ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει την στάση πληρωμών – Έρχεται “καταιγίδα λουκέτων”

ενι εοπυυΑιφνιδιαστικές αποφάσεις της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ προκαλούν αγανάκτηση σε ιατρούς και ασφαλισμένους

Για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες απρόσμενων και ανεδαφικών αποφάσεων της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, που έχουν ως άμεση συνέπεια την περαιτέρω ταλαιπωρία ιατρών και ασφαλισμένων.:

1. Χωρίς καμία προειδοποίηση τέθηκαν εκτός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης εκατοντάδες κλινικοεργαστηριακοί ιατροί ( ακτινολόγοι, πυρηνικοί ιατροί κλπ) με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνταγογραφηθούν οι απαραίτητες εκείνες σκιαγραφικές ή ραδιενεργές ουσίες, άκρως απαραίτητες για τη διενέργεια ακτινολογικών εξετάσεων ή ραδιενεργών θεραπειών κυρίως σε ογκολογικούς και σε χρόνιους ασθενείς ( καρδιοπαθείς, θυρεοειδοπαθείς), οδηγώντας σε απίστευτη ταλαιπωρία τους ασφαλισμένους.

2. Κλήθηκαν αιφνιδίως τα συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ εργαστήρια να κάνουν άμεσα διαδικασία αυτοαξιολόγησης των παρεχομένων υπηρεσιών, ζητώντας προδιαγραφές ποιότητας υπερβολικά απαιτητικές όσον αφορά το μέσο Ελληνικό εργαστήριο που διαθέτει μόλις 1-2 άτομα προσωπικό και όχι > από 50, όπως συμβαίνει σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι παράλογες απαιτήσεις του ΕΟΠΥΥ θα οδηγήσουν στο να βάλουν λουκέτο οι ιδιωτικές εργαστηριακές δομές της χώρας που αμείβονται με τριτοκοσμικούς όρους και αναγκάζονται να διαθέτουν προδιαγραφές Πανεπιστημιακού ιδρύματος, κάτι που δεν υπάρχει ούτε στις υποχρηματοδοτούμενες δημόσιες νοσοκομειακές δομές, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά υπηρεσιών υγείας. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τακτική αυτή απορρέει από πιθανή διάθεση πριμοδότησης συγκεκριμένων αλυσίδων διαγνωστικών κέντρων !

 

3. Οι κλινικοί ιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν πληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2012 ενώ οι εργαστηριακοί ιατροί μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, όντας πολύ πίσω από τις αντίστοιχες πληρωμές άλλων παρόχων! Εκτός αυτού η πρόσφατη αιφνιδιαστική παράνομη απόφαση “κουρέματος” τεσσάρων μηνών των ληξιπρόθεσμών οφειλών, από τις οποίες δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ, έχει εξοργίζει το σύνολο του Ιατρικού κόσμου. Το έργο της οικονομικής εξαθλίωσης των ιατρών εξακολουθεί να διαδραματίζεται με οργανωμένο σχέδιο και εξαιρετικό πείσμα.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                            Χ. Παπασιδέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *