ΙΣΑ. Ερωτήματα προς το ΤΑΠΤΓΑΕ για τη διαδικασία εξόφλησης των υφιστάμενων οφειλών

ΙΣΑsmallΠρος τον Διευθυντή του ΤΑΠΤΓΑΕ κ. Δημήτριο Μαρτίνη Αθήνα, 13/5/2013

Με την ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΑΥΥ /Φ1/8/13-3-2013 εσωτερική εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, που αφορούσε στις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 31-12-2011, ο ΕΟΠΥΥ σας ενημέρωσε σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί από τα επί μέρους ταμεία, για την εξόφληση των υφιστάμενων οφειλών προς τους ιατρούς, τα διαγνωστικά κέντρα και τα εργαστήρια. Επειδή όπως αντιλαμβάνεστε το θέμα είναι ύψιστης σημασίας για τον βιοπορισμό των μελών μας τα οποία έχουν γίνει θύματα αλλεπάλληλων εμπαιγμών, θα θέλαμε λοιπόν να μας ενημερώσατε εάν προβήκατε στις σχετικές διαδικασίες.

Επίσης ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία μας ενημερώσατε ότι έχετε ολοκληρώσει την εκκαθάριση των ενταλμάτων και ότι διαθέτετε τα συνολικά αιτούμενα ποσά σε διαχειριστικούς λογαριασμούς για την αποπληρωμή των ιατρών για το χρονικό διάστημα έως την ένταξη σας στον ΕΟΠΥΥ. Θα θέλαμε λοιπόν να ενημερωθούμε για την αιτία της μη καταβολής των ποσών αυτών στα μέλη μας, καθότι όπως μας διαβεβαιώσατε δώσατε στον ΕΟΠΥΥ την λύση να προβείτε στις σχετικές διαδικασίες για την καταβολή των οφειλών του Ταμείου σας, με την επίβλεψη τμηματάρχη του ΕΟΠΥΥ, ως καθολικού διαδόχου του Ταμείου. Επειδή το θέμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων των ιατρών έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και μάλιστα έχει απασχολήσει την Ελληνική Δικαιοσύνη, ύστερα από την μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, θα θέλαμε την άμεση απάντηση σας για τις περαιτέρω ενέργειες μας κατά των υπευθύνων που παρακωλύουν την αποπληρωμή των ιατρών.

 

Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε την απόφαση σας, σύμφωνα με την οποία προτίθεστε να διαθέσετε 56 υπαλλήλους σας στον ΕΟΠΥΥ για να συνδράμουν στη διαδικασία για την εξόφληση των μελών μας και θα πιέσουμε για τη σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να επιτευχθεί η διάθεση των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *