Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει τον εμπαιγμό ιατρών και ασφαλισμένων, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

ενι εοπυυΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ : Με έκπληξη διαβάσαμε τον καινοφανή ορισμό του ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αναγνωρίζει ως ληξιπρόθεσμες τις οφειλές μέχρι 30/09/2011 !!! Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είδαμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο να ανακοινώνει ότι θα πληρώσει μόλις 150 εκ. ευρώ τον Μάιο και αλλά 300 εκ. σε αόριστη ημερομηνία στο μέλλον επί συνόλου χρεών ( σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ) 600 εκ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς – εργαστήρια – διαγνωστικά κέντρα ξεπερνούν τα 1.5 δις ! Κατόπιν αυτών η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συστήσει στα μέλη της την μη αποδοχή των “κουρεμάτων” και την δικαστική διεκδίκηση του συνόλου των οφειλομένων μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Με έκπληξη διαβάσαμε τον καινοφανή ορισμό του ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αναγνωρίζει ως ληξιπρόθεσμες τις οφειλές μέχρι 30/09/2011 !!! Με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη είδαμε τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο να ανακοινώνει ότι θα πληρώσει μόλις 150 εκ. ευρώ τον Μάιο και αλλά 300 εκ. σε αόριστη ημερομηνία στο μέλλον επί συνόλου χρεών ( σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ) 600 εκ, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ προς τους ιατρούς – εργαστήρια – διαγνωστικά κέντρα ξεπερνούν τα 1.5 δις !

 

Κατόπιν αυτών έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής :

 

1. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να εξαντλείται στις αδικαιολόγητες σπατάλες που διαπιστώθηκαν στον προϋπολογισμό του 2013, ενώ για τους ιατρούς και για τους ασφαλισμένους, ο οργανισμός επιφυλάσσει την εφαρμογή του «μαρτυρίου της σταγόνας», με εφαρμογή διοικητικών και νομικών μέτρων που καταπατούν τα νόμιμα δικαιώματα παρόχων και ασφαλισμένων και προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια των συνεργατών του και των χρηστών των υπηρεσιών υγείας.

 

2. Η αξιοπιστία του οργανισμού όσον αφορά την τήρηση των επίσημων δεσμεύσεων έχει καταντήσει «κακόγουστο ανέκδοτο» καθώς μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών !

 

3. Η ζητούμενη απόδοση ευθυνών για όλο αυτό το διοικητικό τραγελαφικό κομφούζιο και για την παράνομη καθυστέρηση στην απόδοση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που βαπτίζονται και «κόβονται και ράβονται» κατά το δοκούν, παραπέμπεται μονίμως στις « Ελληνικές καλένδες ».

 

4. Οι ιατροί βρίσκονται σε άτυπο καθεστώς επιστράτευσης με υπέρμετρες υποχρεώσεις και μηδενικά δικαιώματα. Ο ΕΟΠΥΥ, ως ενιαίος ασφαλιστικός οργανισμός της χώρας που καλύπτει 10 εκ Έλληνες, οφείλει να επιβιώσει και να ανταπεξέλθει στις αντιξοότητες. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι αυτή η προσχεδιασμένη πορεία θα αποτελέσει τον τελικό Γολγοθά για τους ασφαλισμένους και τους συνεργάτες ιατρούς.

 

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει επιτέλους μετά από 2,5 χρόνια, να αποδώσετε στο ακέραιο τα ληξιπρόθεσμα οφειλόμενα στους ιατρούς αφήνοντας το μικροπολιτικά – λογιστικά τερτίπια που επιχειρούν να “κουρέψουν” ακόμη περισσότερο τις ήδη κουρεμένες οφειλές του προς το σύνολο των ιατρών.

 

Κατόπιν όλων αυτών η ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συστήσει στα μέλη της την μη αποδοχή των “κουρεμάτων” και την δικαστική διεκδίκηση του συνόλου των οφειλομένων μαζί με τις νόμιμες προσαυξήσεις.

Για το ΔΣ της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ

Ο Πρόεδρος                                                          Ο Γεν. Γραμμ.

Γ. Ελευθερίου                                                    Χ. Παπασιδέρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *