Σάιτ πουλά ναρκωτικά – Ξεπουλά και η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα

dugs

Σάλο έχει προκαλέσει το γεγονός ότι μια παράνομη ιστοσελίδα πουλάει ναρκωτικά και τα παραδίδει στην πόρτα πελατών του Ηνωμένου Βασιλείου σε διακριτική συσκευασία. Μάλιστα έχει σημειώσει αύξηση της τάξης του 50% στις πωλήσεις του, με την αστυνομία να αδυνατεί να το απαγορεύσει.

 

Ο λόγος για το Silk Road , το οποίο βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του ίντερνετ και μέσω μίας τεχνολογίας που εξασφαλίζει την ανωνυμία κάνει την πώληση και την αγορά ναρκωτικών τόσο εύκολο όσο να αγοράζεις βιβλία. Κάτι σαν το Amazon για ναρκωτικά.

Οι έμποροι βρίσκονται σε όλο τον κόσμο με την πλειοψηφία στην Αμερική και στον Καναδά. Το να φτάσεις στο Silk Road δεν είναι και τόσο εύκολο. Η διεύθυνσή του φαίνεται να μην υπάρχει. Είναι προσβάσιμο μέσω του TOR, το οποίο απαιτεί κάποιες γνώσεις παραπάνω. Το σύστημα λειτουργεί μέσω της διάδοσης της φήμης των χρηστών όπως γίνεται στο eBay.

Ένας ευχαριστημένος πελάτης σχολιάζει, «Εξαιρετική ποιότητα, συσκευασία και επικοινωνία. Έφτασε ακριβώς όπως είχε περιγραφεί» και βαθμολόγησε με 5/5.

«Η κοινότητά μας είναι καταπληκτική», ανέφερε ανώνυμος administrator, γνωστός ως «Silk Road».

Χαμός με σάιτ που πουλά ναρκωτικά - Διπλασιάζει πωλήσεις και η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα

Αν οι αρχές ήθελαν να βρουν το ID των χρηστών του site θα ήξεραν που να κοιτάξουν γιατί το TOR κρύβει τα ίχνη στο site. Επίσης, οι συναλλαγές δε γίνονται με πιστωτικές κάρτες ή paypal, που μπορεί να ανιχνευτεί. Η μονάδα συναλλαγής είναι τα Bitcoins. Tα Bitcoins είναι ένα είδος κρυφού νομίσματος, η online εκδοχή μιας χαρτοσακούλας με μετρητά. Για να αποκτήσει κανείς bitcoins πρέπει να χρησιμοποιήσει μία υπηρεσία όπως την Mt. Gox Bitcoin Exchange. Με αυτή μπορεί να δημουργήσει ένα account και να αγοράσει bitcoins, (1 bitcoin=$8.67 αλλά η ισοτιμία αλλάζει καθημερινά). Αυτή την περίοδο 51γρ μαριχουάνας κοστίζουν 7.63 bitcoins.

Χαμός με σάιτ που πουλά ναρκωτικά - Διπλασιάζει πωλήσεις και η Αστυνομία δεν κάνει τίποτα

koolnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *