Νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης. Συνέχιση κινητοποιήσεων

Παπανικολάου 22-5-13Συνεχίστηκαν με αυξανόμενη ένταση οι κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Υλοποιώντας την απόφαση της προηγούμενης γενικής συνέλευσης οι γιατροί (ειδικοί και ειδικευόμενοι) συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου στις 8πμ, εκαναν νέα μαζική Γενική συνέλευση και αποφασισαν τα παρακάτω τα οποία και υλοποίησαν:

 

1. Αποκλεισμό της πύλης του νοσοκομείου μέχρι 2μμ, με έλεγχο και δίοδο μόνο των επειγόντων περιστατικών καθότι το νοσοκομείο ηταν σε γενική εφημερία πολης και απεστάλη έγγραφο της 3ης ΥΠΕ με το πνεύμα πολιτικής επιστράτευσης.

 

2. Κατάληψη του κτηρίου της Διοίκησης και ανακοίνωση των αιτημάτων τους στο διοικητή και αναπλ. διοικητή του νοσοκομείου.

 

3. Διανομή εντύπου στους προσερχόμενους στα ΤΕΠ ασθενείς αλλα και στους αποκλειόμενους απο την είσοδο, το οποίο ενημερωνει για την κατάσταση στάσης πληρωμών εφημεριών απο τον Νοεμβριο 2012 , τα συνολικά προβλήματα υπολειτουργίας των δομών υγείας και την έκκληση για συμπαράσταση σε καθε αγωνιζόμενο.

 

4. Συντονισμό των αιτημάτων και των κινητοποιήσεων με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

 

5. Νέα γενική συνέλευση Πεμπτη 23 Μαίου στην πύλη του νοσοκομείου απο κοινού με τους μη ιατρούς εργαζόμενους.

 

Στην διάρκεια της κινητοποίησης έγινε μαζική παρέμβαση στον διευθυντή της Νευρολογικής κλινικής κ. Βλαϊκίδη διότι “επισήμανε” στους ειδικευόμενους της κλινικής του οι οποίοι βρίσκονται σε νόμιμη επίσχεση, ότι θα ενημερώσει τον εισαγγελέα υπηρεσίας αν δεν προσέλθουν στην σημερινή γενική εφημερία.

Επίσης κατα την διάρκεια του αποκλεισμού της πύλης δόθηκαν συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά, έντυπα και ραδιοφωνικά μέσα ενημέρωσης.

 

Σας κοινοποιώ (κλικ εδώ ) το κείμενο που μοιράζεται στους προσερχόμενους και νοσηλευόμενους στο νοσοκομείο και φωτογραφικά στιγμιότυπα.

 

 

 

Για την νοσοκομειακή επιτροπή

 

Λουκας Δαγδηλέλης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *