Νέα από Αρκαδία. Τα περίστροφα των εθνοπατέρων

ARKADIA18-150x150Πριν από όχι πολλά χρόνια το κυριότερο αξεσουάρ των βουλευτών, δείγμα, όπως οι ίδιοι νόμιζαν, κύρους, πνευματικής κουλτούρας και κυρίως νεοπλουτισμού ήταν οι ακριβές πένες γραφής. Εν συνεχεία όταν άρχισαν να χρησιμοποιούνται επιδεικτικά από περισσότερο κόσμο των μίντια, οι πένες αυτές πέρασαν σε δεύτερη μοίρα στα αξεσουάρ και ήρθαν τα κινητά οι ταμπλέτες κτλ. Και όταν και αυτά έφυγαν από τη μόδα ήρθαν τα… 38άρια πιστόλια και περίστροφα. Μπορεί να τους μείωσαν τον μισθό, να τους περιόρισαν τα κυβικά στα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά τα αιτήματα νέων βουλευτών και υποψηφίων βουλευτών για άδεια οπλοφορίας δεν μειώθηκαν. Ώσπου συνέβη αυτό με τους Χρυσαυγίτες, στη Βουλή… Και τώρα απορούν και εξίστανται για την κατάντια τους, αν όντως οι ενστάσεις τους είναι πραγματικές.

 

Όμως, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Το εξής ένα: γιατί χρειάζονται οι βουλευτές τα όπλα. Εναντίον τίνος θα βάλλουν, τη στιγμή που η Πολιτεία φρόντισε να τους καλύψει πλουσιοπάροχα με αστυνομική φρουρά και ενίοτε με συνοδούς μοτοσυκλετιστές αστυνομικούς; Δεν καταλαβαίνουν οι αθεόφοβοι ότι το 38χτάρι ακυρώνει την αυτόνομη, ανεξάρτητη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ενθαρρύνει τον χολωμένο, οργίλο λόγο και την αυταρχική άσκηση της πολιτικής εξουσίας, πλήττει ευθέως την ομαλότητα;

 

Σε μία χώρα όπου δεν έχουμε ξεκαθαρίσει αν και πότε μπορεί να χρησιμοποιεί όπλο ο αστυνομικός, είναι επιεικώς εξωφρενικό να κυκλοφορούν οπλισμένοι κάποιοι που λόγω της ιδιότητας ή των γνωριμιών τους μπορούν και διασφαλίζουν αυτό το «πλεονέκτημα». Και επικίνδυνο.

 

Μάλιστα, προκαλεί κατάπληξη το γεγονός ότι επί ημέρες γίνεται συζήτηση για τα αυτονόητα και δεν λαμβάνεται η απόφαση ελέγχου των βουλευτών που οπλοφορούν με ευθύνη, πλέον, όλων των κομμάτων- μια απλή απόφαση είναι αυτή που θα απαγορεύει την οπλοφορία με ειδική διάταξη.

 

Γιατί δεν πάει άλλο. Πρέπει σύντομα, τώρα, αμέσως, με συνοπτικές διαδικασίες να αναρτηθεί ένα «στοπ» στην παρουσία οπλισμού στο ελληνικό βουλευτήριο, πριν οι καταστάσεις «κλέψουν» τον «ήλιο» του, για να τον αναρτήσουν σε άλλο σύμπαν.

 

 

 

 

 

Πορεία Ειρήνης

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η καθιερωμένη Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης από τη γενέτειρα του Αγωνιστή της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, την Κερασίτσα, έως την Τρίπολη. Την πορεία χαρακτήρισε η μαζικότητα και η μαχητικότητα ενώ ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των νέων ανθρώπων. Στην πλατεία Πετρινού, όπου κατέληξαν οι οδοιπόροι, μίλησε ο γιος του Λαμπράκη, Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με ποιήματα και μουσική του Γιάννη Ρίτσου. Κατά τη διάρκεια της πορείας αλλά και στη Κερασίτσα και στην Τρίπολη οι συμμετέχοντες κραύγασαν αντιιμπεριαλιστικά και αντιφασιστικά συνθήματα. Παρών στην εκδήλωση και ο Δήμαρχος κ. Συρνιώτης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Λαμπράκη στην Κερασίτσα, καθώς και ο αντιδήμαρχος κ. Σαββάκης. Στεφάνια κατέθεσαν και τα παραρτήματα της ΕΕΔΥΕ των νομών της Πελοποννήσου όπως και διάφοροι εκπροσώπους φορέων

 

Ματαίωση παράστασης

 

Από το Δήμο Τρίπολης ανακοινώνεται ότι οι προαναγγελθείσες παραστάσεις του έργου «Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου» με την Νένα Μεντή ματαιώνονται, όχι με δική του ευθύνη, αλλά της Εταιρείας παραγωγής, η οποία -την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή και παρά τις προηγηθείσες επί μακρόν συνεννοήσεις- έκρινε ως επαρκή λόγο την αδυναμία της να εισπράξει την αμοιβή, εξαιτίας των οφειλών της προς το δημόσιο.

 

Διαμαρτυρία

 

Διαμαρτύρεται έντονα το Σωματείο Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ Νομού Αρκαδίας «για την κατάργηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου του Ο.Α.Ε.Ε. με έδρα την Τρίπολη, αγνοώντας την ταλαιπωρία των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, που για οποιοδήποτε αίτημά τους θα πρέπει να απευθύνονται και να ταξιδεύουν μέχρι την Πάτρα για να εξυπηρετηθούν». Τούτο κατά το ΔΣ των συνταξιούχων «σημαίνει μια ακόμα απαξίωση για την πόλη μας, μια ακόμα υποβάθμιση του Κεντρικού και Διοικητικού της ρόλου που είχε μέχρι τώρα σαν πρωτεύουσα της Πελοποννήσου στον τομέα των υπηρεσιών και όχι μόνο», γι αυτό και καλεί τους αρμοδίους να ανακαλέσουν την απόφασή τους αυτή.

 

Ποντιακή εκδήλωση

 

Ο Σύλλογος Ποντίων Αρκαδίας «Αρκαδία» διοργανώνει εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, την Παρασκευή 31 Μαΐου κι ώρα 8 μ.μ. κατά την οποία θα μιλήσει ο Βλάσης Αγτζίδης με θέμα: «Από τον Πόντο στη Ρωσία και τη Σοβιετική Ένωση… Η άγνωστη οδύσσεια του Ελληνισμού». Πριν την ομιλία θα προβληθεί απόσπασμα του ντοκιμαντέρ του Τ. Ψαρά «Γράμμα στη μητέρα πατρίδα». Την εκδήλωση πλαισιώνει το χορευτικό συγκρότημα του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης με χορούς από τον Πόντο.

Σύγκρουση τρένου

 

Το εκδρομικό τρένο που πραγματοποιούσε διήμερη εκδρομή στην γραμμή της Πελοποννήσου συγκρούστηκε το Σάββατο το απόγευμα έξω από το χωριό Δεσύλλα της Μεσσηνίας με αυτοκίνητο, χωρίς ευτυχώς τραυματισμούς αλλά μόνο υλικές ζημιές. Η σύγκρουση καθιστά επιτακτική την ανάγκη προσοχής των οδηγών σε διασταυρώσεις με σιδηροδρομικές γραμμές, γιατί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μπορεί να μην έχει τακτικά επιβατικά δρομολόγια αλλά τον τελευταίο καιρό διοργανώνει ανά τακτά διαστήματα εκδρομές και οι κίνδυνοι από απροσεξία δεν είναι αμελητέοι..

 

Γιορτή κερασιών και ερώτων

 

Η «Αυτόνομη Ερωτική Δημοκρατία Πλατάνου», καλά το διαβάσατε, προσκαλεί όλους στο ετήσιο ραντεβού της γιορτής «των Κερασιών – των Νερών – των Φεγγαριών και των Ερώτων», το Σάββατο 1η Ιουνίου, πρώτη μέρα του καλοκαιριού. Τους επισκέπτες περιμένουν δροσερά κεράσια με πολλά τοπικά καλούδια φτιαγμένα με μεράκι από χρυσοχέρες νοικοκυρές, περίτεχνα στεφάνια από λουλούδια και καρπούς, μα πάνω απ’ όλα γλέντι, τραγούδι με το Θοδωρή Πέρο, και χορός μέχρι πρωίας, όπως μόνο οι Πλατανίτες ξέρουν…

 

Χαμογελάτε

 

Πως καταλαβαίνεις ότι ένας άντρας ετοιμάζεται να πει κάτι έξυπνο; Αρχίζει με την φράση: «Η γυναίκα μου είπε….».

Οι γυναίκες ενθουσιάζονται με μια καλή αγορά από ένα κατάστημα. Οι άντρες ενθουσιάζονται με το να βρουν πάρκιν εκεί κοντά

Γυναίκες και άντρες γεννήθηκαν ίσοι. Οι γυναίκες όμως εξακολουθούν να εξελίσσονται.

Οι άντρες είναι υπέρ των προγαμιαίων σχέσεων.. Μέχρι να αποκτήσουν κόρη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *