Επίθεση Α. Λοβέρδου, στους δημοσίους υπαλλήλους, το Σύνταγμα και την αριστερά

Παραλήρημα Λοβέρδου κατά των δημοσίων υπαλλήλων, του Συντάγματος και της αριστεράς -και μάλιστα με όρους εμφυλίου- χθες στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Ξεχνώντας τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι, “οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είναι εχθροί μας” ο υπουργός Υγείας τους έθεσε στο στόχαστρό του, ενώ προκάλεσε συσχετίζοντας τους νεκρούς εργαζόμενους της “Marfin” με την αριστερά!

“Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των 3 προσώπων στη Marfin. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην αριστερά, το θέμα ξεπετάχθηκε σε 10 λεπτά, άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στη μεταπολιτευτική Ελλάδα η αξία της ζωής είναι μόνο αν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο μέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση” υποστήριξε ο Α. Λοβέρδος.

Νωρίτερα ο υπουργός τα είχε βάλει με τους υπαλλήλους του Δημοσίου θεωρώντας τους συλλήβδην “γραφειοκράτες”, που εκείνοι (και όχι οι κυβερνήσεις…) ευθύνονται για την κρίση. “Το 1 εκατ. υπάλληλοι που ταλαιπωρούν τους 10 εκατ. Έλληνες έφερε τα πράγματα εδώ που είναι σήμερα” είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι “θεωρώ εχθρούς τους γραφειοκράτες. Το μεταπολιτευτικό κατασκεύασμα της ελληνικής γραφειοκρατίας είναι αντίπαλος, όχι σύμμαχος. Και ως υπουργός δεν είμαι ο port parole της γραφειοκρατίας”.

Αμέσως ακολούθησε η επίθεση στο Σύνταγμα, που, κατά τον υπουργό, καλύπτει τους γραφειοκράτες: “Πρώτη γραμμή Μαζινό υπέρ της γραφειοκρατίας είναι το ισχύον Σύνταγμα. Εκεί στηρίχθηκε η γραφειοκρατία”.

Αντίδραση από όλη την αντιπολίτευση

“Δεν φταίει το Σύνταγμα για τη γραφειοκρατία” του αντέτεινε ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ενώ στην ολομέλεια της Βουλής ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι ο υπουργός “έχει πάρα πολύ μεγαλομανή σχέδια για τον εαυτό του”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι όσα είπε ο Α. Λοβέρδος “αποτελούν ένα ακροδεξιό έκτρωμα και παραλήρημα”, εξέφρασε τη λύπη του για την εξέλιξη που έχει ο υπουργός και ειρωνικά σχολίασε ότι, αν όσοι δεν είναι αριστεροί πεθαίνουν σε δύο μέρες, ο Α. Λοβέρδος θα πρέπει να πεθαίνει και να ανασταίνεται διαρκώς.

“Η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του;” αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κώστας Μαρκόπουλος, ο οποίος είπε ότι η κυβέρνηση επιτίθεται στην κοινωνία επειδή αντιστέκεται και δεν ακολουθεί τα βήματά της. Κατάπτυστα χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης όσα είπε ο υπουργός για τους δημοσίους υπαλλήλους.

“Δεν μπορώ να σχολιάσω τις δηλώσεις Λοβέρδου. Εξάλλου ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του” ήταν η απάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη.

Αφορμή για όλα αυτά ήταν η δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Α. Λοβέρδος να προχωρήσει τη μετεγκατάσταση του υπουργείου στο Κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων στο Μαρούσι. Ο υπουργός είπε επειδή δεν θέλει να καταγγείλει τη σύμβαση και να ξεκινήσει από την αρχή ο διαγωνισμός, θα κάνει τις αλλαγές στην συμπληρωματική σύμβαση που του έχει ζητήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=637481

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *