Ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας στηρίζει τα μέλη του στην προκηρυχθείσα, για την 7η Ιουνίου, πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

ιατρικός σύλλογος ΠατρώνΟ Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας στηρίζει τα μέλη του στην προκηρυχθείσα, για την 7η Ιουνίου, πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ και της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ.

Τις δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας τις βιώνουν καθημερινά οι πολίτες και οι σκληρά εργαζόμενοι – και υπαμειβόμενοι – νοσοκομειακοί ιατροί.

– Οι ελλείψεις ιατρών στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 6.500 και στον ΕΟΠΥΥ τις 10.000. – Οι νέοι ιατροί οδηγούνται στη μετανάστευση, έχοντας ξεπεράσει ήδη τις 10.000. – Οι προσλήψεις έχουν σταματήσει, την ώρα που χιλιάδες ιατροί συνταξιοδοτούνται ή και παραιτούνται (τη διετία 2011 – 2012 αποχώρησαν 1453 μόνιμοι ιατροί, περισσότεροι από το 10% του συνόλου). – Η χαμηλή χρηματοδότηση των προγραμμάτων εφημέρευσης έχει δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες. – Η μείωση των κονδυλίων για την Υγεία κατά 40% και οι προαναγγελθείσες περαιτέρω μειώσεις δεν επιτρέπουν την επιδιόρθωση ή αντικατάσταση του εξοπλισμού και των ξενοδοχειακών υποδομών. Οι νοσοκομειακοί ιατροί, παρόλα αυτά και συναισθανόμενοι το ρόλο τους, θα συνεχίσουν, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους Έλληνες πολίτες και καλούν τους αρμόδιους να κατανοήσουν επιτέλους ότι η υποχρηματοδότηση στο χώρο της υγείας έχει άμεση επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο, το οποίο με σκληρές θυσίες ετών καλείται να συνεισφέρει στην πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *