Οι γιατροί προειδοποιούν για ανεξέλεγκτες επιδημίες – Χωρίς εμβόλια και φάρμακα οι πολίτες

επιδημιεςΤο δημόσιο σύστημα υγείας έχει καταρρεύσει. Οι ασθενείς πεθαίνουν στο δρόμο γιατί δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους. Άλλοι αναγκάζονταν να φέρνουν ακόμη και γάζες από το σπίτι τους, ενώ οι γιατροί προειδοποιούν πώς η κατάσταση μοιάζει πλέον με ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί, με συνέπεια ακόμη και το ξέσπασμα επιδημιών.  Σαν τους λοιμούς που ξεσπούσαν από την ασιτία μετά από ένα πόλεμο. Σε αυτό το σημείο μας έχουν οδηγήσει, αυτοί που σήμερα δήθεν ανταλλάσουν πυρά για το ποιος μας χορήγησε τη θανατηφόρα συνταγή.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και ανασφάλιστοι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Ο ΕΟΠΥΥ τελεί υπό κατάρρευση και δεν μπορεί να προσφέρει πλέον ούτε τα στοιχειώδη. Ολόκληρες κοινωνικές ομάδες ασθενών έχουν μπει στο περιθώριο της φαρμακευτικής περίθαλψης. Ποιος τα λέει αυτά; Οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία (ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ και ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ), που πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία για το χάλι στο χώρο της υγείας.

 

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βαίνει δραματικά μειούμενη, με κίνδυνο στο άμεσο μέλλον η χώρα να γνωρίσει την ανάπτυξη επιδημιών, τις οποίες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει. Και πώς να αντιμετωπίσει αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί πλέον να προσφέρει ασπιρίνες, ενώ τα νοσοκομεία δεν έχουν γάζες να επουλώσουν τα τραύματα και χαρτί να τυπώσουν τις ιατρικές εξετάσεις και τις ακτινογραφίες.

 

«Αν δεν ληφθούν μέτρα θα οδηγηθούμε άτακτα σε μία ανθρωπιστική κρίση», είπε ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δ. Βαρνάβας. Η χώρα με πρωθυπουργό τον ΓΑΠ, αλλά και αυτούς που ακολούθησαν ισχυρίζονται πώς μας έσωσαν από μία άτακτη χρεοκοπία. Όχι αυτό δεν έχει γίνει, αλλά οι Έλληνες πεθαίνουν στους δρόμους από την έλλειψη φαρμάκων και ιατρικής περίθαλψης.

 

Οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό φθάνουν τις 26.500 με κίνδυνο ολόκληρα νοσοκομεία να βάλουν λουκέτο. Ήδη, οι ΜΕΘ κλείνουν η μία μετά την άλλη, τα εργαστήρια υπολειτουργούν, σύγχρονα μηχανήματα βρίσκονται σε αποθήκες γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι να τα λειτουργήσουν και το ΕΚΑΒ… κάνε το σταυρό σου. Οχήματα δεν υπάρχουν, ούτε οδηγοί και ιατροί συνοδείας.

 

Όσον αφορά τα πολυδιαφημισμένα πολυιατρεία του ΙΚΑ. Ιδού τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ Χ. Μπονάνος: 5.000 ιατροί αγωνίζονται να περιθάλψουν 10 εκατομμύρια πολίτες.

 

Αυτό συμβαίνει βέβαια όπου και όποτε μπορούν. Στα νησιά το ιατρικό προσωπικό είναι είδος προς εξαφάνιση. Αν προκύψει κάτι σοβαρό και δεν προλάβουν τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας είσαι νεκρός. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτά γιατί διαφορετικά θα αναλάμβανε η Τουρκία της περίθαλψη τους. Ήδη ετοιμάζει πλωτό νοσοκομείο για το Αιγαίο.

 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κατά τα άλλα επιτελεί το έργο της και… εξυγιαίνει το χώρο της υγείας. Οι άνθρωποι ζουν στο δικό τους κόσμο και είναι ξεκάθαρο πώς συμμετέχουν σε ένα οργανωμένο σχέδιο μείωσης του Ελληνικού πληθυσμού.

 

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *