Νέα από Αρκαδία. Να προστατεύσουμε το Κοινοβούλιο

ARKADIAΟι αντοχές λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος δοκιμάστηκαν τις τελευταίες μέρες στη Βουλή, όπου οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής επέδειξαν μια άκρως προσβλητική συμπεριφορά έναντι προσώπων και θεσμών με ύβρεις και κατέστησαν σαφές, λόγω και έργω, ότι αρνούνται να συμμορφωθούν με τους στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας του Κοινοβουλίου. Η κατάσταση ξεπέρασε κάθε όριο, ενώ για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση ο προεδρεύων της συνεδρίασης επέβαλε τη μεγίστη των ποινών για βουλευτή: την αποβολή του από την αίθουσα της Ολομέλειας! Το χάος δε που προκάλεσε η συγκεκριμένη στάση των βουλευτών της Χ.Α. σε συνδυασμό με τη φράση που ακούστηκε «Χάιλ Χίτλερ» και πυροδότησε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει όλους μας.

 

Είναι προφανές πως η «Χρυσή Αυγή» επιδιώκει την πλήρη απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών και θεωρεί ότι κερδίζει κάθε φορά που κάνει «σόου». Ο αγοραίος διχαστικός λόγος, οι ύβρεις και οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στη Βουλή. Το κακό πρέπει να σταματήσει πάραυτα εδώ. Για να είναι αξιόπιστη η δημοκρατία μας θα πρέπει ο Κανονισμός της Βουλής να εφαρμόζεται ισομερώς προς όλους όσοι τολμήσουν στο μέλλον να μιλήσουν ή να φερθούν βίαια από το βήμα της. Σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν.

 

Μην ξεχνάμε πως πριν από 80 χρόνια, στη Γερμανία, κάηκε «ξαφνικά» το Κοινοβούλιο της χώρας στο Βερολίνο, με δράστες τους Χίτλερ και Γκέμπελς, οι οποίοι είχαν φροντίσει να απαξιώσουν τον κοινοβουλευτισμό ως ένα αποτυχημένο σύστημα που συντελούσε στην ανεργία του γερμανικού λαού και με περισσό θράσος, εκμεταλλευόμενος την κομμουνιστοφοβία του γερμανικού πληθυσμού, ο Χίτλερ έριξε όλη την ευθύνη στους κομμουνιστές: «Αυτοί δεν σέβονται τη Δημοκρατία, αυτοί έβαλαν τη φωτιά». Για να επακολουθήσει αυτό που ακολούθησε.

 

Αν το Κοινοβούλιο σήμερα θέλει να προστατεύσει τη δημοκρατία, θα πρέπει πρώτα να προστατεύσει τον εαυτό του από την έκπτωση των ηθών και την κοινή βλακεία. «Το κώνειο της δημοκρατίας, γράφει ο Τάκης Θεοδωρόπουλος στη Καθημερινή του περασμένου Σαββάτου, αρδεύεται από την κρίση, φύεται όμως σε ένα έδαφος που έχει γονιμοποιηθεί από τον κυνισμό με τον οποίον η πολιτική τάξη αντιμετωπίζει τα κοινοβουλευτικά ήθη. «Το μόνο που προσφέρει στους αγανακτισμένους οπαδούς του είναι η υπόσχεση της ανομίας,. Μια ανομία που στρέφεται εναντίον του πολιτισμού, που απειλεί τη θέση της χώρας στον σύγχρονο κόσμο».

 

Ας προσέξουμε, λοιπόν, τώρα που είναι σχετικά νωρίς. Αύριο ίσως είναι πολύ αργά.

 

 

 

 

 

Μεταπτυχιακές σπουδές

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14 τριανταεπτά (37) θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Δημόσια Διοίκηση (Master in Public Management). Η ελάχιστη χρονική διάρκεια για την απονομή του τίτλου ορίζεται σε τρία (3) εξάμηνα και απαιτείται η παρακολούθηση και επιτυχής εξέταση σε οκτώ (8) υποχρεωτικά μαθήματα κατά τη διάρκεια δύο διδακτικών εξαμήνων, καθώς και η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας που πραγματοποιείται κατά τους τελευταίους έξι μήνες του προγράμματος. Όλα τα μαθήματα διαρκούν τουλάχιστον δέκα τρεις (13) εβδομάδες και διδάσκονται Παρασκευή και Σάββατο. Η γλώσσα διδασκαλίας των μαθημάτων είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

 

Κλοπές μετάλλων

 

Επιδημία κλοπών μεταλλικών αντικειμένων έχει ενσκήψει το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα. Κάποιες από αυτές είναι αξιοσημείωτες. Όπως εκείνη που προέκυψε από τη σύλληψη ενός 20χρονου ΡΟΜΑ ,που μαζί με τρία ακόμα άτομα που αναζητούνται, προσπάθησαν να αφαιρέσουν μεταλλικά κομμάτια από τα κάγκελα του σχολείου στο Ζευγολατιό. Δυστυχώς, γι αυτούς, έγιναν γρήγορα αντιληπτοί από διερχόμενους και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το «έργο» τους και να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές στην αυλή του σχολείου.

Πορεία ειρήνης

 

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων 50 από τη δολοφονία του αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε) και οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, διοργανώνουν την 30ή πορεία ειρήνης από την Κερασίτσα στην Τρίπολη, στη μνήμη και τα βήματα του Λαμπράκη, την Κυριακή 26 Μαϊου στις 5:00 μ.μ. Η πορεία θα καταλήξει στις 7:30 μ.μ. στην πλατεία Πετρινού, όπου θα μιλήσει ο Γιώργος Λαμπράκης, αντιπρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη.

 

Εισιτήρια Αστέρα

 

Από σήμερα Τρίτη και στην τιμή των 10 μόνο ευρώ θα διατίθενται τα εισιτήρια του Αγώνα Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ, της 3ης αγωνιστικής των Play Offs του πρωταθλήματος 2012-2013 με την ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.. Τούτο για τη μεγαλύτερη συμμετοχή φιλάθλων στου Αστέρα σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα κρίνει εν πολλοίς τη συμμετοχή του Αστέρα στο Champions League Ναι και όχι στο ΠΟΠ Καλαμάτα

 

Ναι και όχι στο ΠΟΠ Καλαμάτα

 

Στα δύο έχει χωριστεί η Μεσσηνία για το ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) “Καλαμάτα” και είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να υποστεί πλήγμα το προϊόν από τα βέλη των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν οι δύο πλευρές, για να υποστηρίξουν τις θέσεις τους.

 

Συγκεκριμένα, η μία πλευρά θέλει επέκταση του ΠΟΠ “Καλαμάτα” σε όλη τη Μεσσηνία, ενώ η άλλη θέλει να μην αλλάξει τίποτα και να παραμείνει η ζώνη στην παλιά επαρχία Καλαμάτας. Όπως γίνεται αντιληπτό τα οικονομικά συμφέροντα είναι μεγάλα, καθώς το brand name “Καλαμάτα” είναι διάσημο και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μπορεί να φέρει στο μέλλον μεγάλα κέρδη σε τυποποιητές και εξαγωγείς. Όσοι προσπαθούν να διατηρηθεί η υπάρχουσα ζώνη δεν θέλουν νέους “παίκτες” στην αγορά, ενώ οι υπόλοιποι επιθυμούν να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα των προσδοκώμενων κερδών. Πηγή: Isthmos.gr

 

 

 

Υποψηφιότητα

 

Ομάδα εργασίας, έργο της οποίας είναι η σύνταξη και προώθηση του φακέλου υποψηφιότητας της Αρχαίας Μεσσήνης για εγγραφή στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς της Unesco, σε συνεργασία με τους φορείς της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγκροτήθηκε με απόφαση της γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

 

Για την ψυχική υγεία

 

Το ποσό των 100 εκατ ευρώ για τη στήριξη των δομών ψυχικής υγείας θα επιδιώξει να εξασφαλίσει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος στη διάρκεια της συνάντησης του με τον ευρωπαίο επίτροπο Εργασίας , που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη. Η υποχρηματοδότηση και η εκτεταμένη διαφθορά στις ψυχιατρικές μονάδες (κεντρικές και περιφερειακές) έχει φέρει τις περισσότερες από αυτές σε τραγικό αδιέξοδο τόσο για τους εργαζόμενους (ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) όσο και για τους πάσχοντες από ψυχικές νόσους πολίτες.

 

Χαμογελάτε

 

. «Σ” ένα μικρό πεντακάθαρο ρυάκι είδε ένα γέρο να σκύβει και να βλέπει, βαθιά αφοσιωμένος, το νερό να τρέχει. Ζύγωσε· έσκυψε να δει τι να θωρούσε με τόση προσοχή ο γέρος· δεν είδε τίποτα, μονάχα το νερό να τρέχει.

 

– Τι βλέπεις, παππού; ρώτησε παραξενεμένος. Σήκωσε ο γέρος το κεφάλι, χαμογέλασε θλιμμένος:

– Τη ζωή μου που τρέχει και χάνεται, παιδί μου, αποκρίθηκε· τη ζωή μου που τρέχει και χάνεται…

– Μη θλίβεσαι, παππού, ξέρει αυτή που πάει, κατά τη θάλασσα· όλες οι ζωές του κόσμου κατακεί πάνε, παππούλη. Ο γέρος αναστέναξε:

 

– Ναι, παιδί μου, είπε· και γι αυτό η θάλασσα είναι αρμυρή· είναι από τα δάκρυα.

 

Έσκυψε πάλι στο νερό που έτρεχε και χάνονταν και πια δε μεταμίλησε.». Νίκος Καζαντζάκης, «Οι αδερφοφάδες»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *