Τι ζήτησαν οι ομογενείς της Αμερικής από τον Υπουργό Υγείας για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο (vd)!

ρεβελιοτης γ.
Αντιπροσωπεία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, με επικεφαλής τον πρόεδρο της, κ. Ρεβελιώτη, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, στο γραφείο του, στο Υπουργείο Υγείας, στην Αθήνα, για να συζητήσουν θέματα που αφορούν κυρίως το Παναρκαδικό Νοσοκομείο της Τρίπολης. Τη συνάντηση αυτή κάλυψε αποκλειστικά το Kalimera-arkadia.gr και σήμερα φέρνει στη δημοσιότητα ένα αναλυτικό ρεπορτάζ.

Αφού τους υποδέχτηκε ο Α. Λυκουρέντζος, οι δύο πλευρές μίλησαν για την οργάνωση που επιχειρεί το Υπουργείο στα νοσοκομεία και αναφέρθηκε ότι όπου το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου θα γίνει η τοποθέτηση των νέων διοικητών. Για την διοίκηση του Παναρκαδικού ο Υπουργός έκανε δεκτό το αίτημα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας για την τοποθέτηση του πρώην διευθυντή του ΟΗΕ στην Ελλάδα Παναγιώτη Καραφωτιά στη θέση του εκπροσώπου της Π.Ο.Α. στο Δ.Σ της νέας διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Στον Υπουργό τέθηκαν ζητήματα όπως η ενίσχυση του εθελοντισμού για τη λειτουργία του ιδρύματος ώστε να εξοικονομούνται έσοδα για γιατρούς και υπαλληλικό προσωπικό. Επίσης, έγινε αναφορά σε αλλαγές για τη λειτουργία του κυλικείου που λειτουργεί στο Νοσοκομείο και ότι η αδειοδότηση του πρέπει να γίνεται από το Παναρκαδικό και όχι από την Πολιτεία.

Τέθηκε ακόμα το θέμα της Ψυχιατρικής μονάδας που θα δημιουργηθεί στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι δεν μπορεί να παρέμβει ο ίδιος ο Υπουργός εφόσον το έργο είναι από πρόγραμμα της Ε.Ε και ότι την περασμένη εβδομάδα υπέγραψε για να ολοκληρωθεί το έργο, επισημαίνοντας ότι αν προχωρούσε σε αλλαγές θα κινδύνευε η χρηματοδότηση του έργου. Η Π.Ο.Α επισήμανε ότι θέλει συνάντηση με την ανάδοχο εταιρία που θα κατασκευάσει τη συγκεκριμένη Ψυχιατρική μονάδα..

Όσον αφορά την ανακαίνιση του νοσοκομείου που είχε ξεκινήσει πριν από λίγα χρόνια, οι Παναρκαδές εξέφρασαν παράπονα στον υπουργό για την μη ολοκλήρωση της και αναφέρθηκαν στο ποσό που έχει δαπανηθεί ως σήμερα και που ανέρχεται στα 17,5εκ. ευρώ (28εκ.$), λέγοντας ότι είναι υψηλό και με κακοτεχνίες. Στόχος της νέας διοίκησης είναι και η παραλαβή του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, που αποτελεί προσφορά των Παναρκαδών, όπου για χρόνια βρίσκεται στις αποθήκες του νοσοκομείου και με αποτέλεσμα να καταστραφεί εάν δεν λειτουργήσουν άμεσα.

Ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, κ. Ρεβελιώτης, μαζί με τα άλλα μέλη της Διοίκησης της ΠΟΑ και τους συνεργάτες του, πήρα άρτια προετοιμασμένος στη συνάντηση και παρουσίασε σειρά στοιχείων και φωτογραφικού υλικού για διάφορα προβλήματα τα οποία έχουν εντοπιστεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άκουσε προσεκτικά όλα τα θέματα τα οποία του έθεσε η διοίκηση της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας της Αμερικής, έδειξε ενδιαφέρον (και ως Αρκάς) και δεσμεύτηκε να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Να σημειωθεί ότι οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους, για νέα συνάντηση, το αμέσως επόμενο διάστημα.
http://www.kalimera-arkadia.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *