Έργο 10.000.000 € ξεκινά στο Νοσοκομείο – Να «πέσουν» τα λεφτά στην τοπική οικονομία και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας

μακετα ψυχ.  Τον θεμέλιο λίθο στο κτίριο που θα λειτουργήσει ο ψυχιατρικός τομέας του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης έβαλε το πρωί της Τετάρτης, ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Πρόκειται για ένα κτίριο 5.341,07 τετραγωνικών μέτρων, θα κοστίσει 10.000.000 ευρώ και θα τελειώσει τον Δεκέμβριο του 2015.

Θα γίνουν σαράντα-δύο (42) κλίνες νοσηλείας εκ των οποίων επτά (7) κλίνες στο τμήμα παίδων-εφήβων, πέντε (5) στα Οξέα-Επείγοντα Περιστατικά και τριάντα (30) στο προσωπ.τμήμα Ενηλίκων.

Στο πλαίσιο της τελετής έγιναν αρκετές ομιλίες και όλοι τόνισαν τη σημασία του έργου.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος δήλωσε συγκινημένος ότι «με το νέο ψυχιατρικό κέντρο αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες υγείας, ενισχύεται η θέση της Τρίπολης ως πρωτεύουσα της Πελοποννήσου και στηρίζεται η τοπική οικονομία».

 

θεμελ. λυκΑνακοίνωσε ότι ξεκινούν άμεσα οι εργασίες και ζήτησε από την ανάδοχο εταιρεία να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και οι ποιοτικές προδιαγραφές του έργου. Ενώ, παρακάλεσε να προτιμηθούν εργαζόμενοι από την Τρίπολη και προμηθευτές να είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Τρίπολης και της Αρκαδίας. Κάλεσε τις τοπικές επιχειρήσεις να κάνουν πρόσφορες στην ανάδοχο εταιρεία που να είναι ανταγωνιστικές. «Έχει ανάγκη η πόλη αυτά τα 10.000.000 ευρώ. Κάθε ευρώ που θα πέσει στην Τρίπολη, θα διασφαλίσει θέσεις εργασίας» είπε.

http://www.kalimera-arkadia.gr/

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος,  θεμελίωσε τη νέα πτέρυγα του νέου Ψυχιατρικού Τομέα Παίδων/ Εφήβων στο  Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

a6e70d_themeliosi

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ.κ. Αλέξανδρο,  παρέστησαν –μεταξύ άλλων – η Υφυπουργός Υγείας, κ. Φωτεινή Σκοπούλη, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Μανώλης Αγγελάκας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, καθώς και οι διοικητές της 6ης και 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Παναγιώτης Κατσίβελας και κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης αντίστοιχα.

Μετά το πέρας της θεμελίωσης ο κ. Λυκουρέντζος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Οι νέες, ποιοτικές υπηρεσίες που πρόκειται να αναπτυχθούν με τη λειτουργία του νέου ολοκληρωμένου Ψυχιατρικού Τομέα, θα συμβάλλουν στην επίτευξη των απώτερων στόχων της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, την αποασυλοποίηση του ασθενή και την ένταξη του με ομαλό τρόπο στο κοινωνικό περιβάλλον. Με το έργο της κατασκευής του νέου Ψυχιατρικού Τομέα στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης δημιουργούνται νέες, υπερσύγχρονες υποδομές και αναβαθμίζονται περαιτέρω οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο νέος ολοκληρωμένος Ψυχιατρικός Τομέας Ενηλίκων και Παίδων/Εφήβων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» θα είναι δυναμικότητας σαράντα-δύο (42) κλινών. Το έργο κατασκευής του κτιρίου του ΨΤ (εμβαδού 5.341,07 τμ.) είναι συνολικού προϋπολογισμού δέκα (10) εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών.

Το νέο τμήμα θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, ενώ θα έχει την δυνατότητα, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, να λειτουργεί αυτόνομα με εισόδους στα επιμέρους τμήματά του.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο υπόγειο τοποθετούνται οι βοηθητικές χρήσεις, στο ισόγειο χωροθετείται το τμήμα εφήβων-παιδιών, η είσοδος του τμήματος ενηλίκων, το Νοσοκομείο Ημέρας και τα Οξέα-Επείγοντα περιστατικά, ενώ στον όροφο τοποθετείται το τμήμα ενηλίκων.

Συνολικά δημιουργούνται σαράντα-δύο (42)  κλίνες νοσηλείας εκ των οποίων επτά (7) κλίνες στο τμήμα παίδων-εφήβων, πέντε (5) στα Οξέα-Επείγοντα Περιστατικά και τριάντα (30) στο τμήμα Ενηλίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *