Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Σχεδιάζουν έναν ΕΟΠΠΥ στα μέτρα της Τρόικας και όχι με βάση τις ανάγκες των πολιτών.

Η   άνευ προηγουμένου  «εκτέλεση» του Συστήματος Υγείας από την Κυβέρνηση και  η  οδύσσεια του Ιατρικού Σώματος και των Ελλήνων Ασθενών ,στον κόσμο της αδιαφορίας, της αναξιοπιστίας και της ασυνέπειας ,αποτέλεσμα των επιλογών της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υ.Υ.Κ.Α., δεν έχει τέλος.

Εν όψει της ηρωικής ανόδου στην Δ.Ε.Θ. του κ. Πρωθυπουργού  και προκειμένου να παρουσιαστεί με ενισχυμένο το μεταρρυθμιστικό του προφίλ, η Κυβέρνηση επέλεξε να «ανοίξει» δύο μεγάλα μέτωπα: με τους γιατρούς και τους ιδιοκτήτες ταξί.

Προφανώς έχει χαθεί κάθε ίχνος μέτρου και σεβασμού των δημοκρατικών διαδικασιών από την πλευρά της Κυβέρνησης και όσον αφορά τον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, από την Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., που ενεργούν αποκλειστικά ως «εντολοδόχοι» της Τρόϊκας.  Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες γιατροί τελούν υπό διωγμό από την επίσημη πολιτεία, ουδέποτε πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α., δεσμεύτηκε κατά συρροή δημόσια και ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων και απροκάλυπτα καταπάτησε τις δεσμεύσεις.

Αδιέξοδος και αναποτελεσματικός για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, ο ΕΟΠΠΥ.

Απορρίπτουμε στο σύνολό του τον σχεδιασμό του Ε.Ο.Π.Π.Υ., ως ψευδεπίγραφο μόρφωμα συστήματος Π.Φ.Υ. και ως επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, αλλά και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Ιατρών και του ιατρικού έργου. Με   τον ΕΟΠΥΥ οι Έλληνες πολίτες ,οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε ουρές και λίστες, ενώ θα εξαναγκαστούν να βάλλουν βαθιά το χέρι  στην  τσέπη, για να προστατεύσουν την υγεία τους.

Ο Ε.Ο.Π.Π.Υ., θα αποδειχτεί θνησιγενής, διότι βασίστηκε αποκλειστικά στη μείωση των δαπανών υγείας, αγνόησε το ποιοτικό στοιχείο, απέκλεισε πάνω από τους μισούς γιατρούς που επί δεκαετίες ήταν στην υπηρεσία του πολίτη και εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι έως και 2 χρόνια, στηρίζοντας το Ασφαλιστικό Σύστημα. Ενώ επιφυλάσσει εξευτελιστικές αμοιβές για όσους συμβληθούν. Καμία Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. μέχρι σήμερα, δεν αποτόλμησε να ξεπουλήσει οριστικά τη Δημόσια Υγεία στα επιχειρηματικά συμφέροντα και να σπρώξει στον καιάδα της απαξίωσης το σώμα των Ελλήνων γιατρών και οδοντιάτρων, να διαλύσει ότι απέμεινε από το Ε.Σ.Υ. και να φορτώσει την προστασία της υγείας στις άδειες τσέπες των πολιτών

Ξεπουλάνε και τις δημόσιες υποδομές υγείας

Αλλά δεν αρκεί στην σημερινή πολιτική ηγεσία η κατεδάφιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Προχωρά και στο ουσιαστικό ξεπούλημα των δημόσιων υποδομών υγείας, που δημιουργήθηκαν με τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων. Καταγγέλλουμε την άκρως εισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, με την εκχώρηση 550 δημόσιων κρεβατιών σε ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρείες (ελληνικές και ξένες), προωθώντας την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας και την ενδυνάμωση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων, κάνοντας πραγματικότητα τη Νόθευση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Σύστημα Υγείας χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό

Με τις συγχωνεύσεις των Νοσοκομείων και των Μονάδων Υγείας , που γίνεται χωρίς σχέδιο αλλά μόνον με λογική εξοικονόμησης δαπανών , αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας που παρέχονται σε εκατομμύρια πολίτες, υπολογίζεται ότι θα βρεθούν εκτός συστήματος 3.900 έως 5.850 ειδικευμένοι ιατροί. Επιπλέον, θα χαθούν 3.250 θέσεις ειδικευομένων και περισσότερες από 26.000 σε  υγειονομικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Παρόμοια θα λάβουν χώρα και στον Ε.Ο.Π.Π.Υ.

Προφανώς πιστεύει η σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μπορεί να υπάρξει εθνική πολιτική υγείας χωρίς γιατρούς. Θα διαψευστεί .

Ο ιατρικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να μείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην κατεδάφιση του Ε.Σ.Υ., ούτε να αποδεχθεί την υπογραφή από την Κυβέρνηση «της ληξιαρχικής πράξης επαγγελματικού θανάτου του Έλληνα γιατρού».

Τις κρίσιμες αυτές ώρες της κατάρρευσης του Κοινωνικού Κράτους, καλούμε τον κ. Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση, τα Κόμματα και τους Έλληνες Βουλευτές να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να προστατέψουν την Εθνική Υπόθεση της Υγείας.

.Καλούμε την Κυβέρνηση και το Υ.Υ.Κ.Α. να εγκαταλείψουν την τακτική του αιφνιδιασμού και της απαξίωσης των λειτουργών της υγείας και να καθίσουν στο τραπέζι ενός ειλικρινούς διαλόγου, που είναι ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η Υγεία.

Ο ΙΣΑ ,πέραν της συμμετοχής στην Πανελλήνια Παν-Ιατρική Απεργία της 8 και 9 Σεπτεμβρίου, προτίθεται να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις και στην υλοποίηση των ληφθεισών αποφάσεων για προσφυγές στο Σ.τ.Ε., αγωγές κατά Ασφαλιστικών Οργανισμών, καθώς και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου που διαπομπεύει δημοσίως τον Ιατρικό Κλάδο.

Καλούμε το Παν-ιατρικό Αγωνιστικό Μέτωπο που έδωσε ιστορικά δείγματα γραφής το Φλεβάρη του 2011, σε αγωνιστική ετοιμότητα. Ο Ιατρικός Κόσμος ενωμένος θα αποτρέψει την επιχείρηση κατεδάφισης του Συστήματος Υγείας και την απαξίωση του Έλληνα Γιατρού αλλά και των εκατομμυρίων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *