Σταμάτησε η καρδιά της, γέννησε και επανήλθε

Erica NigrelliH νεαρή δασκάλα Erica Nigrelli από το Τέξας λιποθύμησε ενώ ήταν έγκυος και σύμφωνα με τους γιατρούς ήταν “κλινικά” νεκρή. Ωστόσο γέννησε και μετά από λίγο επανήλθε στη ζωή.

Η βρετανίδα που εργάζεται στο Elkins High School στο Μισούρι του Τέξας, λιποθύμησε στο γραφείο συναδέλφου της μετά από 36 εβδομάδες εγκυμοσύνης. “Αισθάνθηκα μια απότομη αδιαθεσία. ακούμπησα το κεφάλι μου στο γραφείο και έχασα τις αισθήσεις μου”.

Ο σύζυγος της, Nathan, εργάζεται και ο ίδιος στο σχολείο.”Άνοιξα την πόρτα και την είδα ξαπλωμένη, αναίσθητη στο πάτωμα”, δήλωσε. Η καρδιά της Nigrelli σταμάτησε. Δάσκαλοι του σχολείου άρχισαν να τις παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να της κάνουν μαλάξεις, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Όπως δήλωσαν, χρησιμοποίησαν μάλιστα απινιδωτή.

Οι γιατροί παρέλαβαν τη δασκάλα και την υπέβαλαν αμέσως σε καισαρική. Τεχνικά πρόκειται, όπως είπαν, για μια “μετά θάνατον γέννα”, καθώς η καρδιά της δεν λειτουργούσε. Η γυναίκα έπασχε από “υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια”.

“Δύο ζωές έδιναν ταυτόχρονη μάχη με τον θάνατο”, δήλωσε ο γιατρός που έφερε με επιτυχία το παιδί της στον κόσμο.

Μετά τη γέννα η καρδιά της μόλις 32 ετών Nigrelli επανήλθε, και οι γιατροί της τοποθέτησαν βηματοδότη. Το υγιέστατο μωρό της, η μικρή Elayna ζυγίζει σήμερα 4 κιλά και μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα αναπνέει χωρίς υποβοήθεια οξυγόνου.

 

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου

Πηγή: foxnews.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *