Πυρετώδεις προετοιμασίες της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει ΔΕΘ

Φρούριο θα θυμίζει το κέντρο της Θεσσαλονίκης τις επόμενες ημέρες, με αποκορύφωμα το Σάββατο – ημέρα εγκαινίων της ΔΕΘ- οπότε και αναμένονται οι μεγαλύτερες σε όγκο διαδηλώσεις των τελευταίων ετών. Τα αστυνομικά μέτρα που σχεδιάζονται είναι δρακόντεια και για το λόγο αυτό βρίσκεται ήδη στη Θεσσαλονίκη ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος έχει οργανώνει την προετοιμασία των αστυνομικών δυνάμεων.

Πρωτοφανή μέτρα

Περίπου 4.500 αστυνομικοί θα επιστρατευθούν για να κρατηθούν οι διαδηλωτές μακριά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού. Στην είσοδο του Βελλίδειου και στην πλατεία μπροστά από τη νότια πύλη της ΔΕΘ αναμένεται να στηθεί και ο πολυσυζητημένος φράχτης από μέταλλο και πλεξιγκλάς που εμφανίστηκε στις διαδηλώσεις του περασμένου Ιουλίου στην Αθήνα. Επιστρατεύεται επίσης και το όχημα εκτόξευσης νερού “Αίαντας” που διαθέτει η αστυνομία.

Προετοιμασίες για την αντιμετώπιση της κατάστασης γίνονται και από την πλευρά του δήμου Θεσσαλονίκης, με πρώτο μέτρο την απομάκρυνση όλων των κάδων σκουπιδιών σε τμήματα των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη, Γ’ Σεπτεμβρίου, Εθνικής Αμύνης, Αγίου Δημητρίου. Επιπλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γ. Μπουτάρης απηύθυνε έκκληση για ειρηνικές διαδηλώσεις στα εγκαίνια της ΔΕΘ σε κείμενο το οποίο συνυπέγραψαν και οι εκπρόσωποι 19 παραγωγικών φορέων της πόλης.

Οι συγκεντρώσεις

Πολυπληθείς διαδηλώσεις και πορείες προετοιμάζονται από τα εργατικά συνδικάτα τις φοιτητικές ενώσεις, τους Αγανακτισμένους αλλά και τους οπαδούς του Ηρακλή. Από τις 15.00 το μεσημέρι του Σαββάτου οι Αγανακτισμένοι ετοιμάζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις, στον Λευκό Πύργο, στο Σύστημα Προσκόπων και στο παλιό 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο με σκοπό να αποκλείσουν την περιοχή γύρω από το εκθεσιακό κέντρο της Helexpo.

Στο άγαλμα του Βενιζέλου στις 18.00 έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και ΕΚΘ στην οποία θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς και είναι συνήθως μία από τις πολυπληθέστερες πορείες. Φοιτητές και ομάδες αντιεξουσιαστών θα βρίσκονται την ίδια ώρα στην περιοχή της Καμάρας και του Συντριβανίου. Το ΠΑΜΕ, από την πλευρά του, έχει δώσει το ραντεβού του στις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους και από εκεί μέσω κεντρικών οδών θα κινηθεί προς το χώρο της ΔΕΘ. Διαμαρτυρία, ωστόσο, φέτος οργανώνουν και οι οπαδοί του Ηρακλή για τον υποβιβασμό της ομάδας στη Β’ Εθνική και αναμένεται να ξεκινήσουν την πορεία τους από το Κατσάνειο Γυμναστήριο στην Αγ. Δημητρίου.

Στις 15.00 το μεσημέρι στο Ιβανώφειο θα συγκεντρωθούν και οι ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη χώρα, ώστε να πραγματοποιήσουν πεζή διαμαρτυρία για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Να σημειωθεί ότι την Παρασκευή στις 18.00 το απόγευμα από το άγαλμα του Βενιζέλου θα ξεκινήσει η ένστολη διαμαρτυρία αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών που αντιδρούν σε νέες περικοπές των μισθών τους και των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών τους.

ΤΗΣ ΣΤΑΣΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡ

http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=90831&catID=3ΓΙΟΥ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *