Α.Ρ.Σ.Ι. Mαγείρεμα στην ΕΙΝΑΠ: Ιδιωτικά ιατρεία στο ΕΣΥ ;

αρσι (2)Από Α.Ρ.Σ.Ι. – Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών         27-5-13
Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΚΚΕ (αρχικά) και ΣΥΡΙΖΑ (τώρα τελευταία) έχουν αποφασίσει να ψηφίσουν πρόεδρο στην ΕΙΝΑΠ από την παράταξη της ΝΔ (ΔΗΚΝΙ) με το πρόσχημα της «αναλογικότητας», και αρνούνται (σταθερά η παράταξη του ΚΚΕ, προσφάτως και αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) την δυνατότητα εκλογής αγωνιστικού – αντικυβερνητικού προεδρείου αν και οι συσχετισμοί στο ΔΣ δίνουν αυτή τη δυνατότητα όπως έχει άλλωστε αποδειχτεί στην πράξη, στις 3 ψηφοφορίες που έχουν γίνει ως τώρα.
Η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ στους νοσοκομειακούς γιατρούς (ΔΗΚΝΙ) είχε σπεύσει το τελευταίο διάστημα να ανοίξει επίσημα το «παράθυρο» υπέρ της κατάργησης της αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Το σκεπτικό είναι «αφού το κράτος δεν έχει να μας δώσει μισθούς, ας τα παίρνουμε από τους ασθενείς» μαζί με το «όπως οι πανεπιστημιακοί, οι στρατιωτικοί και οι ικατζήδες έτσι και εμείς για να μην μείνουμε πίσω ». Πριν τις εκλογές της ΕΙΝΑΠ η ΔΗΚΝΙ είχε εκδώσει σχετική προεκλογική αφίσα. Σε εκδήλωση της ΕΙΝΑΠ για το μισθολογικό και ασφαλιστικό ζήτημα το «αίτημα» για κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης και για «δικαίωμα» ιδιωτικού ιατρείου στους γιατρούς του ΕΣΥ τέθηκε ανοικτά από την ηγεσία της ΔΗΚΝΙ, και μάλιστα επιχειρήθηκε «λαθροχειρία» – να παρουσιαστεί η συγκεκριμένη θέση της ΔΗΚΝΙ σαν θέση συνολικά του ΔΣ, πράγμα που είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση τόσο της Α.Ρ.Σ.Ι. όσο και άλλων μελών του ΔΣ.
Η «προεργασία» για το θέμα αυτό έχει γίνει από διάφορους «παράγοντες» από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ κυρίως (εκπροσώπους του μεγαλοδιευθυντικού  κατεστημένου, «ειδικούς» τύπου Μόσιαλου κλπ), οι οποίοι μάλιστα είχαν … «συγκεκριμενοποιήσει» την «πρόταση», να αφορά μόνο τους Συντονιστές Διευθυντές (!!!) – τι το κάναμε δω πέρα, μόνο οι «μεγάλοι» στην κονόμα – όμως τελευταία «υποχωρούν» και φαίνεται πως δέχονται την … νεοδημοκρατική εκδοχή του «σεναρίου», δηλαδή το μέτρο να αφορά όλους τους γιατρούς με βαθμό Διευθυντή …  (http://www.tovima.gr/society/article/?aid=503263).

Όπως έχει τονιστεί, η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης και το «δικαίωμα» ιδιωτικής αμοιβής στους γιατρούς του ΕΣΥ θα έχει άμεσα ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ.
1)      Θα σημαίνει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ σε ό,τι έχει απομείνει από την έννοια της δημόσιας δωρεάν περίθαλψης, μεταβιβάζοντας στους ασθενείς την υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει αξιοπρεπείς μισθούς στους γιατρούς. Με άλλα λόγια, οι πολίτες που ήδη είναι επιβαρημένοι με υπέρογκου ύψους φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αντί να έχουν δωρεάν υπηρεσίες περίθαλψης τη στιγμή της ανάγκης, θα επιβαρυνθούν επιπρόσθετα και τις αμοιβές των γιατρών.
2)      Θα σημαίνει ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ στην όποια ελπίδα έχουν οι νέοι γιατροί, οι σημερινοί ειδικευόμενοι για επαγγελματική αποκατάσταση. Ήδη έχουν κλείσει οι δυνατότητες πρόσληψης στο ΕΣΥ λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων που έχει επιβληθεί από την καταστροφική πολιτική της χούντας κεφαλαίου – κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ, τώρα θα «κλείσει» και η δυνατότητα του νέου ειδικευμένου να ανοίξει ένα ιατρείο σε μια γειτονιά ή να εργαστεί σε ένα ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο, αφού θα έχει να ανταγωνιστεί τον πρώην … διευθυντή του.
3)      Θα σημαίνει πλήρη ΔΙΑΛΥΣΗ των νοσοκομείων, αφού οι λιγοστοί –πλέον- ειδικευμένοι που στελεχώνουν κλινικές στα αστικά κέντρα και στην επαρχία, θα … «εξαφανίζονται» τελείως από το μεσημέρι και μετά στα ιδιωτικά τους ιατρεία.
4)      Θα σημαίνει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ κάθε έννοιας ισοτιμίας στην μεταχείριση των ασθενών μέσα στο νοσοκομείο, αφού όσοι έχουν «παρελάσει» από το ιδιωτικό ιατρείο του Διευθυντή θα έχουν φυσικά απόλυτη προτεραιότητα …
5)      Θα σημαίνει πιθανότατα και πλήρη ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των νοσοκομείων και ΚΥ συνολικά, αφού στο «σενάριο» μάλλον περιλαμβάνεται η καθιέρωση ιδιωτικών αμοιβών και για ιατρικές πράξεις που θα γίνονται εντός νοσοκομείων.

Είναι κοινό «μυστικό» πως οι ηγεσίες της ΔΗΚΝΙ και της ΠΑΣΚ είναι σε «ανοικτή γραμμή» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και με διάφορους άλλους «παίχτες» (όπως π.χ. η γνωστή παραοργάνωση – παρεούλα συντονιστών διευθυντών του κ. Μαρουδιά κλπ). Σχετικές «διαρροές»  μάλιστα είχαν γίνει προ μηνών από το γραφείο του ίδιου του υπουργού (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=334859). Η «κατάσταση αναμονής» αυτή –που ήδη έχει εξασφαλίσει τις ευλογίες της τρόϊκας- περιμένει πως και πως την ΚΑΤΑΛΗΨΗ της προεδρίας στην ΕΙΝΑΠ από την ΔΗΚΝΙ …

ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ  ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΠ ΣΤΗΝ ΔΗΚΝΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ», ΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΕΣΥ …

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ, ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ.

ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *