ΕΟΠΥΥ. 9.500.000 θα συνταγογραφούν με ενιαίο συνταγολόγιο

Δηλαδή όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, τα 9.500.000 θα συνταγογραφούν με ενιαίο συνταγολόγιο. Πρόκειται για το συνταγολόγιο που σήμερα το έχει το ΙΚΑ και αυτό θα χρησιμοποιηθεί για όλους τους ασφαλισμένους. Άρα από 1η Οκτωβρίου και μετά καταργούνται όλα τα συνταγολόγια που έχουν στα χέρια τους σήμερα οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου, οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και μπαίνουμε με ένα συνταγολόγιο και με μια ενιαία συνταγογράφηση τον Οκτώβριο και το σύστημα από εκεί και μετά θα είναι απόλυτα ελεγχόμενο σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνταγογράφηση.

Γιατί τον ίδιο μήνα ολοκληρώνεται το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης για το δεύτερο στάδιο, που προβλέπει την ένταξη και των Κέντρων Υγείας στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, καθώς επίσης και του ΙΚΑ που σήμερα δεν έχει ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αλλά έχει ηλεκτρονική σάρωση.

Άρα μέχρι το τέλος Οκτωβρίου οι συνταγές για το 92% του πληθυσμού της χώρας, των ασφαλισμένων δηλαδή των 4 Ταμείων, θα ελέγχονται με δυο παράλληλα συστήματα. Το ένα είναι το σύστημα ηλεκτρονικής σάρωσης και το άλλο είναι το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Κάθε μήνα θα μειώνεται συνεχώς ο όγκος της ηλεκτρονικής σάρωσης και θα αυξάνεται ο όγκος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όσο θα προχωρά η ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Αυτό είναι το δεύτερο στάδιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *