Νέα από Αρκαδία. Τέλος στη ασυδοσία

ARKADIAΜε την κρίση και τις συνέπειές της έχουμε ξεχάσει σε αυτή τη πόλη  ότι υπάρχει μια καθημερινότητα. Μια καθημερινότητα που βεβαίως επηρεάζεται από τα νέα δεδομένα της πολύ δύσκολης κατάστασης που έχει προκύψει, αλλά ταυτόχρονα διατηρεί πολλά από τα αρνητικά γνωρίσματα που την καθόριζαν και προ κρίσης. Διαχρονικά, οι δημοτικές πλειοψηφίες  αδυνατούσαν ή δεν είχαν τη βούληση να επιβάλουν αρχές και κανόνες που θα δημιουργούσαν ένα πλαίσιο στοιχειωδώς οργανωμένης διαβίωσης.

Δυστυχώς η ίδια νοοτροπία παραμένει και σήμερα που καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια αλλαγής της εικόνας τη πόλης, μέσα από πεζοδρομήσεις κεντρικών δρόμων και πλατειών.   Κλασικό παράδειγμα, η ασυδοσία που χαρακτηρίζει την κυκλοφορία των εποχούμενων, αλλά και η ανοχή που έχει επικρατήσει απέναντι σε αυτή την ασυδοσία, παρ’ όλο που αποδεδειγμένα κοστίζει στην κυκλοφορία των πεζών. Αστυνομία, πολική και δημοτική, καβαλάρηδες σε δίτροχα και τετράτροχα  θεωρούν ότι οι νόμοι και τα σήματα για την κυκλοφορία δεν αφορούν τα αυτοκίνητα,  τις μηχανές και τα μηχανάκια παντός κυβισμού. Ότι οι μηχανόβιοι, κυρίως, όπως οι ντελιβεράδες, μπορούν να φέρνουν πάνω κάτω την Εθνικής Αντίστασης, να διασχίζουν διαγωνίως και καθέτως την πλατεία Αρεως και την νεότευκτη πλατεία Πετρινού, να παρκάρουν οπουδήποτε – μπροστά στο παλιό δημαρχείο,  το Μαλλιαροπούλειο, δίπλα στα νερά της πλ. Πετρινού κλπ. – να ελίσσονται επικίνδυνα, να παραβιάζουν τον κόκκινο σηματοδότη και τα άλλα σήματα, να πηγαίνουν αντίθετα στους μονόδρομους, να κυκλοφορούν σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, να τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Για  πάρα πολλούς εξ αυτών μάλιστα το «καβάλημα» μηχανής είναι και «σύμβολο» ελευθερίας, μαγκιάς, «αντρίλας» και παλικαριάς. Το αποδεικνύει ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρονται στους δρόμους, όχι μόνο νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία αναβάτες, που θα περίμενε κανείς ότι το μυαλό τους έχει «πήξει».

Η κατάσταση όμως δεν πάει άλλο και πρέπει να τεθεί υπό έλεγχο. Τώρα που είναι αρχή για τις  πεζοδρομημένες οδούς της πόλης. Ανάγκη πάσα όπως υπάρξει  αυστηρός έλεγχος οιουδήποτε οχήματος  και παραδειγματική τιμωρία των παρανομούντων. Κυρίως τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται να μην διαγράφονται χωρίς λόγο και αιτία.  Η νοοτροπία και η αδιαφορία για νόμους και κανόνες που  έχει διαποτίσει την τοπική κοινωνία, ακόμη και τους αστυνομικούς που πρέπει να τους εφαρμόζουν πρέπει να πάρει τέλος. Νισάφι, πια, αηδιάζαμε από το ατιμώρητο κάποιων.

Ενοικίαση χώρου

Κατά πλειοψηφία και με τις ψήφους της συμπολίτευσης το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης αποφάσισε τη μίσθωση του ακινήτου, για την εναπόθεση των σκουπιδιών, στην Αγία Τριάδα, έναντι  3.000 ευρώ το μήνα, από σήμερα  και  μέχρι την απομάκρυνσή τους, οπότε και προβλέπεται αποκατάσταση του χώρου. Πολλοί εκ μέρους της αντιπολίτευσης μίλησαν για μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής, πράγμα που διαψεύστηκε από το δήμαρχο, ο οποίος αναφέρθηκε σε  δειγματοληψίες που έγιναν  από τη ΔΕΥΑΤ και δεν προέκυψε κανένα πρόβλημα.

Σύντομα ο καθαρισμός

Λίγο ενωρίτερα, με τις ψήφους όλων, πλην του κ. Νικολάου, ψηφίστηκε η προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στην Περιφέρεια, το Δήμο και το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, ώστε  και με χρήματα της Περιφέρειας να γίνει ταχύτερη η μεταφορά των απορριμμάτων που είναι συσσωρευμένα στο χώρο της Αγίας Τριάδας. Μάλιστα ο δήμαρχος διαβεβαίωσε πως η πόλη σε τρεις ημέρες το πολύ θα έχει αδειάσει, καθώς έχει ήδη απομακρυνθεί περίπου το 40% των απορριμμάτων. «Αφού, καθαρίσει η πόλη, τόνισε, θα αρχίσει η μεταφορά απορριμμάτων από την Αγία Τριάδα προς τη Φυλή. Για το σκοπό αυτό έχουν μισθωθεί αυτοκίνητα και μηχανήματα ιδιωτών, τα οποία εργάζονται καθημερινά προς την κατεύθυνση αυτή» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Περιήγηση στην πατρίδα μας

Το 3ο Γυμνάσιο Τρίπολης διοργανώνει και παρουσιάζει  την τελική του εκδήλωση αύριο Σάββατο 27 Απριλίου 2013 στις 5:45 μ.μ στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο, αποτυπώνοντας την ομαδική προσπάθεια μαθητριών, μαθητών και  εκπαιδευτικών της φετινής σχολικής χρονιάς. Στην εκδήλωση- παράσταση οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου προσκαλούν όλους για μια περιήγηση στην πατρίδα μας, όπου θα αναβιώσουν οι ίδιοι έθιμα, χορούς και δρώμενα σχετικά με την ελληνική παράδοση. Στο χώρο θα υπάρχει επιπλέον έκθεση κατασκευών των μαθητών και παραδοσιακά εδέσματα των ημερών.

Περιοδεία Ζαχαριά

Στις 29 και 30 Απριλίου Δευτέρα και Τρίτη, από το πρωί μέχρι το μεσημέρι, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τον Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά θα επισκεφθεί Δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη Βιομηχανική περιοχή της Τρίπολης.

Περιφερειακό συνέδριο

Παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστή  Χατζηδάκη, πραγματοποιείται σήμερα, Παρασκευή στις 10 το πρωί, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Πελοποννήσου. Στο συνέδριο, ο κ. Χατζηδάκης, θα παρουσιάσει τη στρατηγική για τη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 και ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα “Πελοπόννησος 2020”. Να σημειωθεί πως μία από τις εισηγήσεις, αφορά στην πρόταση για την ανάπτυξη «κέντρου διαστημικής τεχνολογίας και υψηλής τεχνολογίας» στην Καλαμάτα, πρόταση που θα παρουσιαστεί από τον κορυφαίο Μεσσήνιο καθηγητή Αεροδιαστημικής, δρ Περικλή Παπαδόπουλο, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΝΑΣΑ, καθηγητή Joseph Grady.

Παντού «μέσον»

Μπάρμπα στην Κορώνη ή κάποιον «Κορωναίο» που μένει εκεί φαίνεται πως έχουν οι κάτοικοι της οδού Σόλωνος, μιας απομακρυσμένης και άγνωστης σε πολλούς οδού της πόλης, που φροντίζει ώστε, για  τρίτη φορά μέσα σε λίγες μέρες,  να καθαρίζουν τα σκουπίδια της.  Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η πρεμούρα όταν άλλοι δρόμοι είναι πνιγμένοι  πατόκορφα και περιμένουν εναγώνια το σκουπιδιάρικο για να ανασάνουν. Και εδώ μέσον ρε μάγκες.

Προσφορά αγάπης

Η Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους προσέφερε μια σημαντική ποσότητα χιλίων κατεψυγμένων κοτόπουλων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες για «Το καλάθι του πτωχού αδελφού » της Μητρόπολης  Μαντινείας και Κυνουρίας, των δικαστικών φυλακών Τρίπολης  και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων των Μητροπόλεων  Μαντινείας και  Αργολίδος.  Η ποσότητα αυτή   παρελήφθη στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Βασιλείου και    διανεμήθηκε απ’ ευθείας  σε απόρους,  μέσω των εφημερίων των ενοριών και των λοιπών συνεργατών της Μητρόπολης.

Χαμογελάτε

Όταν μια γυναίκα σε προκαλεί να μαντέψεις την ηλικία της, είναι σαν πρέπει να διαλέξεις αν θα κόψεις το κόκκινο ή το μπλε καλώδιο για να αφοπλίσεις μία βόμβα!!!!

Ισορροπημένη διατροφή είναι να κρατάς ένα σουβλάκι σε κάθε χέρι !

Φοβάμαι τόσο τη δέσμευση που δεν τολμάω ούτε να παραγγείλω οικογενειακή πίτσα..

Σκέφτονται να κατέβουν στο Σύνταγμα για διαμαρτυρία οι ληστές και οι λωποδύτες.  Κατηγορούν τη κυβέρνηση για μονοπωλιακές τακτικές στο επάγγελμα.

Ονομάζουν τη γλώσσα μας «μητρική» γιατί ο πατέρας σπάνια μιλάει!

Σε ένα χωρισμό φταίνε πάντα και οι δύο. Και η γυναίκα και η μάνα της.

ΠΑΠΑΜΗΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ <papamh22@otenet.gr>

One thought to “Νέα από Αρκαδία. Τέλος στη ασυδοσία”

  1. Ακριβως ,επειδη ειναι ” πηγμενο ” το μυαλο αυτων που συμπεριφερονται ετσι ,συμβαινουν αυτα τα αισχη ,οχι μονο στην Τριπολη ,αλλα σε ολοκληρη τη χωρα !!!
    Πηγμενο στην αμορφωσια και τη βλακεια τοσων χρονων (αν οχι αιωνων ) ασυδοσιας και ατιμωρησιας !
    Τα πρωτα επτα χρονια της ζωης του καθενος μας μας ειναι η πιο κρισιμη περιοδος ,η περιοδος που διαμορφωνεται ο χαρακτηρας του καθενος μας .
    Εαν αυτα τα πρωτα χρονια μαθουμε απο τον παππουκα και τη γιαγιακα ,τον πατερουλη και τη μανουλα μας να ειμαστε γομαρια και να συμπεριφερομαστε σαν κι’ αυτους ,γομαρια θα παραμεινουμε ,ΣΕ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ !!!
    Δεν πα’ να φοιτησουμε σε δεκα πανεπιστημια και να αποκτησουμε εικοσι διδακτορικα ,αν εχεις μαθει το ” σκλι ” να το λες ετσι και οχι ” σκυλι ” ,δεν προκειται να το μαθεις ποτε στη ζωη σου !!!
    Διοτι εδω στο Ελλαντα ,αυτα τα κρισιμα πρωτα χρονια ,μαθαινουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ απο αυτα που απαιτει μια συγχρονη κοινωνια για να γλιτωσει την αναρχια ,την ασυδοσια και την διαλυση .
    Και βεβαια η “εκπαιδευση ” μας συνεχιζεται με ενα ανικανο εκπαιδευτικο συστημα που παραγει παπαγαλους της κακιας ωρας και πολιτες ανιδεους και ανευθυνους !

    Και οπως καταληγει και το αρθρο ” αηδιασαμε πια ” !
    Με ολους ,συμπεριλαμβανομενων και των Μ.Μ.Ε που στηριξαν τη βρωμια δεκαετιες ολοκληρες και που τωρα ολα τα αποδιδουν στη κριση που ξεσπασε εδω και 3-4 χρονια .

    Λες και δεν γνωριζαμε τοσα χρονια τι κανουμε ;
    Λες και δεν ηξεραν οι ξενοι τι κουμασια ειμαστε ; Νομιζαμε ,σαν γνησιοι Ελληναρες ,οτι τους δουλευουμε …
    Λες και δεν βλεπαμε οτι τρεχαμε με ταχυτητα προς τον τοιχο ;

    Περιμεναμε να στριψει ο τοιχος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *