Πότε θα δούνε το χρώμα του χρήματος οι γιατροί από τον ΕΟΠΥΥ;

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓ. ΠΑΤΟΥΛΗΣΔεσμεύσεις για την άμεση αποπληρωμή έστω ενός τμήματος των οφειλών προς τους γιατρούς έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Απλήρωτοι παραμένουν οι γιατροί σε όλη τη χώρα καθώς ο ΕΟΠΥΥ τους οφείλει χρήματα από επισκέψεις ακόμη και δύο ετών. Όλοι οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι στο κόκκινο καθώς είναι επιφυλακτικοί σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τελικά τις δεσμεύσεις της.

 

Πάντως ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ είπε στον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών και μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουν καταβληθεί στους ιατρούς 150.000.000 ΕΥΡΩ. Επίσης ανέφερε ότι έχει γίνει ο προέλεγχος για το ποσό των 300.000.000 ΕΥΡΩ και ότι άμεσα θα ολοκληρωθεί ο προέλεγχος και του υπολοίπου ποσού (το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 600.000.000 ΕΥΡΩ).

 

Επίσης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΙΣΑ ότι τις επόμενες ημέρες θα πληρωθούν οι επισκέψεις του μηνός Δεκεμβρίου και όλες οι κλινικές και εργαστηριακές πράξεις του μηνός Νοεμβρίου.

Παρ αυτά οι γιατροί κρατούν μικρό καλάθι και δεν αποκλείουν κινητοποιήσεις εάν οι υποσχέσεις μείνουν απλά στα χαρτιά.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

http://iatropedia.gr/articles/read/4142

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *