ΙΣΑ. Συνάντηση του ΙΣΑ και των Επαγγελματικών Υγειονομικών Ενώσεων για τις οφειλές των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ

ΙΣΑsmallΣτις 15/5/2013 και ώρα 21:00 μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Πατούλη Γεωργίου έγινε συγκέντρωση των προεδρείων των επαγγελματικών Υγειονομικών ενώσεων έχοντας ως θέμα την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τους Ιατρούς και την λειτουργία των φορέων ΠΦΥ. Μετά από διεξοδική συζήτηση των παρευρισκομένων συναποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι:

α) Να αποσταλεί επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και τους Προέδρους των ασφαλιστικών ταμείων ,με κοινοποίηση στο Υπουργείο Υγείας ,που να τους ζητείται έως την Τετάρτη 22/5/2013 ενυπόγραφη δέσμευση χρονοδιαγράμματος της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων. Σε αντίθετη περίπτωση αποφασίστηκε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια κατά παντός υπευθύνου για την καθυστέρηση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών παρά τις σχετικές νομοθετικές διατάξεις και τις ρητές διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας για την άμεση αποπληρωμή.

β) Σε περίπτωση περαιτέρω κωλυσιεργίας του ΕΟΠΥΥ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των Προεδρείων των επαγγελματικών ενώσεων, η οποία πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, των φορέων των ιατρών και των συλλόγων των ασθενών στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ και συνάντηση με την ηγεσία του ΕΟΠΥΥ.

γ) Άμεση επαφή του Προέδρου του ΙΣΑ με τον ΕΟΠΥΥ για την ενσωμάτωση της πρότασης του ΙΣΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στις 9/5/2013 στον ΕΟΠΥΥ, σχετικά με την τροποποίηση της υπεύθυνης δήλωσης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, για την οποία μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει σχετική απάντηση.

δ) Άμεση παρέμβαση στο ΥΥΚΑ για την ερμηνεία του ποσοστού του κουρέματος που δεν μας βρίσκει σύμφωνους (δεν είναι δυνατόν έως 4.000 να είναι 10% και αν κάποιος έχει 4.001 ήτοι για ένα ΕΥΡΩ να είναι 15% σε όλο το ποσό)

ε) Απαίτηση για ισότιμη μεταχείριση όλων των παρόχων Υγείας εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ. Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να πληρώνονται τον Φεβρουάριο του 2013 και οι Ιατροί ή τα εργαστήρια να είναι απλήρωτα από τον Νοέμβριο του 2012. Παράλληλα να υπάρξει διευθέτηση για την αποπληρωμή του 10% που έχει παρακρατηθεί από τον ΕΟΠΥΥ για τις δαπάνες από τον Ιανουάριο του 2012, αλλά και των οφειλομένων των ασφαλιστικών ταμείων που υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ μετά την 1/1/2012 για το διάστημα από 1/1/2012 έως και την ένταξη τους στον ΕΟΠΥΥ. Πολλά από αυτά τα ταμεία ενώ έχουν εκκαθαρισμένες τις δαπάνες και έχουν τις πιστώσεις δεν τους επιτρέπεται από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώσουν τους Ιατρούς-Εργαστήρια-Πολυιατρεία παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες ανέχειας που βιώνουν οι Ιατροί.

στ) Δημιουργία από τον ΙΣΑ διαρκούς επιτροπής για την Ιατρική διαφήμιση και τις εκπτωτικές κάρτες που έχουν λάβει ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Στο τέλος της συνάντησης προτάθηκε από τον Πρόεδρο του ΙΣΑ και συμφωνήθηκε να γίνει σύντομα άλλη συνάντηση με μοναδικό θέμα την λειτουργία των φορέων ΠΦΥ και την Ιατρική διαφήμιση με προτάσεις από όλες τις επαγγελματικές ενώσεις.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν :

Ο κ. Γιώργος Βουγιούκας – πρόεδρος του Πανελλήνιου συνδέσμου ιατρικών διαγνωστικών κέντρων ΠΑΣΙΔΙΚ

Ο κ. Ιωάννης Καραμηνάς – Γεν. Γραμματέας Πανελληνίου συνδέσμου ιατρικών διαγνωστικών κέντρων ΠΑΣΙΔΙΚ

Ο κ. Δημήτριος Παπανδρέου μέλος της ΠΑΣΙΔΙΚ

Ο κ. Θεόδωρος Γεωργακόπουλος – πρόεδρος Πανελλήνιας ένωσης ελευθεροεπαγγελματιών ακτινολόγων

Ο κ. Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου –πρόεδρος Ελλήνων ιδιωτών πυρηνικών ιατρών και πρόεδρος ΠΟΣΥΠΙ

Ο κ. Λεωνίδας Αναγνώστου – τέως πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων ιδ. πρωτοβάθμιας υγείας ΠΟΣΙΠΥ

Ο κ. Σπυρίδων Κραμποβίτης πρόεδρος ΠΕΕΒΙ

Ο κ. Αργύρης Πλακιώτης – επιτ. πρόεδρος ΠΕΕΒΙ

Η κ. Μαρία Καλαμάρη μέλος της ΠΕΕΒΙ και ΠΟΣΥΠΙ

Ο κ. Τηλέμαχος Ανθόπουλος ταμίας ΕΕΕΔΑ

Ο κ. Φώτης Πατσουράκος – πρόεδρος ελευθεροεπαγγελματιών καρδιολόγων Ελλάδος και ΠΟΣΚΕ και ταμίας του ΙΣΑ

Ο κ. Ιωάννης Δατσέρης πρόεδρος ΕΕΛΙΑ και μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Ο κ. Εμμανουήλ Ζαχαριάδης μέλος ΔΣ ΙΣΑ

Ο κ. Δημήτριος Τριανταφύλλου της Ένωσης ελευθ. Επαγγελματιών – απεικονιστών Ελλάδας

Ο κ. Γεώργιος Τσαγρής – πρόεδρος της Πανελλήνιας ένωσης ελευθεροεπαγγελματιών φυσικοθεραπευτών ΠΕΕΦ

Η κ. Μιμή Μαρσέλλου Αντιπρόεδρος ΠΕΕΦ

Ο κ. Ιωάννης Γκουβάτσος ταμίας ΠΕΕΦ

Ο κ Γεώργιος Μπάκας του Πανελληνίου συνδέσμου φυσικοθεραπευτών

Η κ. Μαρία Παπακωνσταντίνου της Πανελλήνιας ένωσης ιατρικής βιοπαθολογίας

Ο κ. Αναστάσιος Τσάτσος πρόεδρος της Ένωσης επαγγελματιών πνευμονολόγων Ελλάδας

Η κ. Λουκάτου Μαρία – πρόεδρος της Επαγγελματικής ένωσης ελλήνων δερμ/λογων – αφρ/σιολογων

Ο κ. Ευριπίδης Μπιλιράκης- Αντιπρόεδρος Ένωση νος. Ιατρών μη αποκλ. απασχόλησης Ε.Ν.Ι.Μ.Α.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *