Νέα από Αρκαδία. Να τραβήξει μπροστά

ARKADIAΜε ζητούμενο τον καθαρισμό της πόλης από τα σκουπίδια, η παραμονή των οποίων εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και την ακόμα άλυτη εξίσωση για το Πάσχα που έρχεται με τους σωρούς των απορριμμάτων να μας πνίγουν, ο δήμαρχος Γιάννης Σμυρνιώτης δεν φαίνεται να έχει πολλές επιλογές. Για την ακρίβεια έχει μόνο δύο:

 

Η πρώτη είναι να συνεχίσει έτσι αμέριμνος το δρόμο της δημαρχιακής διαχείρισης της κρίσης, όπου ο ίδιος φαίνεται να δουλεύει με δυο τρεις δικούς του συνεργάτες και οι υπόλοιποι να «αγοράζουν αγρόν» και να δίνουν το «παρών» μόνο σε κάποιες εκδηλώσεις και φιέστες του δήμου, όπως διαπιστώνουμε καθημερινά.

 

Η δεύτερη επιλογή είναι να γυρίσει σελίδα, να αποκτήσει ο ίδιος φαντασία στην άσκηση της τοπικής διακυβέρνησης και να επικεντρωθεί στο πως θα δώσει καίρια και αποφασιστική λύση στο πρόβλημα που ταλανίζει όλους στο δήμο αυτό.

 

Είναι προφανές, φανταζόμαστε, πως το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος, ότι η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που η κατάσταση του επιβάλλει να διαλέξει. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν είμαστε σίγουροι πως θα το πράξει. Πολλοί και κυρίως συνεργάτες του ελπίζουν και εύχονται σε μια άλλου είδους δραστηριοποίησή του. Πιστεύουν ότι με κάποιο ηλεκτροσόκ στο δημοτικό σχήμα, τούτο θα εγκαταλείψει τον μονοθεματικό χαρακτήρα του, αυτόν της αδιαφορίας και της πλοήγησης του σκάφους από τον αυτόματο πιλότο, και θα λειτουργήσει σαν πραγματικό δημοτικό όργανο, ικανό να δώσει λύσεις στα τεράστια προβλήματα του δήμου.

 

Όλοι το εύχονται και το πιστεύουν, το επιβεβαιώνει και η πραγματικότητα που λειτουργεί δίκην αντιλόγου. Ο Σμυρνιώτης πρέπει να καταλάβει πως πέρα από τα εν εξελίξει έργα, που αλλάζουν την όψη της πόλης και τα οποία βρήκε ώριμα για εκτέλεση από την προηγούμενη δημοτική αρχή, υπάρχει και η καθημερινότητα του δημότη, πάνω στην οποία δίνει εξετάσεις και από τη έκβαση της οποίας θα κριθεί η μελλοντική του δημαρχιακή σταδιοδρομία. Ο χρόνος έως τότε, όμως, σμικρύνεται και αν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη γνωστή συνταγή της αδράνειας, τίποτε καλό δεν προοιωνίζεται για το μέλλον της πόλης. Χρειάζεται γενναίες αποφάσεις, κυρίως να μπουν μπροστά κάποια από τα φρέσκα πρόσωπα του συνδυασμού του, με ιδέες, προτάσεις και αποφασιστικότητα. Αλλιώς το μόνο που θα γίνει είναι να πνιγούμε στη βρώμα από το σκουπίδι και να αναπολούμε κάποιες άλλες εποχές τότε που η γκρίνια της κυβερνώσας δημοτικής παράταξης ήταν μεν σύνηθες, απεχθές φαινόμενο, τουλάχιστον όμως είχε ιδέες και παρήγαγε έργο.

 

 

 

Έθιμα της Ρούμελης

 

Το Σάββατο 27-4-2013 Σύλλογος Στερεοελλαδιτών Αρκαδίας H POYMEΛH στην προσπάθειά του να αναβιώσει έθιμα της Ρούμελης, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τα κάλαντα του Λαζάρου.

Στις 11 π.μ. τα κορίτσια θα ψάλουν τα κάλαντα μπροστά στο Μαλλιαροπούλειο και κατόπιν στο κέντρο της πόλης. Η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει μία ευχάριστη νότα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πάσχα. Προς τούτο το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τα κορίτσια του κατηχητικού σχολείου της Αγίας Βαρβάρας και τα κορίτσια της τετάρτης του 11ου δημοτικού σχολείου Τρίπολης, που συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς και το μέλος του συλλόγου κ. Ντίνα Κοντογιάννη, τις δασκάλες του Κατηχητικού σχολείου κ.. Μαριάνα Λιάππη και την κ. Σοφία Κιντή που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Τέλος ευχαριστούν τον Δήμο Τρίπολης για τα καλαθάκια που θα προσφέρει στα κορίτσια που θα λάβουν μέρος στην εκδήλωση.

 

Στα χρόνια της φυματίωσης

 

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου οργανώνει την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013, 7.00 μ.μ. στο Βουλευτικό, στο Ναύπλιο. εκδήλωση με θέμα: «Έρωτας στα χρόνια της φυματίωσης». Ο δημοσιογράφος Γιάννης Πιτσάκης συνδιαλέγεται με τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη και Νικόλαο Κυριαζή για το βιβλίο τους: Άννα Σικελιανού – Ο Έρωτας και το Όνειρο. Φοιτητές του Τμήματος ΘΣ παρουσιάζουν αποσπάσματα. Πρόκειται για μια πραγματική ιστορία έρωτα, κοινωνικής προσφοράς και ιατρικής που διαδραματίσθηκε στο πρώτο Σανατόριο που έγινε στην Ελλάδα στο Πήλιο μεταξύ τριών πολύ σημαντικών προσωπικοτήτων, του γιατρού Γεωργίου Καραμάνη, ιδρυτή του Σανατορίου, του ποιητή μας Άγγελου Σικελιανού και της μούσας και των δύο, της Άννας Σικελιανού. Η δρ. Αννίτα Πρασσά-Κορδατζή αρχειονόμος και προϊσταμένη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας θα δώσει διάλεξη με θέμα: Το Σανατόριο Πηλίου του Γεωργίου Καραμάνη. Τους καλεσμένους υποδέχεται ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος. Την εκδήλωση συντονίζει η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη.

 

Διαχείριση αποβλήτων

 

Με έδρα την Τρίπολη και μετά από πολύμηνες συζητήσεις από ενδιαφερόμενους Αρκάδες ιδρύθηκε η εταιρεία «Αρκαδική εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων ΑΕ», τοπικής πολυμετοχικής – κοινωνικής βάσης, με σκοπό να αναπτύξει δραστηριότητες σε οικονομική βάση στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και με μακροπρόθεσμο σκοπό / με Όραμα τη λύση του προβλήματος για την Αρκαδία. Σήμερα Τετάρτη, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, στις 7.00 η ώρα το απόγευμα, η εταιρεία θα παρουσιάσει το Όραμά της, τους επιμέρους στόχους της και τις άμεσες δραστηριότητές της.

 

Κουρά μοναχών

 

Δύο νέοι μοναχοί προστέθηκαν στην νεοσύστατη αδελφότητα της ιεράς μονής Εορτακουστής (Αρτοκωστάς), που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πάνω από τον Αγιο Ανδρέα Κυνουρίας. Η κουρά των μοναχών έγινε την περασμένη Πέμπτη από τον Καθηγούμενο της μονής π. Σεραφείμ, ενώ το επόμενο Σάββατο, 20 Απριλίου 2013 ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος, μετά τη θεία λειτουργία στη μονή, τέλεσε την χειροτονία σε διάκονο του νεοκαρέντος μοναχού Προδρόμου.

 

Όλοι για τον Αστέρα

 

Νυν υπέρ πάντων ο αγών για τον Αστέρα Τρίπολης το ερχόμενο Σάββατο στο παιχνίδι του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Προς τούτο τα εισιτήρια σε όλες τις θύρες θα κοστίζουν 10 ευρώ ενώ παιδιά κάτω των 12 ετών θα εισέρχονται δωρεάν μόνο στη Θύρα 2 του γηπέδου. Όλα τα εισιτήρια είναι ονομαστικά και για την έκδοσή τους είναι απαραίτητη η προσκόμιση της ταυτότητας ή του διαβατηρίου του φιλάθλου. Κάθε φίλαθλος μπορεί να προμηθευτεί έως δύο (2) εισιτήρια.

 

Χαμογελάτε

 

Να είσαι πάντα καλός με τα παιδιά σου, γιατί αυτά θα επιλέξουν τον οίκο ευγηρίας σου. /Φίλις Ντίλερ

Οι γυναίκες μπορούν να συγχωρήσουν έναν άντρα που εκμεταλλεύτηκε μια ευκαιρία, ποτέ όμως κάποιον που την έχασε.. Charles Maurice de Talleyrand

Αυτός που μπορεί, κάνει.. Αυτός που δεν μπορεί, διδάσκει. George Bernard Shaw

Αυτός που δεν κάνει λάθη, συνήθως δεν κάνει τίποτα. Edward John Phelps

Πολιτική είναι η τέχνη του να μοιράζεις μια πίτα με τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύει ο καθένας ότι έχει πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι. Ludwic Erhard

Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος. /Καρλ Μαρξ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *