Θεώδορος Αμπατζόγλου. Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ

αμπαζογλουΌταν ακούστηκε το όνομα του Θεόδωρου Αμπατζόγλου για τη θέση του προέδρου του ΟΑΕΔ, η έκπληξη σίγουρα δεν ήταν μόνο του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που αντέδρασαν στην επιλογή της ΝΔ. Ο διορισμός του προκάλεσε έκπληξη και στον φαρμακευτικό και ιατρικό χώρο. Δείτε ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ
Μέχρι πριν λίγους μήνες το όνομα του φαρμακοποιού Θεόδωρου Αμπατζόγλου «έπαιζε» για τη θέση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ. Ως πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ενδεχομένως να ήταν και μια επιλογή που θα συνέβαλε στην ορθολογιστική διαχείριση της φαρμακευτικής δαπάνης. Τελικώς όμως παρά τις αλλεπάλληλες φήμες ο Θ.Αμπατζόγλου δεν επιλέχτηκε από την κυβέρνηση. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριζαν ότι ο ίδιος δεν αποδέχτηκε την πρόταση επειδή ο ΕΟΠΥΥ είχε ελλειμματικό προϋπολογισμό.

Από τότε μέχρι σήμερα μπήκε πολύ νερό στο αυλάκι και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συνέχισε να κρατά τα ινία του κλάδου.
Οι άριστες σχέσεις του με την ηγεσία της ΝΔ έκαναν βέβαια πολλούς να υποστηρίζουν ότι ενδεχομένως να μην ήταν και το πλέον κατάλληλο πρόσωπο να ηγείται των φαρμακοποιών δεδομένου ότι δε θα ήταν εύκολο να προχωρήσει σε σκληρές κινητοποιήσεις. Και η αλήθεια είναι ότι ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ επέλεγε μάλλον να λύνει με διπλωματικό τρόπο τις οικονομικές διαφορές των φαρμακοποιών με την κυβέρνηση, παρά να προχωρά σε πολυήμερες κινητοποιήσεις. Γεγονός όμως που δεν τον είχε αφήσει αλώβητο από σχόλια και δυσαρέσκειες στους κόλπους του κλάδου.

Αποτέλεσμα ήταν μεταξύ άλλων να «τραβά μπροστά» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου της Αττικής Κώστας Λουράντος ο οποίος και κρατούσε πάντα ψηλά τον απεργιακό πήχη. Πιθανώς γι αυτό και οι φαρμακοποιοί να ήταν εκείνοι που πάντα πληρώνονταν πρώτοι από τον ΕΟΠΥΥ προκαλώντας συχνά και τις δυσαρέσκειες των άλλων κλάδων.

Ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου πάντως έχει εμπειρία από διοίκηση δεδομένου ότι έχει υπάρξει τόσο υποδιοικητής όσο και Διοικητής του ΙΚΑ.
Εκτός από  πτυχίο φαρμακευτικής διαθέτει και αυτό του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης Πανεπιστημίου Αθηνών (1989) ενώ στη φαρέτρα του υπάρχει και Μεταπτυχιακός τίτλος στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» (Health Management)

Τώρα εάν με αυτά τα προσόντα κατορθώσει να διοικήσει τον ΟΑΕΔ και να δώσει έστω περιστασιακά μια ανάσα σε χιλιάδες ανέργους, το μέλλον θα το δείξει…
http://iatropedia.gr/articles/read/4067

2 thoughts to “Θεώδορος Αμπατζόγλου. Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΕΔ”

  1. τη θα γινει με το προγραμμα των 10000 ποτε αρχιζει τελικα μας δουλευτε

  2. τα κεντρικα τηλ του οαεδ χτυπανε και δεν τα σικονει κανενας γιατι το τηλ του κυριου αραμπατζογλοθ ποιο ειναι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *