Εconomist: Κρίση, ανταγωνισμός, και αρρώστιες στο πληρωμένο σεξ

PROSTITUTEs_0H οικονομική κρίση έχει πλήξει -όπως ήταν αναμενόμενο- και τη βιομηχανία του αγοραίου έρωτα. Σε σχετικό δημοσίευμα της έντυπης έκδοσης του Economist, εκδιδόμενες και ιδιοκτήτες οίκων ανοχής, αναφέρουν:

“Αν δεν έριχνα τις τιμές θα το είχα κλείσει το μαγαζί. Παλαιότερα είχα εννέα πελάτες την ημέρα, τώρα έχω δύο με τρεις”, λέει η Debbie, εκδιδόμενη στη δυτική Αγγλία. Ο George McCoy, ιδιοκτήτης ιστοσελίδας γνωριμιών με σκοπό την ερωτική συνεύρεση, επιβεβαιώνει ότι η δουλειά του βρίσκεται σε ύφεση. Οι επισκέπτες του site και τα μέλη έχουν μειωθεί κατά ένα τρίτο.

Τα χρήματα που διατίθενται για σεξ έχουν μειωθεί στη χώρα κατά 4%, μέσα στο 2012, ενώ η πλέον κερδοφόρα χρονιά στην ιστορία της ερωτικής βιομηχανίας ήταν το 2007 (σε παγκόσμια επίπεδα). Η Vivienne, φωτογράφος στο επάγγελμα, εργάζεται και ως συνοδός πολυτελείας για έξτρα εισόδημα. “Κάποτε ζούσα από την πορνεία”, λέει στο περιοδικό. “Πλέον είναι χαζό να κάνεις κάτι τέτοιο για τα χρήματα. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει δραματικά”, συμπληρώνει.

 

Η πτώση των εσόδων συνδυάζεται με ταυτόχρονη αύξηση των ενδιαφερόμενων για να εισέλθουν στην παγκόσμια “ροζ” αγορά. “Οι μετανάστες παρέχουν ισχυρό ανταγωνισμό”, υπογραμμίζει ο συντάκτης του Economist.

 

“Παρατηρώ μια νέα εισροή ατόμων συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών και των προσφάτως απολυθέντων, πολλοί από τους οποίους προσφέρουν περισσότερο πράγματα για λιγότερα χρήματα”, παρατηρεί από δική της μεριά η Sophie, συνοδός πολυτελείας στο Εδιμβούργο.

 

Η Marie, από τη Σκωτία, σημειώνει ότι “οι πελάτες υπάρχουν και η εργασία μας δεν θα χαθεί. Επιβιώνουν οι πιο φθηνοί οίκοι και οι πιο “εξεζητημένες” υπηρεσίες, όπως ο σαδομαζοχιστικός έρωτας”.

 

Στους δρόμους, τα πράγματα είναι πιο δραματικά. Το πληρωμένο σεξ κοστίζει μόλις 20 λίρες, την ώρα που τα αφροδίσια νοσήματα αυξάνονται ολοένα και περισσότερο. Νέοι άνεργοι διαφημίζονται σε site αγγελιών όπου “ανεβάζουν” τα προσωπικά τους στοιχεία, φωτογραφίες με τα πρόσωπα τους, θέτοντας τον εαυτό τους σε υψηλούς κινδύνους εκμετάλλευσης και εκβιασμών.

 

Από τον Ιούλιο, στη Βρετανία έχει θεσπιστεί μια υπηρεσία που ενθαρρύνει τα θύματα σεξουαλικής βίας να καταγγείλουν τα κρούσματα. Μόλις ένας στους τέσσερις έχει μιλήσει για την κακοποίηση που έχει δεχθεί. Επιμύθιο; Οι εργαζόμενοι στον τομέα του σεξ, παίρνουν περισσότερα ρίσκα, προσφέρουν περισσότερες υπηρεσίες βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία τους, με πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους παλαιότερους “μισθούς” τους.

 

Σημειώνεται πάντως, ότι και στη χώρα μας, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών ερευνών ο αριθμός των ανθρώπων που πουλάνε σεξ έχει σημειώσει άνοδο 150% τα τελευταία δύο χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, ενώ οι τιμές έχουν “πέσει” κατακόρυφα, ακόμα και στα 5 ευρώ.

 

Έξαρση αφροδίσιων νοσημάτων στη Γερμανία

 

“Το ποσοστό των Γερμανών που προσβάλλονται από σύφιλη ετησίως έχει αυξηθεί κατά 22 %.Εκτός από τη σύφιλη, αυξητικές τάσεις παρουσιάζουν και τα περιστατικά μολύνσεων από γονόρροια, έρπη και τον ιό των κονδυλωμάτων” επισημαίνει εν τω μεταξύ στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων (dpa) ο πρόεδρος της Γερμανικής Δερματολογικής Εταιρείας (DDG), καθηγητής Ρούντολφ Στάντλερ.

 

Σύμφωνα με τους γιατρούς η εξάπλωση των αφροδίσιων αυτών νοσημάτων οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στο ότι πλέον οι άνθρωποι αρχίζουν να είναι σεξουαλικά ενεργοί από νωρίς. Έτσι καθώς μεγαλώνουν, αυξάνονται και οι πιθανότητες να προσβληθούν από αντίστοιχους ιούς.

 

“Με 100.000 περιστατικά ετησίως, τα χλαμύδια αποτελούν την πιο συχνή περίπτωση αφροδισιακών μολύνσεων στη Γερμανία”, τονίζει ο Στάντλερ. Ετησίως καταγράφονται 80.000 νέα περιστατικά ασθενών με κονδυλώματα και έρπη, 16.000 με γονόρροια, 4.600 με σύφιλη και 3.000 με ιό HIV.

 

Πηγή: Economist

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *