ΕΟΠΥΥ : Καταστρέφει ζωές και συνεχίζει να “σφυρίζει” αδιάφορα !

ενι εοπυυΟι “άνθρωποι” του ΕΟΠΥΥ, μέσα στον πανικό τους, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις της ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, βγάλανε πάλι από τα συρτάρια την γνωστή καραμέλα της παραβατικής συμπεριφοράς ιατρών αντί να ζητήσουν ένα συγνώμη που καθημερινά καταστρέφουν ανθρώπινες ζωές και ολόκληρες οικογένειες … Δεν θα τους χαριστούμε … Σύντομα θα ακολουθήσουν και νέες αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες τους !! Καλούμε το σύνολο του ιατρικού σώματος σε συσπείρωση και μέγιστη ετοιμότητα για να απαντήσουμε στις ιταμές προκλήσεις.

 

Δείτε το παρελκυστικό ΔΤ του ΕΟΠΥΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σε συνέχεια της υπόθεσης που είχε αναφερθεί στο Δελτίο Τύπου του ΕΟΠΥΥ της 20/3/2013, που αφορούσε στις συνταγογραφήσεις ιδίων φαρμάκων από επτά (7) ιατρούς μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου σε κάτοχο κλεμμένου βιβλιαρίου ασφαλισμένης, χωρίς έλεγχο από τους ιατρούς της ταυτοπροσωπίας και της προηγηθείσης συνταγογράφησης.

 

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ διαπίστωσε και άλλο περιστατικό εικονικής συνταγογράφησης ιδίων φαρμάκων, από είκοσι επτά (27) ιατρούς για το διάστημα από 11/1/2013 έως 16/4/2013, εν αγνοία ασφαλισμένου με την χρήση του ΑΜΚΑ του, ο οποίος όμως δεν είχε απωλέσει το βιβλιάριό του, χωρίς έλεγχο από τους ιατρούς της ταυτοπροσωπίας και της προηγούμενης συνταγογράφησης.

Ο κομιστής των ηλεκτρονικών συνταγών τις εκτελούσε σε φαρμακεία, χωρίς την επίδειξη βιβλιαρίου, αφού το βιβλιάριο ήταν στα χέρια του νόμιμου δικαιούχου.

 

Από τα ανωτέρω δυστυχώς προκύπτει ότι μία μερίδα παρόχων υγείας, παρά τις επανειλημμένες οδηγίες που δίνονται από τον ΕΟΠΥΥ για την ορθή συνταγογράφηση και εκτέλεση των συνταγών, εξακολουθούν να επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές για τις οποίες επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις, μέχρι και της οριστικής καταγγελίας της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

 

Προκειμένου να διασφαλιστούν τα οικονομικά του Οργανισμού και εν γένει τα συμφέροντα της Δημόσιας Υγείας των ασφαλισμένων γνωστοποιούμε και πάλι ότι, για κάθε περίπτωση συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών, χωρίς τη σχετική καταχώρηση στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου, θα επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις.

 

Τέλος, γίνεται έκκληση προς όλους τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους να στηλιτεύσουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές έναντι του ΕΟΠΥΥ, και όλοι μαζί να δράσουμε για την διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος, που αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα, ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

ΕΛ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

http://eni-eopyy.net/2013/04/24/

2 thoughts to “ΕΟΠΥΥ : Καταστρέφει ζωές και συνεχίζει να “σφυρίζει” αδιάφορα !”

  1. Αυτα τι μας τα λετε και τα ανακοινωνετε ;;;

    Ποιος ειναι πιο πολυ ανοητος απο του λογου σας που προσφερετε υπηρεσιες σε ενα τετοιο εκτρωμα ;

    Το οποιο σας απειλει με απολυση ενω δεν σας εχει προσλαβει ΚΑΝ !!!

    Καλα ,εχετε πολυ πλακα !!!!!!!!!!

  2. Οι ανακοινώσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΠΥ μου θυμίζουν τις ανακοινώσεις και τους κόκκινους αστερίσκους που βάζει κάθε τόσο η ΔΗΜΑΡ!! Αντιδρούμε ψηφίζοντας όλα τα μέτρα.Ετσι αυτό το παραμύθι της κυβερνοαντιπολίτευσης που παίζει η ΔΗΜΑΡ -γιά να αποτελεί ένα άλλοθι στους τάχα δυσαρεστημένους-ταιριάζει γάντι με τους ανθρώπους της ΕΝΙ ΕΟΠΠΥ που στηρίζουν απόλυτα με την πρακτική τους αυτό το άθλιο οικοδόμημα του ΕΟΠΠΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *