημόσιων κλινών σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, οριστικοποιεί την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα του Συστήματος Υγείας και με την είσοδο ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, επιβαρύνει παραπέρα οικονομικά τους πολίτες

Οι επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς της πόλης εκφράζουν την υποστήρηξη τους στους αγώνες  του ιατρικού κόσμου για  δωρεάν  περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια των ασθενών του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου και την διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα του ΕΣΥ.

Εν κατακλείδι διαπιστώθηκε η ανάγκη συντονισμού ολων των κοινωνικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της πόλης για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που απορρέουν από την καθημερινότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *