Οι εργαζόμενοι γιατροί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, στο Ψ.Ν. Τριπόλεως και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Αρκαδίας απεργούμε στις 7 Ιουνίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ  (Ε.Γ.Ε.Σ.Υ.Ν.Α.) 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εργαζόμενοι γιατροί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τριπόλεως, στο Ψ.Ν. Τριπόλεως  και στα Κέντρα Υγείας του απεργιαΝομού Αρκαδίας  απεργούμε στις 7 Ιουνίου 2013 διεκδικώντας:

  • Να γίνουν επιτέλους οι προσλήψεις όλων εκείνων των συναδέλφων που έχουν κριθεί από τα ΣΚΕΥΟΠΝΥ. Δεν απομένει παρά η σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και τρόικας ώστε να γίνει ο διορισμός τους.

 

  • Να γίνουν επιπρόσθετες προσλήψεις σε ιατρικό προσωπικό. Οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και οι περικοπές σε εφημερίες δημιουργούν κενά εφημερίας σε τμήματα κατά την διάρκεια του κάθε μήνα. Ήδη παρατηρούμε και στο νοσοκομείο μας τμήματα, που ουδέποτε είχαν παρουσιάσει λειτουργικά προβλήματα, να μην έχουν ειδικευμένο ιατρό μετά την κανονική τους βάρδια. Η υποστελέχωση  και η υποχρηματοδότηση θα οδηγήσουν τμήματα τουΝοσοκομείου μας και Κέντρα Υγείας του νομού σε απαξίωση και μοιραία σε κλείσιμο.
  • Να γίνει οι αποπληρωμή των δεδουλευμένων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι συνεχής περικοπές των κονδυλίων για εφημερίες έχουν φτάσει σχεδόν σε ποσοστό 60% και η οποιαδήποτε επιπλέον περικοπή στερεί τον νομό από ιατρική παροχή, όχι σε ποιότητα αλλά σε ποσότητα πια.
  • Η αποπληρωμή των εφημεριών να γίνεται  μέσω μισθολογικών καταστάσεων πληρωτέων τον επόμενο μήνα, από την εκτέλεση αυτών.

 

  • Πλήρη αποσύνδεση της πρωτοβάθμιας από την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

 

Αν σιωπάμε διαρκώς, το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα παρέχει ολοκληρωμένες  υπηρεσίες προς τους δοκιμαζόμενους πολίτες της χώρας μας.

Δεν πολεμάμε κανένα.

Ζητάμε να μας ακούσετε…

 

ΕΓΕΣΥΝΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *