ΙΣΑ. Απαιτείται στοχευμένη και μόνιμη πολιτική για την εμβολιαστική κάλυψη των ανασφάλιστων παιδιών και όχι αποσπασματικές και πυροσβεστικές κινήσεις

ΙΣΑsmallΟ ΙΣΑ θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι έστω και με σημαντική καθυστέρηση επιχειρείται από την πολιτεία να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο για την εμβολιαστική κάλυψη, των ανασφάλιστων και άπορων παιδιών της χώρας.

Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της Δημόσιας Υγείας,

το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση ν αντιμετωπίζεται πυροσβεστικά και αποσπασματικά.

Επιβάλλεται να υπάρξει ένας κεντρικός σχεδιασμός και να μπουν οι βάσεις, για ένα σύστημα που θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της χώρας και θα διασφαλίσει την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Για το λόγο αυτό είναι θα πρέπει να διευκρινιστεί εάν υπάρχει στόχευση ή πρόκειται για μία αποσπασματική κίνηση για τη δημιουργία εντυπώσεων που αποφασίσθηκε στη μέση σχεδόν της χρονιάς.

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία είχε εγκαταλείψει την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων στους επιστημονικούς και στους κοινωνικούς φορείς νίπτοντας τας χείρας για την τύχη τους.

Στην έστω και όψιμη αυτή πρωτοβουλία έχουν μπει οι σωστές βάσεις;

Έχει γίνει σοβαρή καταγραφή των αναγκών;

Ζητούμε να μας ενημερώσουν σχετικά με τον αριθμό των ανασφάλιστων παιδιών της χώρας και τις υγειονομικές τους ανάγκες προκειμένου και οι επιστημονικοί φορείς να συνεχίσουν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος και στην προάσπιση της Δημόσιας υγείας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *