Πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Έλληνες από τη ζωή τους; Ποιος είναι ο πιο ευτυχισμένος λαός

απογοητευσηΗ κρίση έφερε μαζί της πολλά δεινά αλλά και όπως φαίνεται δυστυχία στους Έλληνες οι οποίοι εμφανίζονται να είναι από τους πιο δυσαρεστημένους με τη ζωή τους. Δείτε το ιδανικό μέρος για να ζει και να εργάζεται κανείς αλλά και σε ποια θέση ικανοποίησης βρίσκονται οι Έλληνες.

Θλίψη, στεναχώρια αλλά και έλλειψη ικανοποίησης έφερε στη ζωή των Ελλήνων το μνημόνιο καθώς ο ελληνικός λαός εμφανίζεται στην έκθεση του ΟΟΣΑ για το δείκτη «Καλύτερης ζωής» να είναι λιγότερο ικανοποιημένος σε σχέση με το παρελθόν αλλά και σε σχέση με το μέσο όρο παγκοσμίως. Η έκθεση του ΟΟΑΣΑ δείχνει πλέον μια ξεκάθαρη πτώση της ικανοποίησης των Ελλήνων καθώς πια δουλεύουν πολύ, αμείβονται λίγο και απολαμβάνουν ακόμη λιγότερα.

Σύμφωνα με την έκθεση η χώρα μας είναι στην 30η θέση, σε σύνολο 36 χωρών, για το πόσο ικανοποιημένοι και ευτυχισμένοι είναι οι πολίτες.

Μπορεί 7 στους 10 να λένε ότι έχουν περισσότερες θετικές εμπειρίες σε μια κοινή μέρα (αίσθημα ξεκούρασης, υπερηφάνεια για την εκπλήρωση ενός στόχου, διασκέδαση, κτλ) παρά αρνητικές (πόνος, ανησυχία, λύπη, βαρεμάρα κτλ), αλλά το ποσοστό αυτό παραμένει ένα από τα χαμηλότερα σε σύγκριση με το μέσο όρο του ΟΟΣΑ που είναι 80%.

 

Οι Έλληνες πολίτες στη χώρα μας – κατά την έκθεση- εργάστηκαν 2.032 ώρες το 2011, αρκετά περισσότερο συγκριτικά με το μέσο όρο που δίνει ο ΟΟΣΑ και είναι 1.776 ώρες.

Περισσότερο εργάσθηκαν οι κάτοικοι στο Μεξικό με 2.250 ώρες και στη Χιλή με 2.047 ώρες.

Όσο για τους κατοίκους της Γερμανίας, μπορεί να χλευάζουν τους Έλληνες αλλά οι ίδιοι εργάστηκαν κατά μέσο όρο 1.413 ώρες το 2011.

 

Στις χαμηλότερες θέσεις, για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι πολίτες με τη ζωή τους κατατάσσονται, στην έκθεση, η Εσθονία, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Χιλή, το Μεξικό και στην τελευταία η Τουρκία ενώ καλύτερο μέρος να ζει και να εργάζεται κάποιος αναδεικνύεται η Αυστραλία.

Η μνημονιακή Πορτογαλία που ζει επίσης με την κρίση κατατάχθηκε στην 28η θέση ενώ η Ιρλανδία που επίσης έχει λάβει μέτρα λιτότητας κατατάσσεται στην 15η θέση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *