Γυμναστείτε… με το ζόρι για να μείωσετε άγχος και κατάθλιψη!

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΉΜπορεί για μερικούς το να φοράνε τη φόρμα τους και να πηγαίνουν στο γυμναστήριο να ακούγεται πολύ βαρετό, όμως προκύπτει ότι το να γυμνάζεται κανείς… με το ζόρι μπορεί να μειώσει το άγχος και την κατάθλιψη, σύμφωνα με νέα έρευνα.

 

Είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι που ασκούνται συχνά είναι λιγότερο πιθανό να ταλαιπωρηθούν από το στρες και το άγχος

 

Έτσι, οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Colorado Boulder θέλησαν να καταστήσουν σαφές αν κάποιος που… αναγκάζεται να γυμναστεί, χάνοντας παράλληλα την αίσθηση του ελέγχου, μιας και του επιβάλλεται κάτι άλλο, θα μπορούσε να επιφέρει τα αγχολυτικά αποτελέσματα που έχει η εκγύμναση.

 

Ο Dr Benjamin Greenwood εξήγησε ότι οι άνθρωποι εξαναγκάζονατι να γυμναστούν είναι συνήθως από συγκεκριμένες κατηγορίες: μαθητές, επαγγελματίες αθλητές και μέλη του στρατιωτικού σώματος.

 

«Αν η άσκηση είναι επιβεβλημένη, μπορεί να έχει αποτέλεσμα στον άνθρωπο και να του δώσει τα οφέλη της; Είναι εμφανές ότι θα έχει περιφερειακά οφέλη. Τι επίδραση θα έχει όμως πάνω στο άγχος και την κατάθλιψη;».

 

Ο Greenwood και η επιστημονική του ομάδα αποφάσισαν να προσπαθήσουν να δώσουν μια απάντηση στο ερώτημα αυτό, κάνοντας πειράματα σε ποντίκια.

 

Κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων που έγινε το πείραμα, οι επιστήμονες παρατηρούσαν δύο διαφορετικές ομάδες ποντικιών: μια που παρέμενε σε αδράνεια και μια που εξασκούνταν σε ρόδα.

 

Τα ποντίκια που ασκούνταν χωρίστηκαν επίσης σε δύο μέρη: ένα που μπορούσε να επιλέξει πότε και αν θα τρέξει και ένα που εξαναγκαζόταν να τρέχει βάση προγράμματος.

 

Μετά το πέρας των έξι εβδομάδων, τα ποντίκια υποβλήθηκαν σε ένα τεστ άγχους.

 

Έτσι, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ακόμα και εκείνοι που γυμνάζονται με το ζόρι μπορούν να επωφεληθούν της άσκησης και να κερδίσουν τη μείωση άγχους και κατάθλιψης!

 

Πηγή: Το ΒΗΜΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *