Βρέθηκε η 13χρονη

13χρονηΑργά το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκε η 13χρονη Χριστίνα Κρασσά που αναζητείτο από τη Δευτέρα στην ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου. Για προληπτικούς λόγους μεταφέρεται στο νοσοκομείο Καβάλας.

Την είδηση του εντοπισμού της μικρής Χριστίνας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter η ΜΚΟ «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι η μικρή Χριστίνα παραδόθηκε από γνωστό του 23χρονου περίπου μία ώρα με 45 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα. Την ανήλικη παρέλαβε ασθενοφόρο της οργάνωσης και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η 13χρονη φέρει μόνο κάποιες επιφανειακές εκδορές λόγω του δύσβατου της περιοχής. Κατά τα άλλα είναι καλά στην υγεία της.

Ο 23χρονος αναζητείται.

Πως έφθασαν στα ίχνη της 13χρονης – Ο άνθρωπος «κλειδί»

Μέχρι αργά ο βράδυ οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Καβάλας για τον εντοπισμό της 13χρονης Χριστίνας Κρασσά δεν είχαν φέρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν τεράστια. Ελικόπτερο της αστυνομίας, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και πλήθος εθελοντών, που γνώριζαν καλά την ευρύτερη περιοχή του Παγγαίου βρίσκονταν σε πλήρη διάταξη.

Η πρωινή έρευνα, που έγινε με τη συνδρομή και του ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν απέδωσε, ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές εμφανίζονταν πεπεισμένες πως ήταν θέμα ωρών να τους εντοπίσουν. Τελικά, η προσέγγιση του ανθρώπου, στον οποίο είχε εργαστεί ως βοσκός ο 23χρονος Αλβανός, ήταν το κλειδί για τον εντοπισμό της 13χρονης, που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στα Σπάτα.

Οι αστυνομικοί είχαν την ελπίδα πως ο αλλοδαπός θα ζητούσε τη βοήθεια από το πρώην αφεντικό του, γι αυτό και του είχαν δώσει σαφείς οδηγίες σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο. Όταν ο Marjon Ajazi έκανε την εμφάνισή του χθες το βράδυ έξω από την πόρτα του κτηνοτρόφου, είχε σημάνει η αρχή του τέλους για τον εντοπισμό της 13χρονης.

Ο νεαρός εργάστηκε ως βοσκός στη στάνη που διατηρεί ο κτηνοτρόφος στο Παγγαίο κι έτσι γνώριζε πολύ καλά την περιοχή. Ύστερα από συζήτηση ο 23χρονος πείστηκε να δείξει το σημείο, όπου βρισκόταν το κορίτσι. Μαζί με τον γιο του πρώην αφεντικού του, ο Marjon Ajazi έφθασε κοντά στην 13χρονη, η οποία στη συνέχεια οδηγήθηκε στις αρχές, την ίδια στιγμή που εκείνος παρέμεινε στο βουνό.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους είχαν επιχειρήσει να φύγουν και πριν από έναν χρόνο, ενώ όπως προέκυψε το τελευταίο χρονικό διάστημα διατηρούσαν συχνή επαφή μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι έρευνες στο Παγγαίο

Οι αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας ξεκίνησαν από τις 27 Μαΐου, καθώς όπως προέκυψε, το πρωί της ίδιας ημέρας η ανήλικη βρισκόταν μαζί με τον 23χρονο δράστη σε αγροικία, όπου ο ίδιος διέμενε προσωρινά, σε αγροτική περιοχή στα Λουτρά Ελευθερούπολης του Δήμου Παγκαίου.

Την περιοχή επισκέφθηκε και ειδική εξειδικευμένη ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού προκειμένου να βοηθήσει στις αναζητήσεις.

 

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι ένας από τους λόγους που ίσως ώθησαν την ανήλικη να φύγει από το σπίτι της, ήταν κάποια προβλήματα οικογενειακής φύσεως.

Κατηγορείται για κακούργημα

Σε βάρος του 23χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, καθώς κατηγορείται για αρπαγή.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο facebook, ο νεαρός εργάζεται ως DJ σε διάφορα μπαρ της περιοχής, μένει στο Παλαιό Τσιφλίκι στην Καβάλα και δηλώνει πως ενδιαφέρεται για γνωριμίες με γυναίκες.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητάς του καθώς και τρεις φωτογραφίες του.Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 23χρονου Αλβανού.

ΑΛΒΑΝΟς

Πρόκειται για τον AJAZI (επ.) MARJON (ον.) του FATMIR και της RAZIE, που γεννήθηκε στις 25-03-1990 στην Αλβανία, προσωρινά κάτοικος Λουτρών Ελευθερούπολης Καβάλας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του δράστη σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

http://www.zougla.gr/greece/article/vre8ike-i-13xroni

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *