Τι λένε οι στρατιωτικοί ιατροί για την πιθανή αποστολή τους σε νησιά

καστελοριζοΟι ελλείψεις ιατρών σε πολλά νησιά του Αιγαίου και ειδικά στα ακριτικά δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους κατοίκους τους και αυτό είναι πέρα για πέρα λογικό. Μία από τις λύσεις που πολύ συχνά προτείνεται είναι η αποστολή στρατιωτικών ιατρών σ΄ αυτά τα νησιά. Πρόταση που ακούγεται κατά την γνώμη μας πολύ λογική.

 

Έχει σημασία να ακούσουμε όμως πια είναι η άποψη των ίδιων των στρατιωτικών ιατρών ,όπως εκφράζεται από την ΕΣΤΙΑ ,μία ένωση που πρόσφατα δημιούργησαν. Σε κείμενο που δημοσιεύουν στην ιστοσελίδα τους λοιπόν υποστηρίζουν:

 

“Πολύς ο λόγος τελευταία για την επάνδρωση -υποστήριξη , παραμεθόριων περιοχων απο αξκούς ιατρούς των ΕΔ.

 

Ως ΕΣΤΙΑ,θέλουμε να διασαφηνίσουμε ότι ενδιαφερόμεθα για τους ΑΚΡΙΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, και θεωρούμε καθήκον μας την στήριξη των ελλήνων…ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (και για να είναι σαφέστερο….την στήριξη,όσων δεν χρώνται βεβαιώσεων, ταυτοτήτων και….ψευδοφοιτήσεων σε ελλαδικά Ρεπούσεια σχολεία, η προύπαρξης κράτους για να είναι έλληνες).

 

Ομως ταυτόχρονα είναι πρέπον να ορθοτομούμε τον λόγο της αληθείας, και να διαλύσουμε τα σύννεφα τα οποία επιδιώκουν την εκμετάλλευση του φόβου και της ανάγκης των πολιτών για τους δικούς τους σκοπούς, απεμπλέκοντας ταυτόχρονα το κράτος απο την ουσιαστική αντιμετώπιση του όποιου προβλήματος. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να είναι σαφές , ότι:

 

1. Το υγειονομικό πρόβλημα μιας ευαίσθητης περιοχής δεν λύνεται απο την παρουσία επιτόπου ενός αξκού ιατρού, κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο δεν διεξάγεται μια αρματομαχία με την παρουσία ενός αρματιστή…..άνευ άρματος.

 

2. Οι στρατιωτικοί κινούνται (τουλάχιστον αυτό έχουμε διδαχθεί) ως συντεταγμένο τμήμα, και όχι ως μονάδες και αυτό για λόγους ασφάλειας υποστήριξης και επίτευξης της αποστολής.

 

3. Ένας ιατρός δεν είναι ούτε νοσοκομείο ούτε λύση στα προβλήματα μιας παραμεθορίου περιοχής…….αντιθέτως ,επι υπάρξεως περιστατικού, μπορεί να είναι και πρόβλημα.

 

Θα δυσαρεστήσουμε τον σχεδιασμό κάποιων,και αυτό διότι είναι ξεκάθαρο ότι αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει σχέση με την αντιμετώπιση ενός προβλήματος, αλλά για την κάλυψή του με το κάλυμα ενός πιθανολογούμενου ενδιαφέροντος, πιθανόν και ανευ προθέσεως.

Ένας στρατιωτικός, ο όποιος στρατιωτικός, αποστέλεται κάπου, με συγκεκριμένο καθηκοντολόγιο, συγκεκριμένη λεπτομερή διαταγής, που να καθορίζει τα όρια αρμοδιοτήτων του, και υπαγωγή του σε συγκεκριμένη στρατιωτική αρχή, όπως και εξουσία την οποία θα μπορεί να ασκήσει.

Θα ήταν περιττό σε οποιαδήποτε χώρα του πολιτισμένου τόξου να αναφερθεί ότι η ασφάλεια ύπαρξης και μετακινήσης του όποιου αξκού είναι κατοχυρωμένη και ότι ουδείς αξκός, μόνος του…ΜΟΝΟΣ, επιτρέπεται να εκτίθεται σε χειρισμούς που αφορούν εξωστρατιωτικό πληθυσμο, δηλαδή πληθυσμό πολιτών, για την αντιμετώπιση των οποίων δεν υφίσταται καμμία ασφαλιστική κάλυψη, και ας μην αναφέρουμε και το ενδεχόμενο, ότι ο στρατιωτικός ιατρός, που μόνος θα βρεθεί σε κάποιο νησί εκτος στρατιωτικής μονάδος, να παρέχει υπηρεσίες σε πληθυσμό πολιτών, δεν αποκλείεται να έρθει και πρόσωπο με πρόσωπο, με τον παράνομο ασιάτη, αφρικανό, την περίεργη πολιτισμικά στάση του και πιθανόν και τα ένστικτά του….και όλο αυτό ανευ ασφάλειας και προστασίας.

 

Οι μόνοι οι οποίοι θα είναι ικανοποιημένοι απο την γνωστή σε όλους μας διαδικασία, είναι πιθανόν:

1. οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι πιθανόν να ισχυρίζονται ότι χάρη σε αυτούς <<οι στρατιωτικοί ιατροι….κάνουν το αγροτικό τους>>, κάτι που αυτομάτως ευελπιστούν να μεταφράσουν σε ψήφους.

2.ο πάντα αγαθός ακρίτας , που υποθέτει οτι το κράτος ενδιαφέρεται για αυτόν……

3. Πιθανόν κάποια ΜΚΟ, που θα βάλει στην ιστοσελίδα της φωτογραφίες, προβάλλοντας την δράση των ΕΔ (δηλαδή την παρουσία του αξκού), ως δικό της έργο, εξασφαλλίζποντας προβολή και χορηγίες.

4. Φυσικά και ο αγροτικός ιατρός, ο οποίος θα μπορεί να πάρει την άδειά του, αφού το κράτος του εξασφάλισε με το ζόρι αντικαταστάτη…..

 

Στην πραγματικότητα όμως, κανένα πρόβλημα δεν λύνεται, απλά μεταβιβάζεται στις πλάτες ενός και μόνο ενός ανθρώπου, το βάρος και η ευθύνη αντιμετώπισης ενός προβλήματος, με την ελπίδα ότι:

1.αυτό δεν θα εμφανιστεί ποτέ στις πραγματικές του διαστάσεις

2. Οτι ο ένας και μόνο ιατρός, δεν θα υποστεί επίθεση απο την δυσαρεστημένο αλλοδαπό που υποχρεώθηκε να εξετάσει, καθώς και ότι δεν θα υπάρξει καμμία πιθανότητα ιατρικού σφάλματα, για το οποίο καμμία υπηρεσία δεν μας εξασφαλλίζει ούτε ακόμα και έναντι στρατιωτικού προσωπικού.

 

Με λίγα λόγια, δεν είναι δυνατό μια ειδικότητα και ένα πρόσωπο μόνο του, κάτω απο υπουργικές αποφάσεις των οποίων οι συντάκτες, ελέγχονται για πολλά, και για την επάρκειά τους, να καλείται να καλύπτει ….τα ακάλυπτα.

ΕΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΩΝ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΩΣ ΑΓΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΠΙΣΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΗ, και θα πρέπει, επιτέλους να γίνει κατανοητό,ότι οι στρατιωτικοί ιατροί δεν μπορεί να θυσιάζονται ως Ιφιγένειες για χάρη των εντυπώσεων και χωρίς ουσιαστικό λόγο.

Το Καστελόριζο και κάθε ακριτική περιοχή, θα πρέπει να ισχυροποιηθούν συνοριακά, να εξασφαλλιστει η ύπαρξη του ελληνικού πληθυσμού τους, ανευ απειλής απο τακτικές αλλά και ασύμμετρες απειλές όπως η εισβολή ασιατών και αφρικανών, και ταυτόχρονα να χτιστούν οι υποδομές όχι απλά στήριξης του ελληνικού πληθυσμού τους, αλλά αύξησης του, και αυτό κύριοι …..ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ……..

Δ.Σ.

Ενώσεως Στρατιωτικών Ιατρών”.

http://www.onalert.gr/

13 thoughts to “Τι λένε οι στρατιωτικοί ιατροί για την πιθανή αποστολή τους σε νησιά”

  1. Κλασικη απαντηση Ελληναρα ,που θελει να αποποιηθει τις ευθυνες του !

    Τι περιμενατε ;
    Κατι καλυτερο !;!;!;

    Αντιλογος ,στειρος οπως παντα ,η γνωστη στρατιωτικη ευθυνοφοβια ,αναφορες σε καθηκοντολογια και αλλες στρατοκ@βλες συνηθειες και ουσια ΜΗΔΕΝ !!!

    Το συντεταγμενο του πραγματος τους ενοχλησε και οχι ο πονος του ακριτα και η ελπιδα που θα αποκτησει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ που θα αισθανθει την παρουσια του ιατρου στον ακριτικο του τοπο !!!
    Που θα εχει εναν ανθρωπο ,εναν επιστημονα ,να συμβουλευθει στη δυσκολη ωρα και θα σταματησει να τρεχει στις εκκλησιες και τα εικονοστασια ,να προσκυνα ( ή να βριζει ) θεους και δαιμονες ,και να αναζητα την Παναγια ,μονο για λιγη ελπιδα !!!!!
    Λες και η Παναγια δεν εχει αλλη δουλεια παρα να βοηθα ολους τους αχρηστους που δεν μπορουν να κανουν κατι για τον εαυτο τους !!!

    Αλλα ,δυστυχως ,ετσι ειμαστε .
    Πρωτα θα σκαρφιστουμε χιλιους και εναν λογους να μην κανουμε κατι παρα να το δοκιμασουμε ,να το τολμησουμε και μετα να το κρινουμε ή να το απορριψουμε !

    Α ,ρε αθανατε Ελληναρα …

  2. Αγαπητέ συνάδελφε, θα περίμενα μια πιο εύστοχη τοποθέτηση από σένα. Στρατόκαυλος είσαι κατα πως φαίνεται εσυ και λυπάμαι που με ρίχνεις σε τέτοιο επίπεδο. Η ΕΣΤΙΑ, ιδρυτικό μέλος της οποίας είμαι κι εγώ, ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ τη σπουδαιότητα της παρουσίας εκεί. Η ανακοίνωση έχει να κάνει με το ότι μέχρι τώρα ΤΑ “ΚΟΡΟΙΔΑ” τους στρατιωτικούς ιατρούς τους είδε το σύστημα για φιλιπιννέζες και για να μπαλώνουν τρύπες, είτε αγροτικά ιατρεία λέγονταν αυτά, είτε άγονα ιατρεία είτε παραμεθόρια. Και για να αποδείξει μάλιστα οτι ΕΙΝΑΙ εμπροσθοφυλακή στον πατριωτισμό, εντός του επομένου μηνός, θα πάει στο νησί, ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ, ΟΜΑΔΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ για να εξετάσει τους κατοίκους. Αυτά προς αποκατάστασιν της αληθείας και σε παρακαλώ, όταν ξαναπιάσεις τους στρατιωτικούς ιατρούς στο στόμα σου, να το ΕΧΕΙΣ ΠΛΥΝΕΙ ΠΡΩΤΑ.

  3. o λόγος του κειμένου ειναι πεντακάθαρος και βάζει τα πράγματα στην ορθή τους διάσταση.
    Εάν σύντομα δεν υπάρξουν οι υποδομές,μεταξύ των οποίων είναι και η υγειονομική κάλυψη,όχι κάλυψη θερέτρου με έναν ανειδίκευτο,αλλά κάλυψη περιοχής εθνικού ενδιαφέροντος και ανθρωπιστικής κρίσης, με ομάδα διάσωσης ,και αν επίσης δεν υπάρξουν οι υποδομές για αύξηση του ελληνικού πληθυσμού,σύντομα θα εμφανιστούν , κάτω απο την κάλυψη θεσμικών οργάνων , διάφορες περίεργες οργανώσεις, προκειμένου δήθεν να προσφέρουν βοήθεια στους πρόσφυγες που στέλνει η Τουρκία, και οι οποίοι σε λίγο μπορεί να γίνουν περισσότεροι απο τους έλληνες,θα επέμβει ο ΟΗΕ….ΚΑΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΠ
    Αυτό δεν το έχουν καταλάβει, η το έχουν καταλάβει , και σιωπούν ύποπτα.
    Το θέμα δεν είναι να πάει ομάδα για να εξετάσει, αλλά να πάει ομάδα ειδικών για να ελέγξει τις υποδομές και να κάνει προτάσεις , να βρεθούν κονδύλια, να οχυρωθεί ψυχικά ο τόπος και να παραμείνει ελληνικός.
    Πρέπει άμεσα επιστημονικοί φορείς με ξεκάθαρη ελληνική ταυτότητα, να ενδιαφερθούν, και να αποκλειστούν απο τον εθνικά ευαίσθητο χώρο, διάφοροι γυρολόγοι.
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ.
    Είναι καθήκον μας να επισημάνουμε το ανθρωπιστικό πρόβλημα στην ρίζα του,που είναι η Τουρκία , και να λύσουμε το εθνικό πρόβλημα ασφαλείας, που είναι στο Καστελόριζο.
    ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΕΙΝΑΙ ΟΧΥΡΟ, και για τους στρατιώτες κατοίκους του, πρέπει να εξασφαλιστούν και οι καλύψεις για τα θέματα υγείας.
    Ουσιαστικά θα πρέπει να υιοθετηθεί συνολικά η περιοχή απο έλληνες και φιλλέληνες.
    Τα υπόλοιπα ,δηλαδή ένας στρατ.ιατρός,ένας κακομοιρος ανειδίκευτος πολίτης, ένας δισμοιρος ειδικός……είναι στάχτη στα μάτια και ψήφοι στον τοπικό βουλευτή.

  4. Κε Βερρο ,

    Αφου καθαρισα ,επιμελως ,το στομα μου με Chlorhexidine gluconate mouthwash ,θα ηθελα να σας ρωτησω .

    Αφου δεν επιθυμειτε να παιζετε το ρολο της Φιλλιπινεζας ή να αισθανεστε καταπιεσμενοι μπαλωνοντας τρυπες ,οπως ισχυριζεστε ,απο δω κι’ απο κει ( οπου το απο δω σημαινει αγροτικο και το απο ‘κει περιφερειακο ιατρειο ) ,γιατι στο καλο επιδιωξατε να εισαχθειτε στη ΣΣΑΣ ;;;
    Αφου δεν καταλαβατε τοσα χρονια τωρα οτι οι ακριτικες και παραμεθοριες περιοχες σας εχουν αναγκη περισσοτερο κι’ απο το φαι που τρωνε ,τοτε τι να σχολιασω .
    Παρα μου πετατε στα μουτρα μια ανακοινωση οτι διοργανωσατε ενα ταξιδι ,με ιδια εξοδα για να συμπαρασταθειτε στους ταλαιπωρους ακριτες .Μπραβο σας ,αλλα αυτο αποδεικνυει ,για αλλη μια φορα ,γιατι οι ακριτες τρεχουν στα εικονοστασια και οχι στους ιατρους …
    Ή μηπως δεν καταλαβατε τι σημαινει στρατιωτικη θητεια και στρατιωτικες υποχρεωσεις ,τοσο καιρο τωρα ( γιατι δεν ειστε και χθεσινος ) !;!
    Αυτα .
    Παω τωρα να ξεβγαλω το στομα μου με αλλο στοματικο διαλυμμα ,μην δημιουργηθει κανενα ανθεκτικο μικροβιακο στελεχος και εχω τρεχαματα ….

  5. Κε Κωνσταντινου απο Κυπρο .

    Δεν ξερω πως ειναι τα πραγματα εκει αλλα εδω στο Ελλαδισταν δεν υπαρχει περιπτωση να επιτευχθει τετοιου ειδους οργανωση ,στον αιωνα τον απαντα !!!
    Οπως εχω ξαναγραψει ,αναπαραγοντας αυτο που διαβασα καπου ,ειμαστε “μαννουλες” στο να συζηταμε και να αναλυουμε τα αιτια που μας οδηγουν σε καποιο λαθος .Ειμαστε ,ομως ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ να προτεινουμε μια εφαρμοσιμη λυση .
    Η φαντασια και η δημιουργικοτητα της φυλης (εντος των τοιχων) εξαντλειται στη διοργανωση πανηγυριων και ατελειωτων συσκεψεων .
    Εκτος των τοιχων ειναι ,φυσικα ,αλλιως !
    Εκει ερχομαστε αντιμετωποι με οργανωμενα κρατη και ακολουθωντας ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ τους κανονες τους ,αναδεικνυεται το οποιο ταλεντο μας ( που σε τιποτα δεν διαφερει απο το ταλεντο ενος Πολωνου ,Τουρκου ,Κινεζου ,Πακιστανου ή Γερμανου – για να μην τρελαθουμε κιολας !!! )

    Βεβαια στη ζωη δεν μπορεις να τα εχεις ολα .’Η θα εισαι σοβαρος και θα προγραμματιζεις τη ζωη σου ή θα εισαι αστειος ,πανηγυριντζης και θα πηγαινεις οπου φυσα ο ανεμος .

    Εμεις διαλεξαμε το δευτερο …

    Και στο κατω-κατω γιατι μας επιασε τετοια σκασιλα για τις παραμεθοριες περιοχες ;;;
    Ολοι σφαζονται για μια θεση στην Αθηνα ή σε καποια πολη ,γιατι εκει εχει πελατεια .Ποιος ελαβε ποτε υπ’ οψη οτι Ελλαδα δεν ειναι μονο η Αθηνα ;;;
    Βεβαιως και δεν ειναι μονο η Αθηνα .Αθηνα ειναι και το Παγκρατι ,τα Ιλισια ,ο Χολαργος ,το Ιλιον ,οι Αγιοι Αναργυροι … ” .

  6. κ. Αμερικανέ, αλλα ντ άλλων.
    Μπήκα στη ΣΑΣΣ, διότι είχα ιδανικά και αξίες καθώς και αγάπη στην πατρίδα μου. Το ότι αυτά οι πουλημένοι πολιτικοί τα κατέστρεψαν, δεν φταίω εγώ. Τι δεν καταλαβαίνεις; Αν είναι δυνατόν, οι πολιτικάντηδες σε συνεργασία με τους δοσίλογους Αρχηγούς να χρησιμοποιούν συνέχεια στρατιωτικές τσόντες για να μαζεύουν ψηφαλάκια και να επαίρονται ότι πραγματοποιούν έργο. Επίσης, δεν έχεις καταλάβεις ΠΟΙΕΣ είναι οι υποχρεώσεις του στρατιωτικού. Πάντως όχι αυτές που θέλει η σπείρα των πολιτικών και που εννοείς εσύ.

    Αλλά πέρα από αυτό, αυτό που με ερέθισε είναι η εμπάθεια και το άδικο υβρεολόγιο προς μια τάξη που χαίρει τον σεβασμό απάντων πλην των συμπλεγματικών.
    Συνέχισε τις πλύσεις, μέχρις ιάσεως.

  7. Συνάδελφε Γιάννη
    Θεωρώ από οσα μέχρι τώρα βλέπω να γράφεις εισαι ο μόνος ΕΛΛΗΝΑΣ…ο οποίος σχολιάζει όλους τους αλλους ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ..αρνητικά πάντα (σε αρκετά συμφωνώ)
    Σε ενημερώνω λοιπον οτι η αποστολή του στρατιωτικού γιατρου είναι συγκεκριμένη και καθορίζεται απο νόμους και διαταγές.Πάρα πολλές φορές όμως καλύπτοντας παραλείψεις
    αλλων εχει επιτελέσει σημαντικό εργο σε ακριτικές περιοχές και οχι μόνο.(Εσύ φαινεται οτι
    δεν το γνωρίζεις.
    Εσύ βέβαια διάλεξες την Ακριτική……..Ευρώπη για να κρίνεις τους άλλους αντί να μεταβείς στην ακριτική Ελλάδα και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου που ειναι και πολύτιμες λογω της ειδικότητας σου.(και ισως οικονομικα καλύτερα)

  8. Κε Βερρο , (αφου πλυθηκα κ.λ.π)

    Εγω λεω αλλα ντ’αλλων ;

    Τι σημαινει δεν φταις εσυ ;Αν συνεχισουμε να βγαζουμε την ουρα μας απ’εξω (κατα το Ελληνικο προτυπο) θα διαιωνισουμε αυτη ακριβως την κατασταση που περιεγραψες παραπανω .
    Και αφου με ιδανικα και αγαπη και αλλα ωραια ξεκινησες γιατι κατεληξες και ανεχεσαι αυτες τις αηδιες ;;;
    Συνενοχος επομενως ,ολων αυτων που κατεστρεψαν την πατριδα ,εισαι και ‘συ .
    Και ας φροντιζε αυτη η ταξη των στρατιωτικων ( που πιστευω οτι εννοεις ) ,που λες να κερδιζε το σεβασμο ολων μας οταν υπηρετουσαμε τη θητεια μας !
    Ειδα ποιες ειναι οι υποχρεωσεις του στρατιωτικου ,οταν υπηρετησα .
    Για να το πω ξεκαθαρα ,υποδαυλιζε ( και συνεχιζει ) ολη τη βρωμια ,την αναξιοκρατια και τη διαφθορα που συνοδευει την καθημερινοτητα του καθενος μας ,στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας !!!

    Και ας αφησουμε τα ιδανικα και τα ιδεατα για καποια αλλη χωρα .

    Λοιπον ,στ’ αληθεια θα παω να πλυθω ,τωρα γιατι παραβρωμισε το στομα μου …

  9. Αγαπητε Κωστα ,

    Αν ενας εχει εγκαταλειψει τη βολη του σπιτιου του για να εξυπηρετησει τους συνανθρωπους του ,ε ,αυτος ειμαι εγω !
    Και λυπαμαι που δεν καταλαβες σε ποιον απευθυνεσαι .Και εσυ και ολοι οι υπολοιποι .
    Τοσα χρονια που κατεθεσα την ψυχη μου στην ακριτικη Κυνουρια που ακομα και σημερα δεν εχει υγειονομικη καλυψη ,βεβαιως και δεν μετρησαν .Πως να μετρησουν αφου δεν τα διαφημισα ανεμιζοντας καποια κομματικη σημαια ή συμμετεχοντας σε καποια τοπικη κομματικη οργανωση ;;;
    Οταν εφτασα στην Τριπολη το εκανα απο μονος μου και χωρις καποιον να με υποστηριξει .
    Χωρις αλλες πλατες και μονο με την αξια μου καταφερα ,αυτα τα λιγα που ,προφανως δεν ηταν αρκετα για να με κρατησουν εκει !
    Τωρα ,γιατι προτιμησα την ακριτικη Ευρωπη αντι για την ακριτικη Ελλαδα ,ειναι προφανες !
    Διοτι στη Ευρωπη υπαρχει αυτο το αγνωστο πραγμα ,που ΠΟΤΕ δεν θα υπαρξει στην ψωροκωσταινα .Η αξιοκρατια !!!

    Κακως που χαραμισα τα χρονια μου προσπαθωντας ,με το σταυρο στο χερι ,να υπερπηδησω ανυπερβλητα εμποδια στην Ελλαδα .

    Ειμαι ο μονος Ελληνας ,λες , που κατηγορει τους αλλους !
    Αλλα σε πολλα συμφωνεις μαζι μου !
    Ε ,λοιπον αυτο ειναι που με εκανε να φυγω απο εκει ! Ισως ειμαι ο μοναδικος Ελληνας που συνειδητοποιησε οτι αυτη η χωρα εχει λογο που βρισκεται ,μονιμως ,σ’ αυτη τη κακομοιρια .
    Και ο λογος ειναι οι κατοικοι της !!!
    Ο ενας δεν μπορει ,ο αλλος δεν αντεχει ,ο τριτος ασθενει και ολοι μαζι ειμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ !!!

    Λοιπον ,ασε με να προσφερω τις υπηρεσιες μου καπου που και με σεβονται και εκτιμουν την προσφορα μου ,ΜΕ ΕΛΕΓΧΟΥΝ αλλα μου δινουν και τις δυνατοτητες ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ να εξελιχθω χωρις να χρειαζεται να φιλησω κατουρημενες ποδιες !!!!!!!!!!!!!!

    Και σεις συνεχιστε να τσακωνεστε αν ειναι 0,1% ο μπροστα ο ΣΥΡΙΖΑ ή η Ν.Δ ή αν θα στειλετα μια πενταμελη αποστολη αποτελουμενη απο τρια ατομα στα Κουφονησια…

  10. “Συνάδελφε” Αμερικανέ, επιδή πράγματι το παραβρώμησες και μπαίνεις σε προσωπικά, ασε τις υστερίες και παραδέξου μερικά πράγματα. Ούτε εγω ούτε ο Κώστας Κ. Χρησιμοποιήσαμε τις “γνωριμίες” μας για να αναδειχθούμε. Οτι έγινα, έγινα με πολύ προσωπική προσπάθεια. Γιατι. δεν φύγαμε για το εξωτερικό; Οταν λοιπόν είσαι ικανός, ακόμα και κόντρα στην αναξιοκρατία θα σταθείς αξιοπρεπώς. Οταν μάλιστα είσαι σε μια επαρχιακή πόλη και μονοπωλείς την ειδικότητα και παρ όλα αυτά επιλέγεις να την κάνεις στο εξωτερικό, ίσως και να σημαίνει κάτι. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΞΕΡΩ, και μη με προκαλείς. Ασε λοιπόν τις επικρίσεις, διότι στο ξαναλέω ωμα.: είσαι πολύ “μικρός” για να πιάσεις τους στρατιωτικούς και δη τους ιατρούς στο στομα σου. Τη μόνη ταξη στην Ελλάδα που χαίρει ακόμα κάποιου σεβασμού. Για τα υπόλοιπα ελαττώματα της φυλής μας δεν θα διαφωνήσω.. Και πού είσαι: κοίτα να ασχοληθείς και λίγο με την επιστήμη σου, διότι το να κάθεσαι και να εκφέρεις 24 ώρες το 24ωρο γνώμες επι παντός επιστητού, είναι σε βάρος της μορφώσεώς σου.

  11. Παρακαλώ τον διαχειριστή να σβήσει όλα τα σχόλια. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να βλέπει τα χάλια αυτά. Δε βαριέσαι. Ας ασχοληθούμε με πιο σοβαρά θέματα…

  12. Αγαπητε συναδελφε ( χωρις αποσιωπητικα ) ,

    Ευτυχως που εμαθα κι’ εγω αυτα που ξερεις εσυ και αποφασισα να εγκαταλειψω την χωρα της ” φαιδρας πορτοκαλεας ” για την …ακριτικη Ευρωπη και να ασχοληθω επιτελους με τη μορφωση μου …
    Και αφου εσυ ξερεις τα πολλα κι’ ο νους σου κατεβαζει ,ταχα , ποιος σου ειπε οτι εφυγα επειδη δεν στεκομουν αξιοπρεπως !;!;!
    Τη στιγμη που ειχα καταφερει να καταλαβω τις πιο καιριες θεσεις μονοπωλωντας ,οπως λες , την ειδικοτητα ;
    Αυτο αποδεικνυει για ακομα μια φορα την αγνοια σου και λυπαμαι που επεσες σε τοσο χαμηλο επιπεδο ,ωστε να σχολιαζεις την μορφωση μου …
    Εφυγα ,αν θες να ξερεις ,επειδη βαρεθηκα τη φαγωμαρα και την υποκρισια που μαστιζει τον αμοιρο τοπο .Την εντυπωση του καθε Ελληναρα οτι αυτος ειναι κι’ αλλος δεν ειναι !
    Εφυγα για να μπορεσω να προσφερω στα παιδια μου την ευκαιρια να μεγαλωσουν σε μια χωρα οπου δεν μετραει το ποιον ψηφισες ή ποιον εγλυψες ,αλλα τι ικανοτητες εχεις ,χωρις να καταβαλουν υπερανθρωπη προσπαθεια ( οπως λες ) για να αποδειξουν οτι δεν ειναι ελεφαντες …
    Εφυγα γιατι παραδεχτηκα επιτελους οτι κανω λαθος καποια πραγματα ,τη στιγμη που ολοι οι υπολοιποι Ελληναρες κοιμουνται τον υπνο του δικαιου !!!

    Οσο για την ευγενη ταξη των στρατιωτικων ( και οχι σε προσωπικο επιπεδο ,οπως λανθασμενα το εξελαβες και αρχισες να σχολιαζεις το ποιον μου )θα μου επιτρεψεις να διατηρω αρκετες επιφυλαξεις για το κατα ποσο πρεπει να χαιρει και σεβασμου μια ταξη που ,οπως ολες οι αλλες ,επιτρεπει να συμβαινουν τοσα αισχη στη χωρα χωρις να αναλαμβανει καποια πρωτοβουλια …
    ΟΛΟΙ ειμαστε συνενοχοι για το χαλι της χωρας και οποιος βγαζει απ’ εξω την ουρα του απλως χειροτερευει την κατασταση !!!

    Γι ‘ αυτο αποφασισα βοηθησω τη χωρα ,φευγοντας απο εκει και αφηνoντας πισω μου τους υπολοιπους ικανους ,”επιστημονες” και μη ,να μεγαλουργησουν …
    Απο την αλλη ,δεν με πειραζει καθολου που βρισκομαι στην …ακριτικη Ευρωπη και οπως φαινεται ουτε τους καινουργιους συναδελφους μου πειραζει το επιπεδο των γνωσεων μου !Θα μαθω και πεντε πραγματα εδω που ηρθα ,βρε αδερφε ,μην συνεχισω να ειμαι ασχετος …
    Πιστευω να προσεφερα μια καλη υπηρεσια στην πολη και τη χωρα ,τι λες ;

    Α ,οσο για το σχολιο προς τον διαχειριστη ,δεν συναντησες πουθενα στην καριερα σου τη φραση : “scripta manent ” ;;;

    Πραγματικα λυπαμαι για αυτη την τοσο υπεροχη χωρα που κατοικειται απο ενα πληθυσμο που δεν της αξιζει …

    Υ.Γ . Οπως ειδες μου πηρε καποιο διαστημα να σου απαντησω .Ασχοληθηκα κι’ εγω με την επιστημη μου ,για λιγο …Να’ σαι καλα που μου το θυμισες .Και το εννοω !
    Αυτα ειναι και τα τελευταια λογια μου προς εσε ,υποσχομαι να μην ξαναενοχλησω .
    Τα σχολια μου ,βεβαιως και θα συνεχισετε να τα βλεπετε .Μηπως και καποια στιγμη καταλαβει αυτος ο κοιμισμενος και υπερεκτιμημενος λαος οτι δεν ειναι στραβος ο γιαλος αλλα το καραβι ,που αρμενιζει στραβα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *