Γιατί οι γυναίκες απατούν

ΑΠΑΤΗ ΓΥΝ.Μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για απιστία, όπως η εκδίκηση, η βαρεμάρα, η χαρά του καινούργιου και ο εθισμός στο σεξ. Οι ειδικοί, όμως, λένε πως πολύ συχνά τα κίνητρα διαφέρουν από το ένα φύλο στο άλλο, καθώς οι άνδρες ψάχνουν για περισσότερο σεξ και προσοχή, ενώ οι γυναίκες ζητούν να γεμίσουν το συναισθηματικό τους κενό.

«Οι γυναίκες μού λένε: “Ήμουν μόνη, δεν αισθάνομαι κοντά με τον σύντροφό μου και με θεωρεί δεδομένη”» αναφέρει μια οικογενειακή θεραπεύτρια. «Λένε πως ήθελαν να έχουν κάποιον που θα τους κοιτά στα μάτια και θα τους κάνει να αισθάνονται σέξι ξανά» προσθέτει.

Συναισθηματικοί λόγοι

Κάθε εξωσυζυγική σχέση είναι διαφορετική και διαφορετικοί είναι οι λόγοι κάθε γυναίκας που μπαίνει σε τέτοια σχέση.

Λέγοντας αυτό, οι άνδρες είναι πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν τα σεξουαλικά κίνητρα για την απιστία και λιγότερο πιθανό να ερωτευθούν μία σύντροφο εκτός γάμου.

Οι γυναίκες τείνουν να έχουν έναν συναισθηματικό σύνδεσμο με τον σύντροφό τους και είναι πιο πιθανό να έχουν εξωσυζυγική σχέση λόγω μοναξιάς.

«Οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο δυστυχείς με τις σχέσεις στις οποίες βρίσκονται, ενώ οι άνδρες μπορεί να είναι πολύ πιο χαρούμενοι με τη βασική τους σχέση και να απατούν επίσης. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται περισσότερο να συμπληρώσουν τον γάμο τους ή να τον εγκαταλείψουν απ’ ό,τι οι άνδρες. Για τους άνδρες, είναι το Β’ σχέδιο, αντί το εναλλακτικό».

Βρέθηκε πως το 34% των γυναικών που είχαν σχέσεις ήταν ευτυχισμένες ή πολύ ευτυχισμένες στον γάμο τους. Ένα μεγαλύτερο ποσοστό των ανδρών που είχαν σχέσεις, το 56%, ήταν ευτυχισμένοι στον γάμο τους.

Είναι στα γονίδια;

Η θεωρία πως η μοιχεία είναι «φυσική» στους άνδρες κι εκπληρώνει την ανάγκη τους να μοιράσουν το σπέρμα τους κατά τον Δαρβίνο έχει ακουστεί πολύ. Όμως, η θεωρία που ψάχνουν οι γυναίκες όταν αυτές έχουν σχέσεις ίσως έχει βάση στην εξέλιξη επίσης.

Αυτή η θεωρία κρατά από τα παλιά χρόνια, θέλει τις γυναίκες να ζευγαρώνουν για να κάνουν παιδιά. Όμως, καθώς οι γυναίκες έβγαιναν για να συλλέξουν τροφή, έκαναν σεξ με άλλους άνδρες, εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο πως θα έχουν κάποιον που θα τις βοηθήσει να αναθρέψουν τα παιδιά και θα παρέχει πόρους, αν ο σύντροφός τους πεθάνει.

«Οι γυναίκες που ξενοκοιμούνταν συνέλεγαν περισσότερο κρέας, προστασία και πόρους από τους εραστές τους. Ίσως έκαναν κι ένα επιπλέον παιδί για να έχει περισσότερη γενετική ποικιλία στη γενιά τους, αν κάποια παιδιά πεθάνουν, κάποια άλλα θα ζήσουν».

Αυτή η θεωρία είναι αντιφατική και δεν μπορεί να αποδειχθεί ή όχι αιώνες μετά. Οι ειδικοί, όμως, υποστηρίζουν πως τα γυναικεία κίνητρα γενικότερα είναι πέρα από σεξουαλικά. Αυτό δεν σημαίνει πως κάποιες γυναίκες δεν κάνουν σχέσεις μόνο για το σεξ ή πως το σεξ δεν είναι σημαντικό, αλλά γενικά τα γυναικεία κίνητρα δεν έχουν να κάνουν μόνο με το σεξ.

«Δεν πιστεύω πως οι γυναίκες το κάνουν γιατί θέλουν να κάνουν περισσότερο σεξ, όμως δεν τους πειράζει αν κάνουν περισσότερο. Δεν έχει να κάνει μόνο με το σεξ αυτό καθεαυτό, όσο με την εμπειρία τού να είσαι με κάποιον.»

«Εγκαταλείποντας το πλοίο»

«Αισθανόμουν πως τα όνειρα και οι ελπίδες μου είχαν χαθεί. Ήμουν πολύ μόνη. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι σήμαινε μοναξιά στον γάμο μέχρι που τη βίωσα» λέει κάποια από τις γυναίκες.

Η εύρεση ενός νέου συντρόφου για να φύγει κάποια από έναν κακό γάμο είναι ένας από τους συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι γυναίκες έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις.

«Βρίσκονται σε ένα πλοίο που βυθίζεται και χρησιμοποιούν σωσίβια λέμβο, δεν θέλουν να πηδήξουν στο κρύο νερό».

Επίσης, βλέπουμε κάποιες γυναίκες να κάνουν σχέσεις σε περιόδους που είναι ευάλωτες ή όπου αλλάζει η ζωή τους, όπως όταν ένα παιδί πηγαίνει στο πανεπιστήμιο ή όταν χάνουν τη δουλειά τους. Ίσως το βλέπουν σαν μια μορφή παρηγοριάς κατά τη διάρκεια αναστάτωσης.

Άλλος ένας συνηθισμένος λόγος είναι η κραυγή βοηθείας μέσα στον γάμο. Υπάρχουν περιπτώσεις που η γυναίκα είχε κάποια εξωσυζυγική σχέση, τη διέκοψε και στη συνέχεια το είπε στον σύζυγό της για να τονίσει πως είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ όσο εκείνος νόμιζε.

Η κλινική εμπειρία των ειδικών έχει δείξει πως οι σχέσεις σχεδόν πάντα προκαλούνται από προβλήματα στον γάμο. Η ψυχοθεραπεία μερικές φορές μπορεί να είναι βοηθητική για να αποφύγετε να καταλήξετε εκεί.

«Οι άνθρωποι έχουν εξωσυζυγικές σχέσεις γιατί ψάχνουν για κάτι.» Αν και πολλοί παλεύουν με την απιστία, «οι περισσότεροι άνθρωποι με επισκέπτονται (πριν συμβεί), γιατί θέλουν να σώσουν τον γάμο τους.»

 

Τυχαίο ή επίτηδες

 

Οι γυναίκες επίσης σπανιότερα θα έχουν σχέση που «απλώς συνέβη», γιατί σκέφτονται περισσότερο και σοβαρότερα την κατάσταση, λένε οι ειδικοί.

 

Κάποιες γυναίκες παίρνουν τον χρόνο τους « για να προθερμανθούν». «Το «μπαίνω-βγαίνω» δεν είναι γυναικεία συμπεριφορά. Οι άνδρες φεύγουν ευκολότερα, γιατί τα συναισθήματά τους είναι απλώς διαφορετικά και είναι ασυνήθιστο για μια γυναίκα να θέλει να κάνει σεξ κι ύστερα να το ξεχάσει.»

 

Παλαιότερη πεποίθηση ήθελε τις γυναίκες να προσκολλούνται σε μία σχέση. Όμως, βλέπουμε πως οι γυναίκες συνδέονται με τους συντρόφους τους στις σχέσεις και σκέφτονται περισσότερο πριν ξεκινήσουν μία σχέση.

 

«Οι γυναίκες μπορούν να αναγνωρίσουν τον κίνδυνο τού να χάσουν τον σύντροφό τους εξαιτίας μιας σχέσης».

 

Η κοινωνία τείνει να κρίνει πιο αυστηρά τις γυναίκες απ’ ό,τι τους άνδρες όσον αφορά στις εξωσυζυγικές σχέσεις.

 

«Οι γυναίκες δεν κάνουν εύκολα εξωσυζυγικές σχέσεις».

 

www.emas.gr

Πηγή: women.webmd

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *