Νέα από Αρκαδία. Κοινωνική Αλληλεγγύη

ARKADIAΜπορεί η οικονομική κρίση να παίρνει όλο και πιο συγκεκριμένη μορφή, μπορεί στα γνωστά «πηγαδάκια», οι συζητήσεις –συνήθως απαισιόδοξες- να παίρνουν και να δίνουν, αλλά το θέμα είναι η σκληρή πραγματικότητα να μη μας πάρει από κάτω. Με ποιο τρόπο, θα πείτε.

Προτάσσοντας αφενός την ελπίδα, την αισιοδοξία και κυρίως την αλληλεγγύη μας. Και μαθαίνοντας εκ νέου να δείχνουμε το «καλό» μας πρόσωπο, την αγάπη μας και τη στήριξή μας στο διπλανό μας – μην ξεχνώντας ότι το πλεονέκτημα κάθε κρίσης είναι ότι στο τέλος μάς αφήνει, αφού μας έχει μάθει πολλά καλά και χρήσιμα, μας έχει προικίσει με αξίες ξεχασμένες για τη ζωή – τη δική μας και των παιδιών μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας αλλά και ο επίσημος δήμος Τρίπολης που αποφασίζουν να αναλάβουν ένα ρόλο διαφορετικό, τον οποίο στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια σπάνια συναντούσαμε. Δημιουργούν συνασπισμούς συμπαράστασης σε πιο αδύναμες ομάδες του κοινωνικού μας ιστού. Το κοινωνικό παντοπωλείο στην αρχή και τώρα το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό ιατρείο, αλλά και το εστιατόριο στο μέλλον, είναι μια σοβαρή απάντηση στην κατάρρευση του κοινωνικού κράτους, και διεκδικεί έναν ξεχωριστό παρεμβατικό ρόλο, που κινείται παράλληλα με αυτό της τοπικής εκκλησίας.

 

Και οφείλουμε, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, να πούμε ότι τον τελευταίο καιρό η τοπική μας Εκκλησία αναπτύσσει αθόρυβα ένα σημαντικό έργο αλληλεγγύης, με ευρεία μάλιστα αντίληψη συνεργασιών με άλλους εθελοντικούς κοινωνικούς φορείς. Επιχειρείται μια ευρείας κλίμακας κοινωνική επανατοποθέτηση της Εκκλησίας κι αυτό αν συνεχιστεί είναι σημαντικό καιν πολλαπλώς ωφέλιμο για όλους.

 

Κατόπιν όλων αυτών, θέλουμε να πιστεύουμε ότι η «κρίση» με όλα τα κακά που κουβαλά παράλληλα αφυπνίζει και ενεργοποιεί τις μεγάλες δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών και ενεργοποιεί θεσμούς (όπως η Εκκλησία και η αυτοδιοίκηση) σε ρόλους κοινωνικής παρεμβατικής προσφοράς. «Αυτά βέβαια, όχι για να βρει «άλλοθι» ή να αποποιηθεί το κράτος των κοινωνικών ευθυνών του. Αλλά για να ανασυγκροτηθεί ένα πιο ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς. Με προοπτική όμως μια ολική αναθεώρηση του κοινωνικού πλαισίου της χώρας προς το καλύτερο…». Παν. Παν.

 

 

 

 

 

Μεταπτυχιακά

 

Το τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα», τριάντα (30) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) με σκοπό: i. Την προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη της έρευνας στα «Προηγμένα Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα και Δίκτυα» καθώς και των συναφών επιστημών και κλάδων. ii. Την ειδίκευση σε περιοχές των «Προηγμένων Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων», ώστε οι κάτοχοι του ΜΔΕ να έχουν αυξημένα προσόντα στις συναφείς περιοχές. Στο Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ της ημεδαπής ή αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής με συναφές γνωστικό αντικείμενο (π.χ. Τμημάτων Πληροφορικής και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Τμήματα Θετικών Επιστημών – Μαθηματικών και Φυσικής, κλπ).

 

Όλοι μαζί για την υγεία

 

Φαρμακευτικό υλικό θα συγκεντρώσει ο Δήμος Τρίπολης το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, στην πλατεία Πετρινού, στην Τρίπολη. Η συλλογή θα γίνει από κοινού με τον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί μπορούμε και στην υγεία» και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα φάρμακα μπορεί να είναι είτε από το προσωπικό μας φαρμακείο, τα οποία δεν χρειαζόμαστε και δεν έχουν λήξει, είτε έχουν αγοραστεί από Φαρμακεία ειδικά για αυτόν τον σκοπό. Όσα φάρμακα συγκεντρωθούν θα παραληφθούν από τους υπευθύνους του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Τρίπολης. Η διαλογή και κατηγοριοποίηση των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού, θα πραγματοποιηθεί από τους υπευθύνους του παραπάνω φορέα.

 

Αναβολή ασφαλιστικών

 

Η αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων για το κλείσιμο του Πλατώματος, που οι δικηγόροι της Τρίπολης είχαν καταθέσει στο δικαστήριο, με αφορμή την ανυπόφορη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων της πόλης, αναβλήθηκε και θα συζητηθεί στις 21 Ιουνίου, λόγω κωλύματος του ενός εκ των δικηγόρων, κ. Μίγγινα, ο οποίος έπρεπε να παραστεί σε άλλες δίκες που είχαν διακοπεί.

 

Προσκοπικά

 

Την παραμονή της Εορτής των Αγίων Πάντων, στο μαγευτικό εξωκκλήσι του Αγίου Ευθυμίου θα λάβουν χώρα πλήθος εκδηλώσεων από το 3ο Σύστημα Προσκόπων Τρίπολης με Απολογισμό Προσκοπικού έτους 2012 – 2013 προβολές από τις δράσεις όλων των τμημάτων και της Ε.Κ.Σ. και γλέντι με ζωντανή έντεχνη, λαϊκή μουσική και εκλεκτούς παραδοσιακούς μεζέδες. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα υπάρχουν κιόσκια από διάφορους συλλόγους της πόλης μας καθώς επίσης και πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους…

 

ΠΑΣΟΚ – εκλογικά

 

H Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στη Νομαρχιακή Συνέλευση που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 7,30μμ στο Τουριστικό Περίπτερο Αγ. Γεωργίου (Άλσος Αγ. Γεωργίου).Η διαδικασία γίνεται με σκοπό: την Πολιτική Ενημέρωση, τον Απολογισμό– Προγραμματισμό της Ν.Ε. και την Έγκριση Εφορευτικών Επιτροπών για τις επικείμενες εκλογές (9 Ιουνίου Κυριακή) των περιφερειακών θεσμικών οργάνων (Ν.Ε. και Τ.Ο)

 

Στάση ταξί

 

Νέα πιάτσα ταξί δημιουργείται, από την ερχόμενη Δευτέρα, στο χώρο πίσω από το δικαστήριο, στην πλευρά όπου παλιά ο κινηματογράφος Αελλώ. Οι ταξιτζήδες δεν βλέπουν με καλό μάτι με το αιτιολογικό ότι θα δημιουργούν πολλά προβλήματα στα αυτοκίνητα που θα κινούνται στο σημείο αυτό, ενώ παράλληλα ζητούν να τους επιτρέπεται η κίνησή τους στους πεζόδρομους, ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες τους.

 

Μας δουλεύει η ΕΠΟ

 

Να ανακαλέσουν τις δηλώσεις που έκαναν μετά τον τελικό Κυπέλλου κάλεσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τους ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Μπάκο και Γιάννη Καϋμενάκη. Σε δηλώσεις τους οι Μπάκος και Καϋμενάκης μετά το τέλος του τελικού είχαν κάνει λόγο για… αλητεία του διαιτητή Γιάχου και της παρέας του και τώρα καλούνται να ανακαλέσουν εντός 20 ημερών. Λίγη ώρα μετά την «εντολή» της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ στους ιδιοκτήτες του Αστέρα για ανάκληση των όσων είχαν πει μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ήρθε η αντίδραση του Δημήτρη Μπάκου. Ο εκ των ιδιοκτητών των Αρκάδων έκανε μια δήλωση… «ειλικρινούς» μεταμέλειας, αλλά με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. «Δηλώνω πως από την έκδοση της απόφασής σας στις 30/05 και μέχρι τη λήξη της προθεσμίας των 20 ημερών για υποχρεωτική μεταμέλεια, θα προσεύχομαι καθημερινά να έχει ο Θεός καλά τον κύριο Γιάχο και όλες τις αλητοπαρέες που λυμαίνονται το ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστοι το έργο τους. Με εκτίμηση, Δημήτρης Μπάκος».

 

Χαμογελάτε

 

Ήταν 2 γειτόνισσες και λέει η μια στη άλλη:

-Ήσουν άρρωστη, μωρή;

-Όχι, γιατί ρωτάς;

-Ε να, είδα των γιατρό να μπαινοβγαίνει.

-Γιατί μωρή; Σε εσένα που μπαινόβγαινε ο στρατηγός, πόλεμο είχαμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *