Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης .Ενωση Ιατρών Νομού Μαγνησίας

EΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. Νοσοκομείο Βόλου Πολυμέρη 134 Τ.Κ.382 22 Βόλος
Τηλ. 24210 77927 & 24213 51827 Φαξ: 24210 36870
e-mail: einkym@gmail.com
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ 7/9/2011

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ. Υ. Μαγνησίας, σε συνέλευση που έγινε την 7/9/2011, αποφάσισαν να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους σε κάθε νομοθετικό ή διοικητικό μέτρο της κυβέρνησης που αποσκοπεί στη διάλυση της Δημόσιας περίθαλψης και του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα:

Στην μείωση των κλινών των δημόσιων νοσοκομείων, είτε με καταργήσεις και συγχωνεύσεις, είτε με παραχώρηση κρεβατιών για εκμετάλλευση σε ιδιώτες.
Στην νόθευση της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών που εργάζονται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, με την επιχειρούμενη νομιμοποίηση των ιδιωτικών ιατρείων πανεπιστημιακών και τη συμμετοχή ιδιωτών γιατρών στην ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων.
Στην υποβάθμιση των δομών Ψυχικής Υγείας που επιχειρείται με την υποχρηματοδότηση των προγραμμάτων της.
Στην μελλοντική εφαρμογή εξετάσεων για την έναρξη της ειδικότητας.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου δεν θα συναινέσουν σε περαιτέρω μείωση των αμοιβών των Νοσοκομειακών ιατρών , καθώς σε συνδυασμό με το εξοντωτικό τις περισσότερες φορές ωράριο εργασίας τους, θα καταστήσουν τις συνθήκες εργασίας εξαθλιωτικές και θα ευτελίσουν το ιατρικό λειτούργημα. Επίσης η λειτουργία τομέων και η κατάργηση της αυτόνομης ύπαρξης τμημάτων μέσα στα νοσοκομεία θα σημάνουν αυτομάτως κατάργηση κάθε έννοιας ειδικότητας κατά την εφημερία και επιστροφή των νοσοκομείων σε συνθήκες υπανάπτυκτων χωρών.

Τέλος, αποφασίσθηκε η συμμετοχή στην πανιατρική απεργία 8 και 9 Σεπτεμβρίου και καλούνται όλοι οι συνάδελφοι στις εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) κατά του μνημονίου και της πολιτικής της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας.

Βόλος 7/9/2011

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΟΣΧΟΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *