Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας. Σχετικά με αμοιβές ιατρών πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών

ιατρικος συλλογος κερκυραςΚέρκυρα, 05/06/2013

Αξιότιμοι Κύριοι,

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας δικαιώνεται για τους αγώνες του, κυρίως όσον αφορά τις αμοιβές των ιατρών της Πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης των υποψηφίων οδηγών. Πλην όμως, έχει γίνει παρανόηση όσον αφορά στο ποσό που ισχύει ως κατώτατο όριο αμοιβής των συμβεβλημένων με το Δημόσιο ιατρών για επίσκεψη στο ιατρείο. Αυτό αναφέρεται στο νόμο 4155/2013, άρθρο 52, παράγρ. 3 και δεν έχει καμιά σχέση η αμοιβή των συμβεβλημένων με το Δημόσιο ιατρών με το νόμο περί αμοιβής των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Σας παραθέτουμε διαμαρτυρίες τόσο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όσο και του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και παρακαλούμε να εναρμονιστείτε με τις κείμενες διατάξεις, σε εφαρμογή του Π.Δ.127/2005 με το οποίο ορίζεται ως κατώτατο όριο αμοιβής των συμβεβλημένων με το Δημόσιο ιατρών για επίσκεψη στο ιατρείο το ποσό των 20 Ευρώ.

Παρακαλούμε όπως σταματήσετε να ενημερώνετε τους ιατρούς ότι η αμοιβή είναι σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, 10 Ευρώ. Αυτό μας ενοχλεί και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός μας.

Scaned_PDF κλικ εδώ

 

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δρ. Αλέξιος Μαρτζούκος                            Σπυρίδων Μάστορας

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *