Θεμελίωση του νέου Ψυχιατρικού Τομέα στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης από τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Θ. Λυκουρέντζο

ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ-ΤΡΙΠΟΛΗΣ1Θεμελιώνεται αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013, και ώρα 10.00 π.μ. ο νέος Ψυχιατρικός Τομέας στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια».

Τη θεμελίωση θα τελέσει ο Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος.

Ο νέος ολοκληρωμένος Ψυχιατρικός Τομέας Ενηλίκων και Παίδων/Εφήβων στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Η Ευαγγελίστρια» θα είναι δυναμικότητας σαράντα-δύο (42) κλινών. Το έργο κατασκευής του κτιρίου του ΨΤ (εμβαδού 5.341,07 τμ.) είναι συνολικού προϋπολογισμού δέκα (10) εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 36 μηνών.

 

Το νέο τμήμα θα λειτουργεί υποστηριζόμενο από τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Νοσοκομείου, ενώ θα έχει την δυνατότητα, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του, να λειτουργεί αυτόνομα με εισόδους στα επιμέρους τμήματά του.

 

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα. Στο υπόγειο τοποθετούνται οι βοηθητικές χρήσεις, στο ισόγειο χωροθετείται το τμήμα εφήβων-παιδιών, η είσοδος του τμήματος ενηλίκων, το Νοσοκομείο Ημέρας και τα Οξέα-Επείγοντα περιστατικά, ενώ στον όροφο τοποθετείται το τμήμα ενηλίκων.

 

Συνολικά δημιουργούνται σαράντα-δύο (42) κλίνες νοσηλείας εκ των οποίων επτά (7) κλίνες στο τμήμα παίδων-εφήβων, πέντε (5) στα Οξέα-Επείγοντα Περιστατικά και τριάντα (30) στο τμήμα Ενηλίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *